Приветствую Вас Гость | RSS Суббота
20.04.2024, 02:06
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Декабрь » 15 » 15.12.08 Реальні власники житла – ОСББ – хочуть заявити про себе на Всеукраїнському Форумі
15.12.08 Реальні власники житла – ОСББ – хочуть заявити про себе на Всеукраїнському Форумі
10:32

11 грудня у Мінжитлокомунгоспі відбулося робоче засідання ініціативної групи щодо проведення у лютому-березні 2009-го року Форуму об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Ініціаторами проведення Форуму виступили Міністерство з питань житлово-комунального господарства та Спілка власників житла України. Головна ідея Форуму полягає у тому, щоб інституція ОСББ завила про себе в якості лобіста інтересів реальних власників житла. Адже в Україні фактично 95% житла є приватизованим, лише 8% власників житла об’єдналися в ОСББ – модель, яка дозволяє ефективно управляти житловим фондом, решта ж власників житла живуть по інерції, без визначеного курсу управління, що може призвести до непередбачуваних наслідків. Для досягнення прориву в створенні ОСББ необхідні відповідні зміни у законодавстві, зокрема, щодо передачі у власність ОСББ прибудинкових територій, які б значно посилили вмотивованість власників квартир до самоорганізації. Учасники засідання висловили спільну думку - поки кардинально не зміниться ставлення влади та суспільства до ОСББ, справа не зрушиться з місця.

У засіданні ініціативної групи взяли участь: Перший заступник Міністра з питань ЖКГ України Орест Лотоцький, начальник Управління регіональної політики Дмитро Новицький, начальник Управління розвитку житлової сфери Володимир Кірюшин, заступник голови Спілки власників житла України Михайло Березовчук, голови ОСББ Криму, Києва, Харкова – активісти СВЖУ.

Серед пропозицій щодо питань, які мають бути винесені на розгляд Форуму, учасники засідання визначили в першу чергу – ініціювання змін до відповідних законодавчих актів, перегляд постанов та рішень щодо юридичного обліку, оподаткування, передачі на баланс майна ОСББ, узгодження окремих питань діяльності об’єднаних власників житла з Державною податковою адміністрацією України, Мінекономіки, Мінфіном, Мінрегіонбудом.

Ініціативна група зазначає, що масштабна акція, за участі 300-400 голів ОСББ, якою має стати Форум, - прискорить розв’язання зазначених проблем. Учасники засідання наголосили на необхідності широкого висвітлення підготовки та роботи Форуму в засобах масової інформації.

Представник Центру сприяння житловим та муніципальним реформам Вікторія Погорєлова внесла пропозицію обговорити на Форумі та ознайомити голів ОСББ з досвідом міст Ніжин, Бердичів, Ромни, Прилуки з питання яким чином в умовах спільного фінансування організувати та провести капітальний ремонт будинку.

На засіданні ініціативної групи було прийнято резолюцію щодо утворення робочої групи з підготовки Всеукраїнського Форуму об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Просмотров: 1192 | Добавил: dez | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 1
1 DreaMeR  
0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024