Приветствую Вас Гость | RSS Вторник
16.04.2024, 22:23
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Декабрь » 11 » 11.12.2008 Державний архітектурно-будівельний контроль та ДП "Укрдержбудекспертиза" штучно гальмують програму соціально-економічного розвит
11.12.2008 Державний архітектурно-будівельний контроль та ДП "Укрдержбудекспертиза" штучно гальмують програму соціально-економічного розвит
09:18
На це під час наради щодо використання коштів державних субвенцій скаржилися першому заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Бабаєву голови райдержадміністрацій, міст обласного підпорядкування та селищні голови Харківщини. Майже в усіх районах області є об’єкти (школи, котельні, сільські будинки культури, газопроводи тощо), будівництво, переоснащення або газифікація яких здійснюється за рахунок коштів державних субвенцій, і виконання обсягів робіт на яких знаходиться під загрозою зриву.

За словами селищних та міських голів, голів районних державних адміністрацій, причина полягає в тому, що ДАБК та філія ДП "Укрдержбудекспертиза" в Харківській області затягують перевірку та погодження необхідної документації.

Так, за словами міського голови Барвінкове О. Топала, ще 22 серпня поточного року між ДП "Укрдержбудекспертиза" і Барвінківською міською радою було заключено договір на виконання електронної версії проекту "Будівництво свердловини на центральному водозаборі". Вартість робіт за договором складала 4086 гривень. 9 жовтня 2008 року з ДП "Укрдержбудекспертиза" було укладено основний договір на виконання експертизи (вартість - 3834 гривень).

Більш ніж через місяць – 14 листопада 2008 року - Барвінківська міська рада отримала від ДП "Укрдержбудекспертиза" зведений негативний висновок. 25 листопада 2008 року доопрацьований проект знов було подано до ДП "Укрдержбудекспертиза". Лише 5 грудня поточного року Барвінківська міськрада отримала від ДП "Укрспецекспертиза" додатковий договір й рахунок на 1820 грн. За словами О. Топала, 8 грудня 2008 року працівники міськради протягом 6 годин намагалися здати документи відповідним робітникам ДП "Укрдержбудекспертиза".

Аналогічна ситуація складається і в інших містах та районах області.

Під час наради начальник ГУ паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Василь Без’язичний навів й інші приклади ставлення працівників ДАБК та філії ДП "Укрдержбудекспертиза" в Харківській області до проектів, які реалізуються за кошти державних субвенцій.

Зокрема, за його даними у Близнюківському районі по об'єкту "Будівництво газопроводу високого тиску до с. Уплатне і Милівка" до теперішнього часу не отримано позитивні висновки філії ДП "Держбудекспертиза" в Харківській області й дозволи на виконання робіт від інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області.

По Богодухівському району, де заплановано фінансування 4-х об'єктів будівництва за рахунок бюджетних коштів (з урахуванням об'єктів культури і освіти), ні по одному з цих об'єктів станом на 09.12.2008 року не отримано позитивний висновок ДП "Держбудекспертиза" й відсутні дозволи на виконання робіт від інспекції ДАБК.

Валківський район. Із запланованих 4-х об'єктів (з урахуванням об'єктів культури) позитивний висновок ДП "Держбудекспертиза" отримано лише по одному об'єкту - газифікація смт.Ков’яги, а також по газифікації с.Буцьківка продовжено дозвіл на будівництво до кінця поточного року. По решті об'єктів позитивні висновки держекспертизи станом на 09.12.2008 року отримано не було.

Вовчанський район. Станом на 09.12.2008 року не отримано дозвіл інспекції ДАБК на виконання будівельних робіт з будівництва газопроводу до с.Радянське.

Подібних прикладів можна наводити ще багато, на чому й наголошували під час наради сільські та міські голови, керівники районів області.

"Виходячи із зазначеної ситуації облдержадміністрація буде вимушена зняти фінансування з тих об’єктів, які не мають відповідних погоджень з боку ДП "Укрдержбудекспертиза" та ДАБК, - підкреслив, підводячи підсумки наради, Володимир Бабаєв.- Ці кошти, безумовно, будуть освоєні, але ми будемо вимушені перерозподілити їх на виконання робіт на інших об’єктах".

Втім, перший заступник керівника області зазначив, що й наведених прикладів затягування перевірки документів з боку вказаних контролюючих структур достатньо задля втручання у ситуації правоохоронних органів та прокуратури. Тим більш, що по деяких об’єктах, які фінансуються за рахунок державних субвенцій, всупереч негативним висновкам харківських відділень ДАБК та ДП "Укрдержбудекспертиза" свої позитивні висновки після відповідної перевірки надали центральні офіси цих структур у Києві.
Просмотров: 2909 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Maliner  
0
Бывают в жизни огорченья smile
Но это не тот случай cool

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024