Приветствую Вас Гость | RSS Среда
01.05.2024, 19:10
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Апрель » 25 » 25.04.2008 "Харків’яни не залишаться без гарячої води". Олег Шаповалов
25.04.2008 "Харків’яни не залишаться без гарячої води". Олег Шаповалов
19:30
Заступник голови облдержадміністрації Олег Шаповалов прокоментував ситуацію, яка склалася навколо "Харківської ТЕЦ-5". Заступник керівника області нагадав, що 24 квітня 2008 року представники ДК "Газ України" намагалися відключити теплоелектроцентраль від газопостачання.

Олег Шаповалов зазначив, після закінчення опалювального сезону теплова енергія, яку виробляє "ТЕЦ-5", використовується на підігрів води. Зараз, коли багато котелен "Харківських теплових мереж" ідуть на плановий ремонт і фактично вже зупинені, єдиним джерелом гарячої води для майже половини мешканців Харкова є саме "ТЕЦ-5".

В той же час, заступник голови облдержадміністрації наголосив, що харківська теплоелектроцентраль не споживає природний газ, постачальником якого є НАК "Нафтогаз України" або його структурні підрозділи.

"Для виробництва електричної енергії є трейдер, є офіційні договори, які на сьогоднішній день діють, підписані протягом всіх місяців цього року відповідні угоди про постачання природного газу для виробництва енергії, підписані акти приймання-передачі, на сьогоднішній день закриті баланси газу. Що фактично підтверджує наявність природного газу у "ТЕЦ-5" від незалежного постачальника", - підкреслив Олег Шаповалов.

Що стосується газу для виробництва теплової енергії, то, відповідно до минулорічної постанови Кабінету Міністрів, "ХТП" купують газ у ДК "Газ Україна" та передають його ТЕЦ для виробництва теплової енергії.

Крім того, за словами Олега Шаповалова, на сьогоднішній день відповідно до ухвали суду, НАК "Нафтогаз України" заборонено відключати або приймати інші дії по обмеженню газопостачання "ТЕЦ-5" до 5 травня 2008 року, коли справа має розглядатися по суті.

Аби зберегти постачання гарячої води мешканцям Харкова, облдержадміністрація звернулася до прокуратури Харкова та Дергачівського району, щодо додержання законів України на території області. Припис прокурора вже пішов в газотранспортні організації.

Сьогодні, 25 квітня 2008 року, на "Харківську ТЕЦ-5" прибули представники НАК "Нафтогаз України", проте Олег Шаповалов сподівається владнати ситуацію, адже є ухвали суду та приписи прокурора. "Мешканці не залишаться без гарячої води. Ми будемо слідкувати, аби закони не порушувалися на території області", - пообіцяв заступник голови облдержадміністрації.

Також в планах Олега Шаповалова під час спілкування з представниками НАК вирішити ряд інших проблем в стосунках між "Нафтогазом України" та харківською теплоелектроцентраллю. По-перше, це стосується вимог НАК укладати договір на постачання газу саме з "ТЕЦ-5".

За інформацією заступника керівника області, харківська теплоелектроцентраль зі свого боку вже підписала цей договір і направило його до ДК "Газ України", проте, інша сторона поки що не підписує документ.


Крім того, інша дочірня компанія НАК "Укртрансгаз" не заводить ліміти "ТЕЦ-5". "Є об’єднане диспетчерське управління, яке заводить ліміти на всіх споживачів. Незалежний постачальник надав необхідні документи, аби "Харківська ТЕЦ-5" отримала ліміти. Але цей процес штучно стримується", - зазначив Олег Шаповалов.

"Незалежний постачальник звернувся до суду, - розповідає заступник керівника області, - Є ухвала господарського суду Рівненської області від 11 квітня, яка забороняє стримувати і не заводити ліміти на всіх споживачів цього постачальника. Згідно цієї ухвали, також порушується законодавство. А на підставі того, що не заведені ліміти, харківську теплоелектроцентраль намагаються відключити від газопостачання. Але я думаю, ми вже сьогодні врегулюємо цей процес".
Просмотров: 1166 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024