Главная » 2007 » Октябрь » 16 » 16.10.07 Звернення Головного управління з надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації до громадян області
16.10.07 Звернення Головного управління з надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації до громадян області
20:19
Звернення Головного управління з надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації до громадян області
Порушення правил експлуатації газових приладів, колонок, печей і догляду за ними часто є причиною вибухів, пожеж і смертельних отруєнь.
У зв'язку з початком опалювального сезону Головне управління з ЧС облдержадміністрації закликає неухильно дотримуватися правил користування газовими приладами.
ЯК ДІЯТИ ПРИ ВИТОКУ ПОБУТОВОГО ГАЗУ:
-Відчувши в приміщенні запах газу, негайно перекрийте його подачу.
-Не паліть, не запалюйте сірників, не включайте світло і електроприлади (краще всього знеструмити всю квартиру, відключивши електроживлення на розподільному щитку), аби іскра не змогла запалити газ, що накопичився в квартирі, і викликати вибух.
-Грунтовно провітрите всю квартиру, а не тільки загазовану кімнату, відкривши всі двері і вікна. Покиньте приміщення.
-При появі у оточуючих вас людей ознак отруєння газом винесіть їх на свіже повітря і покладіть так, аби голова знаходилася вище за ноги. Викличте швидку медичну допомогу.
-Викличте аварійну газову службу по телефону 04.
ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ З ГАЗОВИМИ БАЛОНАМИ:
-Якщо ви газовий балон знаходиться не в домі, зберігаєте його в провітрюваному приміщенні, у вертикальному положенні, не закопуйте його і не ставте в підвал.
-Прийміть заходи по захисту балона і газової трубки від дії тепла і прямих сонячних променів.
-Не проводьте заміну газового балона за наявності поряд вогню, гарячого вугілля, включених електроприладів. Перед заміною переконаєтеся. що крани нового і відпрацьованого балонів закриті. Після заміни перевірте герметичність з'єднань за допомогою мильного розчину.
-Для з'єднання балона з газовою плитою використовуйте сертифікований шланг. Не допускайте його розтягування або пережиму.
-Перевірку і ремонт газового устаткування повинні проводити тільки кваліфіковані фахівці.
-Невживані балони, як заправлені, так і порожні, зберігаєте поза приміщенням.
-В ході приготування їжі стежте за тим, аби киплячі рідини не залили вогонь і не стали причиною витоку газу. Після закінчення робіт кран балона закрийте.
-Регулярно чистьте пальники, оскільки їх засміченість може стати причиною біди.