Приветствую Вас Гость | RSS Четверг
28.03.2024, 18:10
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Апрель » 23 » [22.04.2009]
[22.04.2009]
16:35
Олексій Кучеренко: МінЖКГ розпочинає співпрацю з провідними японськими компаніями щодо встановлення теплових насосів та застосування новітніх технологій поводження з побутовими відходами

22 квітня Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко провів зустріч з представниками японських компаній, на якій було визначено напрямки подальшої міжнародної співпраці у сфері розвитку енергоефективності підприємств ЖКГ та екологічної утилізації побутових відходів.

Компанії «Сумітомо Корпорейшен» (голова представництва в Україні Сіро Нісіока) та «Мітсубіші Хеві Індастріз» (головний віце-президент Коджі Хірамото) пропонують застосовувати японські технології в Україні щодо встановлення теплових насосів та переробки твердих побутових відходів.

Міністр з питань ЖКГ України Олексій Кучеренко наголосив, що така співпраця з підприємствами, які є світовими лідерами з технологій та обладнання, може дати значний економічний ефект. За дорученням Прем’єр-Міністра Мінжитлокомунгосп розпочав підготовку проектів із залученням «зелених інвестицій». Вже відібрано 33 передпроектних пропозиції щодо встановлення теплових насосів на підприємствах ЖКГ України, які готові до реалізації інвестиційних проектів.

Одними з перших щодо впровадження сучасних технологій утилізації побутових відходів – будівництва сміттєпереробних заводів – можуть стати міста Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Ялта. Японська сторона готує техніко-економічні обґрунтування. Позитивом є те, що місцеві органи влади готові до софінансування зазначених проектів - виділяють земельні ділянки, приводять до економічно-обгрунтованого стану тарифи, дають дозволи на підключення до енергопостачання та інженерних мереж, запроваджують роздільний збір побутових відходів.
Найближчими днями представники японських компаній перебуватимуть у поїздках по регіонам України та вивчатимуть можливості встановлення сучасних теплових насосів на підприємствах житлово-комунальної галузі у Дніпродзержинську та Севастополі.

Коментуючи результати зустрічі з представниками японських компаній, Олексій Кучеренко повідомив, що Міністерство з питань житлово-комунального господарства України у складі Міжвідомчої робочої групи під керівництвом Віталія Гайдука бере участь у розробці Національної стратегії теплозабезпечення, в рамках антикризових заходів держави 2 квітня 2009-го року розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено концепцію програми модернізації комунальної теплоенергетики, а постановою КМУ порядок розроблення регіональних програм модернізації систем теплопостачання.
Основними пріоритетами цих програм є мінімізація споживання газу, використання альтернативних видів палива, суттєве збільшення ефективності систем теплопостачання, запровадження низки пріоритетних пілотних проектів для окремих муніципальних об’єктів із залученням іноземних інвестицій.

Актуальною у цьому сенсі є співпраця українського уряду, та Мінжитлокомунгоспу, зокрема, за Кіотським протоколом, який передбачає так звані «зелені інвестиції».

Вони виділяються в першу чергу на проекти екологічно безпечні та енергоефективні, які зменшують шкідливі викиди в атмосферу та збільшують енегроефективність обладнання. Для житлово-комунального господарства України – найбільшого споживача енергоресурсів Кіотський протокол відкриває можливість модернізації підприємств теплоенергетики, зокрема, через встановлення сучасних теплових насосів. Перший транш на ці заходи від Японії в Україні очікують вже найближчим часом.

Станом на 21 квітня 2009-го року Міністерством з питань житлово-комунального господарства України проведено аудит котельного парку на всіх підприємствах теплопостачання: з 31312 котелень 20891 (67%) працюють на газовому паливі; 16468 (23%) котлів відпрацювали більше 20 років і є неефективними та потенційно небезпечними; вичерпали свій технологічний резерв (ККД нижче 80%) 5526 котлів марки «НІСТУ-5» та «УНІВЕРСАЛ». До спеціального реєстру котелень, обладнаних виключно котлами марки «НІІСТУ-5», які підлягають першочерговій модернізації, фахівці віднесли 1352 котли.

Просмотров: 1609 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024