Приветствую Вас Гость | RSS Среда
01.05.2024, 12:24
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Ноябрь » 27 » Уряд створив Міжвідомчу раду, яка займатиметься питаннями регулювання ринку комунальних послуг.
Уряд створив Міжвідомчу раду, яка займатиметься питаннями регулювання ринку комунальних послуг.
15:51
На засіданні Уряду 26 листопада прийнято постанову КМУ «Про утворення Міжвідомчої ради з питань удосконалення державного регулювання ринку комунальних послуг України», яка буде постійно діючим консультативно-дорадчим органом при Кабінеті МіністрівУкраїни.

За словами Міністра з питань житлово-комунального господарства України Олексія Кучеренка, «створення Міжвідомчої ради обумовлено тим, що на сьогодні відсутній дієвий контроль на ринку комунальних послуг, насамперед, пов’язаних із послугами природних монополій. Це стосується в першу чергу питань, пов’язаних з тарифоутворенням. Потрібно створити такий дієвий механізм, який сприятиме наведенню порядку в тарифах і стимулюватиме заходи з енергозбереження, зменшення втрат, залучення інвестицій, прозору систему контролю за цим процесом».

Документ прийнято на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 р. №932-р «Про схвалення Концепції розвитку системи державного регулювання діяльності суб'єктів природних монополій на ринку комунальних послуг».

Першочерговими завданнями, над якими працюватиме Рада, стане вироблення пропозицій щодо забезпечення захисту прав споживачів на комунальні послуги належної якості за економічно обґрунтованими цінами і тарифами та здійснення правових, економічних, організаційних та соціальних заходів, спрямованих на удосконалення державного контролю в цій сфері. Не менш важливим є відпрацювання пропозицій щодо сприяння ефективному функціонуванню суб’єктів природних монополій, що надають послуги з водо-, теплопостачання і водовідведення на основі збалансування інтересів суспільства, цих суб'єктів та споживачів послуг та сприяння розвитку конкуренції на суміжних ринках.

Міжвідомча Рада повинна буде в найкоротші терміни провести аналіз діяльності суб’єктів природних монополій, що надають послуги з централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення щодо забезпечення прозорості їх фінансово-господарської звітності та контролю з питань, пов`язаних з встановленням та застосуванням тарифів на ринку комунальних послуг.

Рішення Ради є обов'язковими для розгляду центральними та місцевими органами виконавчої влади, а також підприємствами, установами та організаціями.   
                                                            Взято с http://www.minjkg.gov.ua
Просмотров: 1091 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024