Приветствую Вас Гость | RSS Среда
01.05.2024, 05:34
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Январь » 9 » 09.01.2009 "Навіть якщо Росія залишатиме свої засувки закритими, Харківщина зможе знаходитися на автономному забезпеченні своїми ресурсами
09.01.2009 "Навіть якщо Росія залишатиме свої засувки закритими, Харківщина зможе знаходитися на автономному забезпеченні своїми ресурсами
13:27
Тиск газу в магістральних газопроводах високого і середнього тиску в Харківській області знаходиться в нормі. Таку заяву зробив голова облдержадміністрації Арсен Аваков. За словами керівника Харківщини, це дозволяє говорити про технологічно безпечну експлуатацію всіх систем газового господарства і по області, і по головному міському кільцю.

"На сьогоднішній день ми, де можливо, удалися до резервних джерел палива і енергії. Зокрема, на "ТЕЦ-5" вже другий день 6 з 8 форсунок працюють на мазуті", - повідомив голова облдержадміністрації.

У відповідності з рішенням надзвичайного штабу, який створений розпорядженням керівника області з початку року, вжито всі заходи для того, аби "ТЕЦ-5" щодня поповнювала свої резерви мазуту, укладені нові угоди, відкрито спеціальне фінансування і сьогодні теплоелектроцентраль щодоби спалює стільки мазуту, скільки і отримує, отже, має місце баланс.

"Навіть у разі збереження статус-кво, при якому Росія продовжуватиме залишати засувки закритими, Харківщина зможе знаходитися на автономному забезпеченні своїми ресурсами достатньо тривалий період часу, це декілька десятків днів, як мінімум, при тому, що ми практично не обмежуємо режими ", - підкреслив Арсен Аваков.

Керівник області також підтвердив, що деякі заходи економії в промисловості все ж таки введені. Більше того, всім промисловим підприємствам розіслані відповідні телеграми, які підписані обл- і міськгазом, про введення суворого режиму економії і попередження про необхідність перейти на резервні джерела живлення.

"Проте ключових підприємств харчової промисловості, підприємств безперервного циклу (скляні заводи та інші) ці заходи не торкнулися. Таким чином, система в Харківській області повністю збалансована", - заявив Арсен Аваков.

В той же час, голова облдержадміністрації виразив упевненість, що в найближчі декілька днів ситуація благополучно вирішиться. "Упевнений, що здоровий глузд візьме своє, і ми зможемо мати адекватне постачання газу за адекватною ціною з боку РФ, і у російської влади вистачить розуму, здорового глузду і совісті платити Україні адекватну транзитну ставку", - підкреслив керівник області.
Просмотров: 1086 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024