Приветствую Вас Гость | RSS Суббота
27.04.2024, 23:14
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Август 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Август » 28 » 28.08.2008 "В результаті НС не постраждала жодна цивільна особа - це головне, що відрізняє вибухи в Лозовій від Новобогдановки".
28.08.2008 "В результаті НС не постраждала жодна цивільна особа - це головне, що відрізняє вибухи в Лозовій від Новобогдановки".
19:21
Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов і члени обласної комісії з ліквідації надзвичайної ситуації в Лозовій завершили обліт периметра і території військової частини, в якій відбувся вибух.

"Чітко зафіксовано, що пожежа і вибухи локалізовані на території арсеналу. Вибухи поодинокі і вже немає тієї проблеми, яку вчора ми бачили по телебаченню", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Експерти МНС і Міністерства оборони проаналізували побачену ситуацію, унаслідок чого, державна комісія з надзвичайних ситуацій вирішила скоротити зону небезпеки до трьох кілометрів. Таким чином, відновлюється рух вантажних потягів через станцію "Лозова". Пасажирські потяги, як і раніше, проходитимуть в обхід "Лозової".

В даний момент навколо епіцентру, арсеналу, припинені всі сільськогосподарські роботи. За словами Олександра Турчинова, вони поновляться тільки після того, як фахівці МНС і Міноборони оглянуть і ліквідують наслідки багаточисельних вибухів, тобто, зберуть осколки і снаряди і, що найважливіше, підпишуть відповідні акти.

За словами Олександра Турчинова, активна фаза гасіння пожежі почнеться 29.08 вранці, коли буде введена пожежна техніка. План гасіння розроблений державною комісією, територія розбита на сектори, які поділені між МНС і Міноборони.

"Складніша робота буде на території самого арсеналу, де розкидані снаряди, що не вибухнули, які засипані землею", - підкреслив Олександр Турчинов.

Крім того, за заявою першого віце-прем'єра, більше ніколи на місці складу, що вибухнув, не буде арсеналу. Після того, як територія буде повністю розчищена від наслідків НС, вона буде передана громаді Лозової. Що стосується аналогічних складів в районах області, то там, за словами першого віце-прем'єра, працюють комісії, який і вирішуватимуть питання доцільності існування таких арсеналів.

Олександр Турчинов ще раз виразив повну упевненість в тому, що причиною вибухів не могла стати спека. "Ще раз підкреслюю, що в даній ситуації дуже ефективно спрацювала місцева влада. Не постраждала жодна цивільна особа - це головне, що відрізняє вибухи в Лозовій від Новобогдановки", - заявив перший віце-прем'єр
Просмотров: 1164 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024