Приветствую Вас Гость | RSS Пятница
03.05.2024, 01:15
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Май » 9 » 09.05.08 Президент привітав Український народ з Днем Перемоги
09.05.08 Президент привітав Український народ з Днем Перемоги
16:11

Президент України Віктор Ющенко привітав Український народ з Днем Перемоги.

«Цей день - святий для кожного з нас. Сьогодні ми відзначаємо велику перемогу українського народу, який разом з іншими націями у смертельній боротьбі врятував світ від фашистського мороку», - сказав Глава держави у своєму виступі на урочистостях біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни в Києві. «...Від імені всього українства я кажу слово вдячності представникам усіх націй, які наближали наш спільний тріумф на всіх фронтах війни».

Вшановуючи пам'ять усіх загиблих у цій війні, Президент сказав: «Весь наш народ схиляє голови перед світлою пам'яттю співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу Батьківщини, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна».

У цьому контексті В. Ющенко підкреслив: Український народ був серед тих, хто під час війни зазнав найбільших втрат і віддав найбільше сил, щоб врятувати світ від нацизму. Він зокрема нагадав, що у лавах Радянської армії воювало понад 7 мільйонів українців, більше двом тисячам з них за роки війни було присвоєно звання Героя Радянського Союзу, 29 - стали двічі Героями.

«Унікальним проявом незламності національного духу став героїчний спротив фашистським загарбникам мужніх борців за незалежність України, воїнів Української повстанської армії», - також відзначив Президент.

Українці боролися в різних арміях, але проти спільного ворога - нацизму, підкреслив Віктор Ющенко. «Вони боролися за одну мету - за честь і свободу Вітчизни, за щастя свого народу», - додав він.

Глава держави висловив переконання, що перемога у Другій світовій війні відкрила українцям шлях до здобуття державної незалежності в 1991 році. Звертаючись до ветеранів, Президент сказав: «Без вашого подвигу не було б сьогоднішньої Європи, не було б України. Усі ми в безоплатному боргу перед вами. Як Президент України я докладаю й завжди докладатиму максимум зусиль для того, щоб держава дбала й підтримувала вас, щоб вам були забезпечені достойні умови життя й соціальні гарантії».

«Сьогодні ми згадуємо всіх, хто боровся з фашизмом. Згадуємо всіх, хто віддав своє життя за перемогу... Висловлюю вам глибоку подяку за мужність і жертовність, за патріотизм і самовідданість, за вірну службу Батьківщині. Щиро бажаю вам міцного здоров'я, щастя, бадьорості духу, довгих років життя. Слава переможцям!» - сказав В. Ющенко.

Під час святкової церемонії відбулося запалення Вогню слави, після чого пролунав військовий салют. Воїни Почесної варти також поклали гірлянди військової слави до скульптурної композиції «Форсування Дніпра».

Пам'ять полеглих вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Глава держави також оглянув експозиції Музею Великої Вітчизняної війни, присвячені жертвам концтабору «Освенцим» та руху опору. У Залі пам'яті він поклав квіти до фотографій своїх батьків.

Президент також поспілкувався з ветеранами, які зібралися сьогодні біля Музею відсвяткувати День Перемоги та традиційно скуштував з ними солдатської каші.

Просмотров: 1127 | Добавил: dez | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024