Приветствую Вас Гость | RSS Среда
01.05.2024, 17:29
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Апрель » 25 » 25.04.08 Датчани допоможуть українцям у запровадженні новітніх технологій в житлово-комунальному господарстві
25.04.08 Датчани допоможуть українцям у запровадженні новітніх технологій в житлово-комунальному господарстві
19:42

24 квітня в Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України за участі Посла України в Данії Наталії Зарудної, Міністр Олексій Кучеренко та Директор-розпорядник Йес Крістенсен підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між МінЖКГ України та «Датським бюро районного опалення».

Організація з цікавою назвою «Датське бюро районного опалення» (ДБРО) є відомим об’єднанням виробників обладнання, надавачів та постачальників житлово-комунальних послуг Данії, яке має не лише комерційні інтереси, а й ставить перед собою завдання з надання консультаційних послуг.

За словами Йеса Крістенсена, ДБРО готове ділитися досвідом запровадження енергозберігаючих технологій, здійснювати інвестиційні проекти в Україні, адже вважає нашу країну добре розвиненою і готовою прийняти таку допомогу.

Підписанню Меморандуму передувало проведення переговорів між представниками сторін щодо участі фахівців МінЖКГ України у серії міжнародних семінарів з метою вивчення датського досвіду з підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальної енергетики, які в рамках підготовки до Копенгагенського самміту ООН 2009 року, планує організувати Конфедерація датської промисловості (об’єднує 70 % підприємств-виробників Королівства).

Вже найближчим часом «Датське бюро районного опалення» готове проводити семінари в Україні з розповсюдження датського досвіду комплексного рішення проблеми переробки відходів, очистки водних стоків, використання джерел відновлювальної енергетики ( біоенергетика, вітрові та приливні електрогенератори, водневі установки для опалення приміщень) на місцевому рівні. Яскравим прикладом з цих питань у Данії є досвід муніципалітету острова Лолланд, де створено випробувальний майданчик для тестування найновітніших розробок у сфері ЖКГ. В Україні ж датчани вже контактують з обласним центром, містом Вінниця з питань можливості оновлення тамтешньої тепломережі та будівництва заводу з переробки сміття. І хотіли б поширювати таку співпрацю.

В ході переговорів постало питання щодо візиту цього року делегації МінЖКГ України до Данії з метою проведення переговорів з датськими компаніями «Данфос», «Грундфос», «Логстор» та іншими, зацікавленими у реалізації інвестиційних проектів в Україні.

Просмотров: 1225 | Добавил: dez | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024