Приветствую Вас Гость | RSS Пятница
19.04.2024, 03:33
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Ноябрь » 5 » [05.11.2009]Міністр Олексій Кучеренко провів селекторну нараду з питань проходження опалювального сезону.
[05.11.2009]Міністр Олексій Кучеренко провів селекторну нараду з питань проходження опалювального сезону.
11:18
3 листопада під головуванням Міністра з питань ЖКГ України Олексія Кучеренка та за участі членів Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення проведення робіт з підготовки та проходженню опалювального сезону 2009-2010 року відбулась селекторна нарада, на якій обговорено стан розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий в попередні періоди газ, отримання ними поточних лімітів на газ, згідно розпорядження Кабміну, а також виплати підприємствами житлово-комунальної галузі заборгованості із заробітної плати, яка останнім часом значно зросла.


 Олексій Кучеренко, відкриваючи нараду зазначив, що Уряд зробив все від нього залежне щоб опалювальний сезон розпочався вчасно, зокрема, НАК «Нафтогаз України», ДК «Газ України» виділили ліміти газу на листопад усім, з ким було укладено угоди. Він наголосив, що проблеми із початком опалювального сезону немає, а є проблема розрахунків регіонів за газ. На жаль, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська області, міста Одеса, Ужгород з року в рік аутсайдери з цього питання. 

Міністр Олексій Кучеренко провів селекторну нараду з питань проходження опалювального сезону та виплати заборгованості по заробітній платі підприємствами житлово-комунальної сфери
 Міністр доручив Державній житлово-комунальній інспекції вести постійний моніторинг стану розрахунків за газ, а також виконання постанов Уряду № 193, 1082,1087, розпорядження № 1259, й аналіз їх порушень, вжити адміністративних заходів впливу щодо безконтрольного встановлення в квартирах індивідуального опалення у Тернополі, Ужгороді, Нікополі, Луцьку та інших, де органи місцевої влади надають дозволи без проектних рішень реконструкції систем теплопостачання, газопостачання, вентиляції багатоповерхових будівель. Та просив взяти на контроль на зазначені проблеми порушення законодавства Генеральну Прокуратуру України.

 Крім того, Олексій Кучеренко звернув увагу на те, що органи місцевого самоврядування несуть повну відповідальність за встановлення занижених тарифів, зокрема, на опалення, адже згідно статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», у разі якщо встановлені тарифи не покривають витрат на виробництво послуг, різницю мають компенсувати з місцевих бюджетів.

Олексій Кучеренко доручив Першому заступнику Міністра Руслану Крамаренку провести поглиблений аналіз по кожному проблемному регіону щодо труднощів з отримання ними коштів на погашення боргів за спожитий газ, провести узгоджувальні наради із залученням фахівців Мінфіну, НАК «Нафтогаз України» та «Ощадбанку», вивчити можливість проведення розрахунків за газ, використаний у минулому опалювальному сезоні, за умови реструктуризації накопичених підприємствами теплокомуненерго сум штрафів та пені.
 
- Якщо підприємства не виконуватимуть своїх зобов’язань, а органи місцевого самоврядування не вживатимуть відповідних заходів щодо розрахунку за спожиті енергоносії, то держава мусить захищатися – вводитиме на підприємства теплокомуненерго своїх тимчасових керуючих – сказав профільний Міністр.

 Міністр Олексій Кучеренко провів селекторну нараду з питань проходження опалювального сезону та виплати заборгованості по заробітній платі підприємствами житлово-комунальної сфери
Міністр Олексій Кучеренко, характеризуючи ситуацію із заборгованістю по заробітній платі, зазначив, що значні темпи її зростання спостерігаються на підприємствах, що належать до сфери управління муніципалітетів. Найбільша заборгованість: 28% від усього обсягу – на підприємствах, що надають житлові послуги, 27% - підприємствах електротранспорту; 13% - підприємствах теплокомуненерго; 10% - водопостачання та водовідведення; 22% - інших. Значні суми із заборгованості зарплати утворилися у Луганській, Харківській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській областях, містах Одесі та Києві. Міністр рекомендував керівникам підприємств будувати відповідну роботу з профспілками, запроваджувати графіки погашення заборгованості із заробітної плати, працювати над корегуванням в бік зменшення складової тарифів, яка включає утримання апарату підприємств.

 На селекторній нараді в режимі відозв’язку було заслухано звіти про вжиті заходи з розв’язання зазначених проблем, заступників голів облдержадміністрацій Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Одеської областей та представників АР Крим.

В ході обміну інформацією, представники регіонів вказали на іще одну суттєву проблему у розрахунках за енергоносії, яка може вплинути на проходження опалювального сезону та потребує втручання центральних органів влади, - значна заборгованість підприємств водопостачання за електроенергію.


Взято с http://www.minjkg.gov.ua
Просмотров: 1606 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024