Приветствую Вас Гость | RSS Среда
01.05.2024, 07:15
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Январь » 6 » 06.01.2009 "Ми не залишимо без опалення мешканців міста Харкова і Харківської області". Олег Шаповалов
06.01.2009 "Ми не залишимо без опалення мешканців міста Харкова і Харківської області". Олег Шаповалов
10:56
За дорученням керівника області Арсена Авакова заступник голови облдержадміністрації Олег Шаповалов провів засідання оперативного штабу по врегулюванню ситуації, яка виникла на магістральних газопроводах, що проходять територією Харківської області.

У засіданні, яке пройшло у приміщенні "Харківтрансгазу", взяли участь керівники газотранспортних, газовидобувних і газопостачальних підприємств та керівники інших структур, які відповідають за даний напрямок роботи. Також у роботі штабу взяли участь керівники міста Харкова і КП "Харківські теплові мережі".

За словами Олега Шаповалова, 5 січня 2009 року о 19.40 без попередження з боку Російської Федерації було припинено газопостачання в Харківську область з магістрального газопроводу Острогожськ – Шебелинка. "Харківщина лишилась джерела природного газу в обсязі близько 1 млн. 100 тисяч кубічних метрів газу на годину. Але ми повністю були готові до цієї ситуації і на сьогоднішній день ніхто зі споживачів Харківської області, ані населення, ані підприємства, не відчули падіння тиску",- підкреслив заступник керівника області.

Олег Шаповалов проінформував споживачів Харківської області про те, що на сьогодні тиск в магістральних газопроводах перевищує 30 атмосфер, що набагато більше, ніж мінімально допустимий (10 - 12 атмосфер). За його словами, це вдалося завдяки реалізації спеціального плану, згідно з яким були задіяні газовидобувні й газотранспортні підприємства, збільшено обсяг підйому газу з підземних газових сховищ, зроблено відповідні переключення по магістральним газопроводам.

"Все це дозволило повністю утримати ситуацію під контролем. Звичайно це було нелегко зробити і ситуація напружена, але хочу запевнити, що вона повністю контролюється керівництвом Харківської області і ми не залишимо без опалення мешканців міста Харкова і Харківської області",- заявив заступник керівника області.

Олег Шаповалов також повідомив про те, що згідно з планом визначено найбільших споживачів природного газу, які повинні перейти на альтернативні види пального. "Це, перш за все, ТЕЦ Харківської області, які можуть перейти на споживання мазуту і які до цього готові. По-друге, визначено перелік 50-ти найбільших споживачів природного газу на Харківщині, які зараз також можуть скоротити споживання природного газу. Також у разі різкого похолодання на вулиці планом передбачається обмеження температури гарячої води (без її відключення). Але на сьогоднішній день жодне підприємство не обмежується. Тому і гаряча вода, і опалення, і споживання природного газу населенням, підприємствами комунальної теплоенергетики та промисловістю йде в повному обсязі відповідно до виділених лімітів і сплати за природний газ",- сказав він.

Олег Шаповалов звернувся до харків’ян і мешканців Харківської області щодо погашення заборгованості за спожитий природний газ і тепло. "Ті, хто сьогодні мають великі борги, не допомагають нам у складній ситуації й лише ускладнюють її. Я сподіваюсь, що мешканці, які користуються послугами по споживанню тепла і газу, почують мене й погасять борги. Підкреслюю, якщо будуть повністю погашені борги, у нас взагалі проблем бути не може, а якщо у когось сьогодні скрутне становище, то ми все одне втримаємо ситуацію під контролем",- заявив заступник керівника області.
Просмотров: 1214 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024