Приветствую Вас Гость | RSS Суббота
20.04.2024, 00:55
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2010 » Май » 28 » [28.05.2010] Сергій Зімін: цього року держава береться за суттєве поліпшення якості питної води
[28.05.2010] Сергій Зімін: цього року держава береться за суттєве поліпшення якості питної води
09:42

Сергій Зімін: цього року держава береться за суттєве поліпшення якості питної води

 

27 травня відбувся брифінг заступника Міністра з питань житлово-комунального господарства Сергія Зіміна. На брифінгу заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства Сергій Зімін поінформував про стан справ щодо якості питної води в регіонах України та заходи, які вживатиме Мінжитлокомунгосп для поліпшення ситуації із забезпеченням населення питною водою. 



   Сергій Георгійович Зімін повідомив про непросту ситуацію, що склалась з водопостачанням та якістю питної води в Україні:
  - У 100 населених пунктах питна вода постачається за графіком, а у 260 пунктах - питна вода за окремими показниками не відповідає вимогам чинного стандарту і подається за тимчасовими дозволами. 1200 населених пунктів споживають привозну воду. До 40 відсотків питної води в Україні втрачається через зношеність мереж водопостачання, це значно більше ніж у середньому по Європі. Зокрема, у місті Севастополі такі втрати становлять до 78 відсотків – наголосив заступник Міністра. 
    Найбільш напружений стан щодо якості питної води спостерігається у містах АР Крим, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Полтавської, Чернігівської та Хмельницької областей. 
   Сергій Георгійович повідомив, що цього року поліпшити ситуацію допоможуть кошти держбюджету. На реформування житлово-комунального господарства виділено 1,1 млрд грн, у тому числі вперше за багато років фінансуватиметься Загальнодержавна програма "Питна вода".
Сергій Зімін: цього року держава береться за суттєве поліпшення якості питної води   За словами заступника Міністра, для покращення якості питної води передбачається реконструювати водопровідно-насосні станції і встановлювати колективні системи доочищення води. Сергій Георгійович повідомив, що у 2010 році у буде розпочато встановлення систем доочистки питної води, і в першу чергу в тих населених пунктах, де вода не відповідає стандартам якості. 
  - Почнемо зі встановлення таких систем в лікарнях, школах, дитячих садках. Вони будуть встановлюватись і мати дві мережі: одна мережа йтиме на харчовий блок, а друга – у вигляді фонтанчиків, щоб діти могли набирати воду і вживати її, - зауважив Сергій Зімін. Він також зазначив, що на цей рік на встановлення очисних установок з бюджету виділено близько 50 млн. грн., будуть розглядатися й інвестиційні проекти щодо встановлення систем доочистки води у багатонаселених мікрорайонах міст.
     В Україні якість питної води контролюється за 28 показниками, повідомив на завершення брифінгу Сергій Зімін, тоді як у Євросоюзі за 63-ма. Він зазначив, що Міністерством охорони здоров'я розроблена нова редакція Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Проект на реєстрації в Мінюсті. 
   - За новими санітарними нормами ми будемо наближатися до стандартів, які прийняті у Європі, - зауважив заступник Міністра. 
     Докладніше про ситуацію із якістю питної води в Україні та про можливі шляхи її вирішення говорили фахівці Мінжитлокомунгоспу, Міністерства охорони здоров’я, представники Управлінь житлово-комунального господарства обласних адміністрацій з усіх регіонів України, Асоціації підприємств водопостачання на нараді в Міністерстві, яка розпочалась одразу після завершення брифінгу. Пропозиції, що були зібрані і затверджені під час наради, надійдуть до Кабінету Міністрів України на виконання доручення Прем’єр-міністра М.Я. Азарова.  

Взято з http://www.minjkg.gov.ua/press/news/967-sergij-zimin-cogo-roku-derzhava-beretsya-za.html
Просмотров: 2043 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024