Приветствую Вас Гость | RSS Четверг
18.04.2024, 05:19
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » Архив материалов
Як повідомив перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури Віталій Бабенко, пуско-налагоджувальні роботи на 3-х котельних в смт Краснопавлівка Лозівського району зараз на стадії завершення.

"Плануємо в другій декаді лютого переключити об'єкти житла і соціальної сфери на теплопостачання від цих трьох котельних", - заявив заступник начальника ГУ.

Що стосується сел. Ківшарівка Куп’янського району, то, за словами Віталія Бабенка, в третій декаді лютого в населеному пункті також передбачається переключитися на нові котельні.
Просмотров: 1336 | Добавил: DreaMeR | Дата: 02.02.2009 | Комментарии (0)

Верховная рада придумала способ борьбы с долгами потребителей перед коммунальными предприятиями. Для "добросовестных плательщиков" предложено ввести льготные тарифы на оплату услуг ЖКХ. Заранее заплатившие за тепло, воду и другие услуги смогут получить скидку, размер которой может достичь 90% от основного тарифа. Но теплокоммунэнерго говорят, что смогут потянуть только 20-процентные скидки – иначе их работа будет убыточной.

Вчера в Верховной раде был зарегистрирован законопроект #3667 "О внесении изменений в закон 'О жилищно-коммунальных услугах' относительно введения льготного тарифа на услуги ЖКХ", внесенный народными депутатами Александром Поповым и Михаилом Папиевым (оба – фракция Партии регионов). Документ, текстом которого располагает Ъ, предлагает ввести льготный тариф на коммунальные услуги, чтобы мотивировать потребителей своевременно их оплачивать. Согласно проекту, "добросовестный плательщик" должен будет внос ... Читать дальше »
Просмотров: 1632 | Добавил: dez | Дата: 29.01.2009 | Комментарии (1)

28 січня 2009 року на засіданні Уряду була скасована постанова Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2008 року № 1118 "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2000 р. № 507". Нагадуємо, що цим документом суб’єктів спрощеної системи оподаткування було позбавлено права добровільно реєструватися платником ПДВ.

З прийняттям цього рішення права фізичних осіб – платників єдиного податку відновлено. За зверненням підприємця податкова адміністрація зобов’язана відновити його попередній статус без будь-яких адміністративних чи фінансових застережень.

При цьому досягнуто домовленості про запровадження обліку товарно-матеріальних цінностей у таких суб’єктів підприємницької діяльності шляхом внесення відповідних змін до Наказу ДПА "Про затвердження Свідоцтва про сплату єдиного податку та Порядку його видачі" № 599 від 29 жовтня 1999 р.
Просмотров: 1392 | Добавил: dez | Дата: 29.01.2009 | Комментарии (1)

Киевская городская государственная администрация решила взимать долги за жилищно-коммунальные услуги с горожан-должников, проживающих в домах коммунальной собственности, с привлечением коллекторских компаний. Об этом говорится в распоряжении горадминистрации, пишут Українські Новини.

 Для выбора коллекторских компаний на конкурсе горадминистрация создала городскую конкурсную комиссию из 15 человек во главе с первым заместителем председателя администрации Анатолием Голубченко. Администрация определила, что конкурс проводится только при наличии задолженности населения за период, который превышает предусмотренный договорами на предоставление жилкомуслуг срок, но не менее 6 месяцев.

При выборе коллекторской компании комиссия намерена учитывать стоимость ее услуг, количество сотрудников соответствующей квалификации по погашению задолженности, сроки предо ... Читать дальше »

Просмотров: 1155 | Добавил: dez | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

Україна вже отримала підвищену ціну на російський газ. Питання, яке зараз хвилює більшість простих громадян - чи підвищать через це ціну на газ для населення і комунальної сфери. Попри те, що Юлія Тимошенко поки ще соромиться заявляти про такепідвищення, міністр з питань житлово-комунального господарства ОлексійКучеренко стверджує, що зростання цін для населення найближчим часомнеминуче. Більше того, міністр впевнений, що за кілька років вартістьукраїнського і російського газу зрівняється і про нинішні низькі ціни длянаселення варто буде забути.

Олексію Юрійовичу, хотілося б почути вашу оцінку, як міністра з питаньжитлово-комунального господарства, стосовно газових домовленостей, якихдосягнули "Газпром" та "Нафтогаз" 19 січня. Ви поділяєте загальну позитивнуурядову оцінку цим угодам?

Уряд ці домовленості підтримав. Я поділяю цю точку зору. На мою думку,переговори по газу були загнані в такий глухий кут, і ситуація буланастільки напружена, що українська с ... Читать дальше »

Просмотров: 1294 | Добавил: dez | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

У 2009 році Харківська область не отримає ні копійки державних субвенцій на соціально-економічний розвиток. Про це в ефірі обласного радіо заявив голова облдержадміністрації Арсен Аваков. "Якщо минулого року субвенції були порядка 260 мільйонів, то в нинішньому - взагалі нічого", - підкреслив керівник області.

Проте, за словами Арсена Авакова, будівництво в області не зупиниться: "Вестися воно буде не в таких обсягах, як раніше, але важливі об'єкти без фінансування не залишаться. Йдеться про поліклініку в Дергачах, стадіоні "Металіст", двох 30-квартирних будинках для соціальних працівників у Новій Водолазі й Краснокутську, Харківській філармонії, а також низці об'єктів інфраструктури сільських районів Харківщини".

Керівник області підкреслив, що Харківщина розвиватиметься за рахунок коштів з бюджету розвитку області, який складає близько 23 - 24 млн. гривень. "Ми продовжуємо наполегливо битися з Кабміном за державну частку участі в капітальному будівництв ... Читать дальше »
Просмотров: 1143 | Добавил: dez | Дата: 27.01.2009 | Комментарии (0)

У грудні 2008р. населенням області сплачено за ЖКП (включаючи погашення боргів попередніх періодів) 185,9 млн.грн., що склало 64,2% від нарахованих за місяць сум. Заборгованість протягом місяця збільшилась на 11,4% і на кінець грудня склала 1013,9 млн.грн.

В області з початку року підприємствами-надавачами послуг було укладено 8274 договори на погашення реструктуризованої заборгованості на суму 11,1 млн.грн., у тому числі за грудень – 789 договорів на суму 1,0 млн.грн. У частині погашення такої заборгованості населенням з початку року сплачено 11,9 млн.грн., а протягом грудня – 0,9 млн.грн.

За грудень сума боргу збільшилась: за газопостачання – на 41,0%; за централізоване опалення – на 10,9%; за вивезення побутових відходів – на 4,1%; за централізоване водопостачання – на 0,7%; за електроенергію – на 0,2%; за платежі з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – на 0,1%, зменшилась: за водовідведення – на 1,3%.

В загальній сумі забор ... Читать дальше »
Просмотров: 1209 | Добавил: dez | Дата: 26.01.2009 | Комментарии (0)

За 2008р. до служб по наданню населенню субсидій звернулось за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг 148,3 тис. сімей, у тому числі у міських поселеннях – 124,8 тис. сімей (84,2%), у сільській місцевості – 23,5 тис. сімей (15,8%). Повторно звернулись до служб по наданню субсидій 138,7 тис. сімей (93,6% із числа тих, які звернулись). Призначені субсидії на суму 13,0 млн.грн. 136,8 тис. сімей, що становило 92,2% від загальної кількості сімей, що звернулись за субсидіями. Із загальної кількості сімей, яким призначена субсидія, 94,2% складають сім’ї, яким повторно призначена допомога такого виду.

Сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у грудні по області склала 135,1 грн., у тому числі у міських поселеннях – 136,1 грн., у сільській місцевості – 129,2 грн.

Найбільша сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю у грудні – у Зачепилівському, Кегичівському, Дворічанськ ... Читать дальше »
Просмотров: 1159 | Добавил: dez | Дата: 20.01.2009 | Комментарии (0)

На думку Олександра Колеснікова, який з 21 січня поточного року вступає на посаду заступника обласної державної адміністрації, ПЕК і ЖКГ – серйозні напрями діяльності, які сьогодні, через відомі причини з газопостачанням, є нагальними проблемами. "Якщо врахувати, що світова фінансова криза торкнулася не лише країн Європи, але і України, - підкреслив Олександр Колесніков, - то в цих умовах забезпечення злагодженої роботи паливно-енергетичного комплексу і житлово-комунального господарства нашої області, забезпечення соціального захисту населення по вказаних напрямках стануть пріоритетами моєї роботи в облдержадміністрації".

На думку Олександра Колеснікова, Харківська область має всі передумови для безперебійної і якісної роботи паливно-енергетичного комплексу: професійні кадри і наявність необхідних виробничих потужностей. У той же час, як управлінець з багаторічним досвідом, Колесніков "хотів би дещо змінити у роботі вказаних галузей". Зокрема, Олександр Колесніко ... Читать дальше »
Просмотров: 1247 | Добавил: DreaMeR | Дата: 16.01.2009 | Комментарии (0)

О 24 годині  14 січня відбулася телефонна  розмова Прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко з Прем‘єр-міністром Росії Володимиром Путіним. Під час розмови була досягнута домовленість про проведення в суботу  у Москві переговорів  Урядів двох країн  з газового питання.

    Під час розмови була обговорена Концепція зняття всіх проблем у газовому питанні.  Прем‘єр-міністри  України та Росії також обговорили умови початку транзиту російського природного газу до ... Читать дальше »

Просмотров: 1094 | Добавил: dez | Дата: 15.01.2009 | Комментарии (0)

Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), виступаючих архітектурних частинах будинків та великих деревах.

Пересуваючись містом в період танення льоду, слід бути особливо уважним. Проходячи повз будинки чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації попереджає:

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода з настанням потепління, необхідно :

- комунальним службам міст і селищ встановлювати попереджувальні знаки і огорожі небезпечних місць можливого падіння бурульок;

- по можливості комунальним службам своєчасно збивати бурульки, які несуть небезпеку пішоходам і автотранспорту, що паркується біля будинків;

- пішоходам не заходити за меж ... Читать дальше »
Просмотров: 1440 | Добавил: dez | Дата: 14.01.2009 | Комментарии (0)

Голова облдержадміністрації Арсен Аваков і президент НАК "Енергетична компанія України" Володимир Зіневич представили колективу харківської "ТЕЦ-5" нового керівника. Теплоелектроцентраль очолив Олег Шаповалов.

У своєму виступі перед колективом Володимир Зіневич відзначив важливість "ТЕЦ-5" як для Харкова, окремо, так і для енергетичної системи України, в цілому. Президент НАК поставив перед новим керівником і колективом завдання в цей складний період продовжити подачу тепла і гарячої води в будинки харків'ян.

Володимир Зіневич також заявив, що Олег Шаповалов має величезний досвід роботи в енергетичній області, таким чином, в "Енергетичній компанії України" на нього покладають великі надії.

У свою чергу, Арсен Аваков охарактеризував Олега Шаповалова, як дуже кваліфікованого фахівця. Крім того, керівник області відзначив великий внесок Героя України Геннадія Вороновського у розвиток теплое ... Читать дальше »
Просмотров: 1208 | Добавил: dez | Дата: 14.01.2009 | Комментарии (0)

Компания "РосУкрЭнерго", 50% которой принадлежит российскому "Газпрому", подтверждает, что приобрела контрольные пакеты ряда украинских газоснабжающих компаний (гор- и облгазы), что позволило ей сконцентрировать 75% рынка поставки природного газа конечным потребителям.

Об этом в интервью российской газете "Ведомости" сообщил владелец 45% акций РУЭ украинский бизнесмен Дмитрий Фирташ.

"Нужно понимать, что РУЭ приобрела контрольные пакеты облгазов на Украине и контролирует 75% объема продаваемого газа на Украине (почти 50 млрд. куб. м газа в год). Газ реально продает не "Нефтегаз" Украины", а облгазы", - сказал Фирташ.

Фирташ подчеркнул, что, в отличие от прежних посредников при поставках газа в Украину ("Итера" и Eural Trans Gas), "РосУкрЭнерго" смогла перестроиться и зайти на внутренний рынок Украины ... Читать дальше »

Просмотров: 1368 | Добавил: dez | Дата: 12.01.2009 | Комментарии (0)

Тиск газу в магістральних газопроводах високого і середнього тиску в Харківській області знаходиться в нормі. Таку заяву зробив голова облдержадміністрації Арсен Аваков. За словами керівника Харківщини, це дозволяє говорити про технологічно безпечну експлуатацію всіх систем газового господарства і по області, і по головному міському кільцю.

"На сьогоднішній день ми, де можливо, удалися до резервних джерел палива і енергії. Зокрема, на "ТЕЦ-5" вже другий день 6 з 8 форсунок працюють на мазуті", - повідомив голова облдержадміністрації.

У відповідності з рішенням надзвичайного штабу, який створений розпорядженням керівника області з початку року, вжито всі заходи для того, аби "ТЕЦ-5" щодня поповнювала свої резерви мазуту, укладені нові угоди, відкрито спеціальне фінансування і сьогодні теплоелектроцентраль щодоби спалює стільки мазуту, скільки і отримує, отже, має місце баланс.

"Навіть у разі збереження статус-кво, при якому Росія продовжуватиме зали ... Читать дальше »
Просмотров: 1081 | Добавил: dez | Дата: 09.01.2009 | Комментарии (0)

За дорученням керівника області Арсена Авакова заступник голови облдержадміністрації Олег Шаповалов провів засідання оперативного штабу по врегулюванню ситуації, яка виникла на магістральних газопроводах, що проходять територією Харківської області.

У засіданні, яке пройшло у приміщенні "Харківтрансгазу", взяли участь керівники газотранспортних, газовидобувних і газопостачальних підприємств та керівники інших структур, які відповідають за даний напрямок роботи. Також у роботі штабу взяли участь керівники міста Харкова і КП "Харківські теплові мережі".

За словами Олега Шаповалова, 5 січня 2009 року о 19.40 без попередження з боку Російської Федерації було припинено газопостачання в Харківську область з магістрального газопроводу Острогожськ – Шебелинка. "Харківщина лишилась джерела природного газу в обсязі близько 1 млн. 100 тисяч кубічних метрів газу на годину. Але ми повністю були готові до цієї ситуації і на сьогоднішній день ніхто зі споживачів Харківсь ... Читать дальше »
Просмотров: 1210 | Добавил: DreaMeR | Дата: 06.01.2009 | Комментарии (0)

Як повідомив начальник ГУ МНС України в Харківській області Павло Одарюк, 6 січня 2009 року у місті Лозова Харківської області на території колишнього хлібозаводу виникла пожежа, під час якої горів триповерховий склад з освітлювальними зарядами й виробничі приміщення приватної фірми.

Пожежу було локалізовано о 12.20 й зараз встановлюються причини її виникнення. Під час пожежі постраждав сторож приватної фірми, який отримав опіки й наразі проходить амбулаторне лікування.

На місце події виїхали: заступник начальника ГУ МНС України в Харківській області Олександр Галій, оперативна група ГУ МНС України в Харківській області, а також представники прокуратури та РВ Лозівського району.
Просмотров: 1231 | Добавил: DreaMeR | Дата: 06.01.2009 | Комментарии (0)

 
Шановні друзі! Дорогі харків’яни!


Від усієї душі вітаю вас з наступаючим 2009 роком та Різдвяними святами! Щастя вам і достатку! Любові та натхнення! Мудрості та гідності! Хай новий рік додасть всім нам нових сил, принесе нові сподівання та їх реалізацію! Хай непохитною буде наша віра в те, що разом ми подолаємо усі незгоди та виклики часу. Я вірю в це, бо Харківщина – край сильних та наполегливих людей, мудрих та щирих. Тож, разом ми зможемо!

Бажаю, щоб у новому році природа подарувала всім нам щедрий врожай, щоб у кожному домі був і хліб, і до хліба!

Здоров’я вам і особистого щастя, хай ніколи тепло та турбота не оминають ані вас, ані ваші оселі!

Нехай Різдвяне умиротворіння, спокій та віра не залишають ваші родини! Бажаю вам нових друзів, нових досягнень.

Хай протягом всього року супроводжують вас Віра, Надія та Любов!

Будьмо оптимістами, дорогі земляки! Будьмо разом!

З Нови ... Читать дальше »
Просмотров: 1154 | Добавил: dez | Дата: 30.12.2008 | Комментарии (0)

Промисловці області надіслали лист Президенту України з проханням ветувати прийнятий 23 грудня 2008 року Закон України №3379 "Про внесення змін до деяких Законів України з метою покращення платіжного балансу України".

Голова організації роботодавців Харківської області "Гранит" Анатолій Гіршфельд прокоментував звернення до Президента:

"Верховный Совет по инициативе Кабинета Министров сегодня принимает целый ряд антикризисных законов, которые сложно назвать антикризисными, потому что многие из них ведут к дальнейшей раскрутке кризиса и ухудшению ситуации.

Одним из таких законов является Закон №3379 об улучшении платежного баланса, который практически вводит 13 процентную импортную пошлину на некритический импорт в Украину, что означает практически на все товары.

Введение норм этого закона может привести к коллапсу ряда отраслей экономики, ориентированных на рынок СНГ.

Напомню, что харьковское машиностроение традиционно было сориентиров ... Читать дальше »
Просмотров: 1131 | Добавил: dez | Дата: 26.12.2008 | Комментарии (0)

Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко висловлює щире співчуття мешканцям будинку, який було зруйновано вибухом. „Мені дуже боляче, що люди загинули через чиюсь безвідповідальність. Необхідно терміново вживати конкретні заходи для упередження повторення подібних випадків шляхом встановлення жорсткого державного контролю за діями експлуатаційних підприємств”, - вважає Міністр.

„Жодна інспекція в Україні не контролює стан житлового фонду, який експлуатується. На сьогодні держава не може розірвати „порочне коло” - ЖЕК, як муніципальна контора, сам обслуговує житло, сам собі дозволяє робити будь-які роботи, сам себе контролює. Громадяни зі скаргами змушені спочатку звертатися до ЖЕКу і чекати відповіді, а потім до міської влади, яка завжди захищатиме інтереси своїх підприємств. Відстоювати дотримання прав мешканців повинна житлово-комунальна інспекція, яка мусить контролювати ринок надання комунальних послуг, який становить майже 20 млрд. гри ... Читать дальше »

Просмотров: 1113 | Добавил: dez | Дата: 25.12.2008 | Комментарии (0)

Про це під час робочої поїздки до Лозівського району повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв. За його словами, дві котельні вже збудовані та готові до пуску. Зараз триває процес підготовки необхідної документації щодо здачі цих об’єктів до експлуатації.

Пуско-налагоджувальні роботи у великій котельні, яка будується в мікрорайоні багатоповерхівок Краснопавлівки, будуть завершені 25 грудня поточного року.

"Думаю, що у січні 2009 року ми преведемо опалення с. Краснопавлівка Лозівського району на цілком нову систему, аналогічную системі опалення міста Первомайський, - наголосив Володимир Бабаєв, - Таким чином, з карти області зникне ще один потенційний Алчевськ, а жителі селища отримують стале опалення та тепло у будинках".
Просмотров: 1185 | Добавил: dez | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

Два з них - завершені на сто відсотків. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва, до 1 січня новосілля справлять усі мешканці Герсиванівки, будинки яких постраждали внаслідок НС на арсеналі у Лозовій.

"Ми практично 21,5 мільйона гривень вже освоїли. Сьогодні будівельниками отримано за виконані роботи 92,7 відсотків з 21 мільйона. Інші гроші будуть отримані до 22 грудня. Що стосується додаткових коштів - 9,5 мільйонів - це дуже велика підтримка для мешканців Лозової, але вони, нажаль прийшли на два тижні пізніше. Втім, вони всі без виключеня будуть освоєні у строк!" - підкреслив Володимир Бабаєв.

Крім того, на завершальному етапі відновлювальні роботи у 8-ій школі у Лозовій. Попереду ще роботи з оновлення фасаду. "Аби встигнути - будівельники працюватимуть і у святкові дні", - зазначає Володимир Бабаєв, - "До 20 січня відновлювальні роботи у Лозівському районі будуть повністю завершені!"
Просмотров: 1152 | Добавил: dez | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

Таку заяву у зв'язку із зупинкою ДП "Енергохімпром" висловив міський голова Первомайського Сергій Теплицький. Керівник міста виразив упевненість, що рішення про переведення Первомайського на опалювання модульними котельними, прийняте в 2006 році обласною державною адміністрацією, - єдине вірне.

За словами Сергія Теплицького, реконструкція системи теплопостачання дала можливість надавати населенню якісні послуги за старими тарифами, а не піднімати ціни, як це відбулося в деяких населених пунктах Харківщини. Тарифи можуть бути збільшені тільки з наступного року, та й то - тільки за умови зростання цін на газ.

Міський голова також нагадав, що ТЕЦ "Хімпрому" знаходиться в жалюгідному стані - знос траси, яка експлуатувалися впродовж 40 років, складає 80%. Яскравим підтвердженням цьому, за словами Сергія Теплицького, були часті аварії на теплотрасах, одна з яких (4 січня 2008 року) була порівняна з трагедією в Алчевську, але достатньо швидко була усунена виключн ... Читать дальше »
Просмотров: 1228 | Добавил: dez | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв проінспектував відновлювальні роботи на хуторі Герсеванівський в Лозівському районі, який постраждав в результаті вибухів на арсеналі.

В рамках візиту перший заступник керівника області привітав з подвійним святом місцеву жительку Марію Дворецьку - сьогодні вона святкує 72-ий День народження та новосілля. Нагадаємо, будинок Марії Дворецької був одним з трьох, які повністю згоріли під час надзвичайної ситуації на арсеналі. Тоді, Володимир Бабаєв пообіцяв бабусі, що будинок буде повністю відновлений до її Дня народження - 16 грудня.

Свою обіцянку перший заступник голови облдержадміністрації виконав - тепер Марія Дворецька буде жити в новому будинку з трьома кімнатами та кухнею, який оснащено автономною системою опалення, газифіковано, електрифіковано. В приміщенні встановлено сучасне газове обладнання та нагрівач для води. Крім того, відновлені усі господарські споруди.

Володимир Бабаєв по ... Читать дальше »
Просмотров: 1232 | Добавил: dez | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

11 грудня Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко провів зустріч з топ-менеджерами провідних українських телерадіокомпаній, темою якої стало налагодження співпраці щодо інформування населення про шляхи реформування житлово-комунальної галузі, захист прав споживачів комунальних послуг, запровадження соціальної реклами.

Як зазначив Міністр Олексій Кучеренко, людям вже набридли політичні ток-шоу на телебаченні, вони хочуть почути, що робить влада, зокрема відповідні міністерства, щоб покращити їх життя вже сьогодні. Без сумніву, передачі про ЖКГ будуть мати високі рейтинги, адже ця тема і проблеми галузі стосуються якості життя кожного. Економічна криза ще більше підштовхне аудиторію до прагнення отримати достовірну інформацію про те як створити кондомініум, запровадити у будинках заходи з енергозбереження, перевірити чи відповідають отримані послуги встановленим тарифам тощо.

З свого боку, Міністерство зацікавлено у широкій спі ... Читать дальше »
Просмотров: 1149 | Добавил: dez | Дата: 15.12.2008 | Комментарии (0)

11 грудня у Мінжитлокомунгоспі відбулося робоче засідання ініціативної групи щодо проведення у лютому-березні 2009-го року Форуму об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Ініціаторами проведення Форуму виступили Міністерство з питань житлово-комунального господарства та Спілка власників житла України. Головна ідея Форуму полягає у тому, щоб інституція ОСББ завила про себе в якості лобіста інтересів реальних власників житла. Адже в Україні фактично 95% житла є приватизованим, лише 8% власників житла об’єдналися в ОСББ – модель, яка дозволяє ефективно управляти житловим фондом, решта ж власників житла живуть по інерції, без визначеного курсу управління, що може призвести до непередбачуваних наслідків. Для досягнення прориву в створенні ОСББ необхідні відповідні зміни у законодавстві, зокрема, щодо передачі у власність ОСББ прибудинкових територій, які б значно посилили вмотивованість власників квартир до самоорганізації. Учасники засідання висловили спільну дум ... Читать дальше »

Просмотров: 1191 | Добавил: dez | Дата: 15.12.2008 | Комментарии (1)

За січень-листопад п.р. до служб по наданню населенню субсидій звернулось за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг 122,6 тис. сімей, у тому числі у міських поселеннях – 103,3 тис. сімей (84,2%), у сільській місцевості – 19,3 тис. сімей (15,8%). Повторно звернулись до служб по наданню субсидій 115,1 тис. сімей (93,9% із числа тих, які звернулись). Призначені субсидії на суму 9,5 млн.грн. 110,9 тис. сімей, що становило 90,4% від загальної кількості сімей, що звернулись за субсидіями. Із загальної кількості сімей, яким призначена субсидія, 94,4% складають сім’ї, яким повторно призначена допомога такого виду.

Сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у листопаді по області склала 108,5 грн., у тому числі у міських поселеннях – 105,6 грн., у сільській місцевості – 125,2 грн.

Найбільша сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю у листопаді – у Краснокутському, Дворіча ... Читать дальше »
Просмотров: 1154 | Добавил: dez | Дата: 15.12.2008 | Комментарии (0)

У січні 2009 року на Харківщині може виникнути ситуація, коли буде введений режим так званого "віялового" відключення електроенергії. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва, причина - борги "Харківобленерго" перед Енергоринком за спожиту електроенергію.

Як відзначив перший заступник керівника області, ці борги сформувалися унаслідок величезної заборгованості перед "Харківобленерго" з боку харківських комунальних підприємств за електрику. Зокрема, йдеться про КП "Вода" і "Харківкомуночиствод". Заборгованість цих підприємств складає 16,9 млн. гривень і 5,2 млн. грн. відповідно.

Відключити комунальні підприємства за несплату обленерго не може - і "Вода", і "Харківкомуночиствод" практикують звернення до суду приватних осіб (як правило, яка що забороняє енергетикам проводити відключення організацій-боржників.

Як повідомив начальник управління ПЕК Василь Без'язичний, аби якось поліпшити ситуацію з розрахунками, Харк ... Читать дальше »
Просмотров: 1260 | Добавил: dez | Дата: 15.12.2008 | Комментарии (0)

Ленинский районный суд города Луганска работает в помещении, которое принадлежит частному лицу. Об этом во время заседания Луганского пресс-клуба сообщил начальник территориального управления Государственной судебной администрации в Луганской области Анатолий РЕВА.

Как передает корреспондент УНИАН, по его словам, ежемесячно за аренду нужно платить свыше 20 тысяч гривен.

А.РЕВА заверяет, что это единственный суд на территории области, который работает в таких условиях. И это при том, что Ленинский суд является центральным судом области, поскольку территориально он рассматривает иски к областной власти и городскому совету Луганска.

Чиновник сообщил, что владелец помещения уже неоднократно пытался поднять плату аренды до 70-ти тысяч на месяц. В очередной раз владелец предупредил суд, что с 1-го января 2009 года значительно поднимет стоимость аренды. Суд может очутиться под открытым небом, отметил А.РЕВА.

Помещение суда было продано частному лицу в 2003 го ... Читать дальше »

Просмотров: 1105 | Добавил: dez | Дата: 13.12.2008 | Комментарии (0)

Сьогодні під час пленарного засідання в рамках Міжнародної конференції «Харківський інвестиційний форум «Динамізм. Актуальність. Перспективи» з докладом виступив головний інженер КП «ХТМ» Євген Зінченко. Він відзначив, що в період з 2003 року підприємством була здійснена низка організаційних і технічних заходів, направлених на енергозбереження. Серед них:

- впроваджено 60 частотних перетворювачів в системах гарячого водопостачання;
- замінено 119 старих котлів на котли з великим КПД і переведенням на інші види палива;
- виведено з експлуатації 304 малоефективні котли;
- замінено і відремонтовано 485 пластинчастих теплообмінників в системах опалювання і гарячого водопостачання;
- проведений ремонт насосів або заміна на насоси, що забезпечують оптимальний режим теплопостачання – 2 117 шт.;
- замінено 262,6 км теплових мереж;
- замінено і прокладено 118,8 км теплових ... Читать дальше »
Просмотров: 1373 | Добавил: dez | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

 
N.B. (адмін сайту http://dez.at.ua)
"ситуація стала можливою внаслідок популізму київської влади у питаннях встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги."

АК «Київенерго» тимчасово припинила гаряче водопостачання до адміністративних будівель, житлових будинків, зони теплопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. До цього призвело обмеження газопостачання АК «Київенерго» з причин відсутності грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обґрунтованих витрат ... Читать дальше »

Просмотров: 1293 | Добавил: dez | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

24-29 листопада 2008-го року Державна житлово-комунальна інспекція проводила перевірку дотримання законодавства, норм, правил та стандартів при наданні послуг з водопостачання та водовідведення у Луганській області. Інспектори виїжджали до Краснодону, Красного Луча та Молодогвардійська, які були обрані невипадково, адже у двох з цих міст використовують воду, яку подає ТОВ «Луганськвода», водоканал Красного Луча працює як департамент, тобто підрозділ ТОВ «Луганськвода».

Результати перевірок прокоментував перший заступник начальника Державної житлово-комунальної інспекції Володимир Кірюшин.

- В ході перевірок виявлено грубі порушення чинного законодавства. Так, зокрема, у Красному Лучі департамент взагалі не має права надавати послуги з водопостачання, адже міська рада не визначила його виконавцем. Крім того у ТОВ «Луганськвода» немає ліцензії, не розраховані нормативи питної води (скільки спроможне подати підприємство) та норми водопостачання ( скільки мо ... Читать дальше »

Просмотров: 1178 | Добавил: dez | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

Глава Кабінету Міністрів України Юлія Тімошенко підписала розпорядження про виділення додаткових коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок вибухів на армійських складах 61-го арсеналу міста Лозова Харківської області. Додатково виділяється 9 млн. 575,9 тисяч гривень.

Мінфіну доручено здійснити вказані витрати за рахунок резервної фонду державного бюджету.

У розпорядженні також сказано - "встановити, що закупівля товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснюється розпорядником державних коштів без застосування Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".
Просмотров: 1133 | Добавил: dez | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

Во Львове восстановлено теплоснабжение жилых домов и организаций, прерванное 11 декабря. Об этом сообщает proUA со ссылкой на пресс-службу городского совета.

По словам мэра города Андрея Садового, которого цитирует Zaxid.net, теплом обеспечены "сто процентов домов и учреждений". Исключение, по его словам, составляют одно-два здания, "которые имеют внутренние проблемы".

Как сообщалось ранее, 11 декабря без тепла остались 924 многоэтажных жилых дома, 42 школы, 26 детских садов, шесть поликлиник и пять больниц. Компания "Львовгаз" отказалась подавать газ на городскую ТЭЦ в связи с тем, что не получила от городской администрации долги за потребленное топливо.

Во Львове, по информации сайта Meteoprog.ua, днем 12 декабря температура воздуха составляла от двух до семи градусов тепла, в ближайшие дни в городе немного похолодает (ожидается от двух до четырех гра ... Читать дальше »

Просмотров: 1083 | Добавил: dez | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

Хозяйственный суд Киева обязал Национальную акционерную компанию «Нафтогаз Украины» возобновить газоснабжение энергопоставляющей компании «Киевэнерго» по требованию Киевской городской государственной администрации.

Об этом сообщила пресс-служба горадминистрации со ссылкой на определение суда, принятое 12 декабря, передают «Українські новини».

«Суд запретил дочерним предприятиям «Нафтогаза Украины» «Газу Украины», «Укртрансгазу»... осуществлять действия по ограничению поставок газа организациям, которые предоставляют жилищно-коммунальные услуги населению Киева», - сообщила пресс-служба.

Определение суда вступило в силу с момента его оглашения и подлежит немедленному выполнению.

Напомним, 12 декабря Киевгорадминистрация обратила ... Читать дальше »

Просмотров: 1066 | Добавил: dez | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

У вівторок, 16 грудня 2008-го року в Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України відбудеться брифінг для журналістів на тему: «Чи законним та обґрунтованим є рішення КМДА про значне підвищення тарифів на утримання житла та опалення ? Результати перевірок Державної житлово-комунальної інспекції».

У брифінгу візьмуть участь: Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко; Перший заступник Міністра – Начальник Державної житлово-комунальної інспекції Олександр Мазурчак; Перший заступник Начальника Державної житлово-комунальної інспекції Володимир Кірюшин.

Початок заходу: 11:00.
Адреса: м.Київ, вул.Димитрова, 24, 9-й поверх, зала засідань.

На брифінгу буде оприлюднено результати перевірок, здійснених Державною житлово-комунальною інспекцією на підприємствах теплопостачання міста Києва – «Київенерго», Дарницької ТЕЦ, результати оцінок експертної групи інспекції щодо тарифів на утриманн ... Читать дальше »
Просмотров: 1174 | Добавил: DreaMeR | Дата: 12.12.2008 | Комментарии (0)

Уряд на своєму засіданні 10 грудня схвалив проект закону “Про особливості передачі в оренду та концесію централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що перебувають в комунальній власності”.

Згідно із законопроектом, рішення щодо передачі в оренду та концесію об’єктів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади села, селища і міста, приймаються відповідними радами. А рішення стосовно об’єктів, які перебувають у спільній власності територіальних громад і в управлінні районної, обласної ради – відповідними районними, обласними радами.< ... Читать дальше »

Просмотров: 1210 | Добавил: dez | Дата: 11.12.2008 | Комментарии (0)

На це під час наради щодо використання коштів державних субвенцій скаржилися першому заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Бабаєву голови райдержадміністрацій, міст обласного підпорядкування та селищні голови Харківщини. Майже в усіх районах області є об’єкти (школи, котельні, сільські будинки культури, газопроводи тощо), будівництво, переоснащення або газифікація яких здійснюється за рахунок коштів державних субвенцій, і виконання обсягів робіт на яких знаходиться під загрозою зриву.

За словами селищних та міських голів, голів районних державних адміністрацій, причина полягає в тому, що ДАБК та філія ДП "Укрдержбудекспертиза" в Харківській області затягують перевірку та погодження необхідної документації.

Так, за словами міського голови Барвінкове О. Топала, ще 22 серпня поточного року між ДП "Укрдержбудекспертиза" і Барвінківською міською радою було заключено договір на виконання електронної версії проекту "Будівництво свердловини на централ ... Читать дальше »
Просмотров: 2909 | Добавил: dez | Дата: 11.12.2008 | Комментарии (1)

Підготовка об'єктів комунального господарства та житлового фонду до роботи в зимових умовах завжди була та залишається актуальною.

Станом на 1 листопада 2008р. кількість будівель, в яких було проведено будь–які передзимові роботи, склала по області близько 18,7 тис.одиниць – це 94,4 від загальної кількості будівель. По обласному центру ці показники дорівнюють 8,9 тис.одиниць, або 96,7%.

Із загальної кількості житлових будівель ремонт покрівлі необхідно було зробити в 3179 будинках, що становить в 16% від їх загальної кількості. На 1 листопада цей ремонт був виконаний у 77,2%, ремонтні роботи продовжуються. Повною мірою відремонтована покрівля у м.Чугуїв, Близнюківському Богодухівському, Борівському, Вовчанському, Ізюмському, Красноградському, Печенізькому районах.

В Харківській області 9,8 тис. будівель обладнані опалювальними системами, в 66,6% проводилися будь–які ремонтні роботи. На початок опалювального сезону рівень підготовки опалювальних си ... Читать дальше »
Просмотров: 1158 | Добавил: dez | Дата: 10.12.2008 | Комментарии (0)

Ситуація, яка складається в Харкові з оплатою за спожиту електроенергію, вимагає втручання обласної державної адміністрації, правоохоронних органів і Служби безпеки України.

Таку точку зору висловив в ході засідання обласної комісії з питань оплати за спожиту електроенергію голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик.

Основним показником надійного забезпечення лімітами електроенергії для народногосподарського комплексу Харкова і Харківської області є 100 % розрахунки з Енергоринком України, які, у свою чергу, забезпечуються 100 % платежами споживачів.

За словами Сергія Кирика, останнім часом розповсюджується практика, коли фізична особа, як правило, це працівник комунального підприємства, звертається до суду з позовом про незаконні дії АК "Харківобленерго" по припиненню подачі електроенергії, зокрема - КП "Вода" і "Харківкомунпромвод".

"При цьому оскаржуються законні дії компанії, які безпосередньо не стосуються заявника, не порушують ... Читать дальше »
Просмотров: 1261 | Добавил: dez | Дата: 10.12.2008 | Комментарии (0)

 
 
 
Грязный подъезд, разбитые лампочки, неработающий лифт — знакомая картина, не правда ли? На ваши возмущения ЖЭК наверняка гневно скажет: как платите, так и работаем! «ВД» выясняла, так ли уж обоснованны эти претензии коммунальщиков.

Жильцов дома №8/1 по

ул. Коллонтаевской в Одессе новые тарифы на квартплату повергли в шок: за 1 кв. м жилья им полагалось платить… 19,5 грн., из-за чего ежемесячная плата за квартиру площадью 50 кв. м должна была составить 975  грн. Неизвестно, какой уровень неплатежей был бы зафиксирован среди жильцов этого дома, если бы депутаты Одесского горсовета, утверждая новые тарифы, не решили бы проверить их обоснованность.

«Мы проанализировали тарифы и нашли в расчетах очень много ошибок, — говорит Алексей Гончаренко, депутат Одесского горсовета, председатель постоянной комиссии го ... Читать дальше »

Просмотров: 1524 | Добавил: dez | Дата: 09.12.2008 | Комментарии (0)

Міністерство з питань житлово-комунального господарства України спільно з Інститутом бюджету і соціально-економічних досліджень, за фінансування Міжнародного фонду "Відродження", 16-17 грудня 2008-го року проводять тренінг «Практичні аспекти програмно-цільового методу бюджетування: зарубіжний досвід» для економістів та фінансистів обласних, районних та міських управлінь.
 
 
 
 
 
 
 

Цей тренінг спрямований на реалізацію завдань Загальнодержавної програми реформування житлово-комунального господарства в частині підвищення ефективності управління фінансами галузі.

З метою своєчасного організаційно-технічного забезпечення проведення тренінгу, просимо надати списки учасників до 9.12.08 року за тел./факсом: 207-18-52, 207-19-49 та 235-32-31, факс: (38044)279-51-82.

Місце проведення: м.Київ, вул.Курортна,4, лікувально-оздоровчий ... Читать дальше »
Просмотров: 1273 | Добавил: DreaMeR | Дата: 09.12.2008 | Комментарии (1)

 
Шановні працівники органів місцевого самоврядування та депутати місцевих рад!

Щиро вітаю вас з Днем місцевого самоврядування!


Сьогодні місцеве самоврядування стало вагомою складовою народовладдя, одним з головних чинників розвитку громадянського суспільства, дійовим інструментом вирішення не лише регіональних, а й загальнодержавних завдань, серед яких і реформування житлово-комунального господарства України, запровадження нової житлової політики, у центрі уваги якої - потреби кожної людини.

Від професійних якостей працівників органів місцевого самоврядування, авторитету влади на місцях значною мірою залежить у якої комфортності будинках житимуть громадяни України, якої якості і за якими тарифами отримуватимуть комунальні послуги, чи будуть освітлені вулиці та відремонтовані тротуари їхніх міст. З усього цього і складається добробут народу.

Сподіваюся на плідну співпрацю фахівців органів місцевого самоврядування, д ... Читать дальше »
Просмотров: 1431 | Добавил: DreaMeR | Дата: 08.12.2008 | Комментарии (0)

12 грудня відбудеться фінал конкурсу проектів з енергозбереження «Ярмарок ідей - 2008»
12 грудня 2008-го року відбудеться фінал конкурсу проектів з енергозбереження "Ярмарок ідей-2008", який проводить ГО Альянс "Нова енергія України" за сприяння Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Місце проведення: конференц-зала Міністерства регіонального розвитку, будівництва та архітектури України

Адреса: вул. Велика Житомирська,9.

Початок заходу:10:00

У фіналі конкурсу буде презентовано по 5 кращих проектів у трьох номінаціях:
-Краща ідея;
-Кращий проект;
-Кращий реалізований проект.


Заявки на акредитацію приймаються електронною поштою: editor.energy@gmail.com
 
Просмотров: 1092 | Добавил: DreaMeR | Дата: 04.12.2008 | Комментарии (0)

Державна житлово-комунальна інспекція: результати перших перевірок, проведених у Києві, в Луганській та Закарпатській областях, будуть відомі вже наступного тижня
Державна житлово-комунальна інспекція, яку було створено в структурі Міністерства з питань житлово-комунального господарства України за рішенням Кабміну влітку цього року, працює і вже можна говорити про перші справи, розглядом яких займаються її інспектори.

Наразі представники інспекції виїхали до Луганської області для перевірки скарг населення щодо якості і вартості водопостачання в цьому регіоні. На початку року тамтешній водоканал було передано в концесію, що співпало із підняттям тарифів на воду. Одне із завдань інспекції – з’ясувати чи вплинули зміні у тарифах на якість надання послуг.

Іще одна група інспекторів працює у Закарпатті, звідки надходили скарги насе ... Читать дальше »
Просмотров: 1590 | Добавил: DreaMeR | Дата: 02.12.2008 | Комментарии (0)

Державна житлово-комунальна інспекція, яку було створено в структурі Міністерства з питань житлово-комунального господарства України за рішенням Кабміну влітку цього року, працює і вже можна говорити про перші справи, розглядом яких займаються її інспектори.

Наразі представники інспекції виїхали до Луганської області для перевірки скарг населення щодо якості і вартості водопостачання в цьому регіоні. На початку року тамтешній водоканал було передано в концесію, що співпало із підняттям тарифів на воду. Одне із завдань інспекції – з’ясувати чи вплинули зміні у тарифах на якість надання послуг.

Іще одна група інспекторів працює у Закарпатті, звідки надходили скарги населення на неякісне опалення. Серед проблем, на які представники Державної житлово-комунальної інспекції звернуть особливу увагу на доцільність масового переведення квартир у багатоквартирних будинках на індивідуаль ... Читать дальше »
Просмотров: 1125 | Добавил: DreaMeR | Дата: 28.11.2008 | Комментарии (0)

На засіданні Уряду 26 листопада прийнято постанову КМУ «Про утворення Міжвідомчої ради з питань удосконалення державного регулювання ринку комунальних послуг України», яка буде постійно діючим консультативно-дорадчим органом при Кабінеті МіністрівУкраїни.

За словами Міністра з питань житлово-комунального господарства України Олексія Кучеренка, «створення Міжвідомчої ради обумовлено тим, що на сьогодні відсутній дієвий контроль на ринку комунальних послуг, насамперед, пов’язаних із послугами природних монополій. Це стосується в першу чергу питань, пов’язаних з тарифоутворенням. Потрібно створити такий дієвий механізм, який сприятиме наведенню порядку в тарифах і стимулюватиме заходи з енергозбереження, зменшення втрат, залучення інвестицій, прозору систему контролю за цим процесом».

Документ прийнято на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 р. №932-р «Про схвалення Концепції розвитку системи державного регулювання діяльнос ... Читать дальше »
Просмотров: 1088 | Добавил: DreaMeR | Дата: 27.11.2008 | Комментарии (0)

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Терехов провів виїзні засідання робочої групи по розгляду ситуації з погашенням заборгованості з виплати заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду, а також контролем надання достовірної статистичної інформації про заборгованість перед працівниками. Засідання пройшли в містах Балаклея і Дергачі.

У ході засідання голови Балаклійської і Дергачівської райдержадміністрації - Степан Масельський і Володимир Кацуба - виступили з докладами про погашення заборгованості підприємствами у вказаних районах у жовтні-листопаді 2008 року.

"Всі ми розуміємо, що сьогодні країна знаходиться в складному економічному стані. Частина підприємств-боржників - це комунальні установи, тому заборгованість цих підприємств перед своїми працівниками і Пенсійним фондом виникає, у тому числі, внаслідок зниження розрахунків населення за спожиті послуги", - повідомив Ігор Терехов.

Керівники підприємств- ... Читать дальше »
Просмотров: 1179 | Добавил: DreaMeR | Дата: 27.11.2008 | Комментарии (0)

Мінжитлокомунгосп оголошує конкурс із відбору кандидатів для зарахування до кадрового резерву на посади державних службовців I – III категорії

Міністерство з питань житлово-комунального господарства України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 р. № 272 "Про затвердження Порядку проведення конкурсу із зарахування до кадрового резерву на посади державних службовців І-ІІІ категорії, призначення на які здійснюється Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України та Кабінетом Міністрів України" оголошує конкурс із відбору кандидатів для зарахування до кадрового резерву на посади,

а саме:
 перший заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства України (1 посада);

 перший заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства України - начальник Державної житлово-комунальної інспекції (1 посада);

 заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства Укра ... Читать дальше »

Просмотров: 1318 | Добавил: DreaMeR | Дата: 26.11.2008 | Комментарии (0)

Під час робочої поїздки до Лозівського району голова облдержадміністрації Арсен Аваков ознайомився з ходом робіт з реконструкції системи теплопостачання смт Краснопавлівка. Будівництво нової системи опалення - продовження реалізації обласної програми енергозбереження.

В рамках реконструкції системи опалення Краснопавлівки буде збудовано три котельні - одна квартальна на базі ТРП та дві транспортабельні модульні котельні. Загальна вартість проекту - 16,6 млн. грн. Частину коштів Харківщина отримала з державного бюджету, а частину виділили з обласного.

Зараз роботи по двом котельним вже завершені, найближчим часом буде добудована і третя котельня. Після цього спеціалістам необхідно буде перекинути опалення селища з одної системи на іншу. Для цього на деякий час необхідно буде відключити Краснопавлівку від теплопостачання, тому робити це планують лише під час потепління.

В той же час, спеціалісти зазначають, що переходити на нову систему опалення сели ... Читать дальше »
Просмотров: 1128 | Добавил: dez | Дата: 25.11.2008 | Комментарии (0)

Саме ця школа, яка знаходилась на відстані 1,5 кілометри від військового містечка, найбільш постраждала внаслідок вибухів артснарядів на арсеналі наприкінці літа 2008 року. Вибуховою хвилею у триповерховій будівлі школи білу знищені всі вікна та рами, більшість дверей, серйозно пошкоджена система опалення, міжкласні перегородки, знищена покрівля даху. Першого вересня 2008 року лише 8-ма школа Лозової не розкрила свої двері перед учнями.

Сьогодні голова облдержадміністрації Арсен Аваков відвідав школу, проінспектував якість проведених відновлювальних робіт та ознайомився з умовами навчання у школі.

На проведення ремонтних робіт з резервного фонду Державного бюджету України було виділено майже 2858 тисяч гривень. За ці кошти у школі був проведений капітальний ремонт даху, замінена система опалення, встановлені металопластикові вікна, нові двері, відремонтована їдальня, до якої було прокладено гаряче водопостачання, спортивна зала, проведений поточний ремонт ... Читать дальше »
Просмотров: 1165 | Добавил: dez | Дата: 25.11.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 10 11 »

Copyright MyCorp © 2024