Приветствую Вас Гость | RSS Пятница
29.03.2024, 13:00
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Май » 18 » [18.05.09]В Україні стартував проект « Реформа міського теплозабезпечення»
[18.05.09]В Україні стартував проект « Реформа міського теплозабезпечення»
16:47
В Україні стартував проект « Реформа міського теплозабезпечення»

18 травня у конференц-залі готелю «Воздвиженський» у Києві відбулася презентація спільного проекту «Реформа міського тепло забезпечення», який стартує і буде впроваджено протягом трьох років за підтримки Американського уряду при тісній співпраці з Міністерством з питань житлово-комунального господарства України.

Міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко та посол США в Україні Вільям Тейлор, вітаючи відкриття проекту, у своїх промовах наголошували на актуальності його проблематики для України.

 Проект «Реформа міського тепло забезпечення» (РМТ) допоможе Україні трансформувати галузь міського теплопостачання у фінансово життєздатний та ефективно керований сектор, який надаватиме надійні та якісні послуги за доступними цінами населенню, громадським установам та місцевій промисловості. У тісній співпраці з урядом України та органами місцевого самоврядування, проект покликаний зміцнити правову, регуляторну та інституційну базу, що призведе до покращення послуг теплопостачання, регулювання тарифів і забезпечення їх відповідності до законодавства Європейського Союзу.

В ході реалізації «Реформи міського тепло забезпечення», 20 міст України, що пройдуть відбір для участі у проекті, та мешканці цих міст отримають безпосередню допомогу щодо поліпшення послуг теплопостачання. Зокрема, проект допоможе містам створити міські плани тепло- та енерго- забезпечення, реалізувати енергоефективні проекти у будівлях та системах теплопостачання, встановити засоби обліку та сприятиме розвитку організацій співвласників будинків.

Водночас, проект РМТ буде проводити інформаційну кампанію серед громадян щодо ефективного енергоспоживання, роз’яснюючи населенню яким чином можна поліпшити якість комунальних послуг, зменшити витрати на оплату опалення, ефективно зберігати тепло у власному помешканні, а також покращити стан територій спільного користування.


- Актуальність започаткування такого проекту зумовлена критичним станом системи комунального тепло забезпечення в Україні, яка протягом десятиліть відчувала обмеженість фінансових і технічних ресурсів, що призвело до зменшення ефективності та значних втрат у теплових мережах та у кінцевого споживача – в будинках. Крім того, різке підвищення цін на енергоносії й залежність від імпорту вплинули на якість комунального теплозабезпечення і спричинили негативні соціальні й економічні наслідки. Питання реформування системи теплозабезпечення є актуальним як з точки зору ефективності роботи сфери і задоволення потреб споживачів, так і з економічних причин. Адже у разі впровадження належних реформ, галузь комунального теплозабезпечення України має потенціал заощаджувати кошти на суму до 2 млрд. дол. США на рік – наголосив Міністр з питань ЖКГ України Олексій Кучеренко.

 Довідкова інформація:

Проект РМТ буде діяти протягом трьох років за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у співпраці з Міністерством житлово-комунального господарства України та впроваджуватиметься компанією International Resources Group (IRG) за участю українських та міжнародних організацій.
Діяльність Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) спрямована на надання підтримки в таких сферах: економічне зростання, демократія і самоврядування, охорона здоров’я і соціальний сектор. З 1992 року Україна отримала від USAID технічну і гуманітарну допомогу загальним обсягом 1,6 млрд. доларів США, спрямованих на прискорення процесу демократичного розвитку , економічних перебудов.

Просмотров: 1885 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024