Приветствую Вас Гость | RSS Пятница
29.03.2024, 08:26
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Май » 13 » [13.05.2009] Перший заступник Міністра з питань ЖКГ України Орест Лотоцький взяв участь у роботі прямої телефонної лінії Кабміну
[13.05.2009] Перший заступник Міністра з питань ЖКГ України Орест Лотоцький взяв участь у роботі прямої телефонної лінії Кабміну
17:41
12 травня у роботі прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України взяв Перший заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства України Орест Лотоцький. Протягом двох годин за телефоном 254-05-65 близько 20 громадян змогли отримати вичерпні відповіді на свої запитання з перших вуст – від
представника Міністерства.
 

 На «гарячу» лінію зателефонували мешканці Києва, Чернігова, Ужгорода, райцентрів Запорізької, Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Київської, Львівської областей. Нова форма спілкування громади із владою – звернення на пряму телефонну лінію Кабміну керівників громадських приймалень регіональних осередків політичних партій із запитаннями від своїх відвідувачів також мала місце, на зв’язок вийшли громадські приймальні осередків БЮТ із Запорізької та Харківської областей.

Запитання громадян у більшості стосувалися проблем: індивідуального та автономного опалення; обґрунтованості встановлення місцевою владою двоставкових тарифів на опалення, підвищення тарифів на водопостачання; перегляду оплати за електроенергію у зв’язку із відсутністю гарячого водопостачання; правомірності контролю за використанням ЖЕКом коштів отриманих за послуги з утримання будинків; ремонту дахів, ліфтів та сходових клітин; втручання місцевої влади у діяльність житлово-будівельного кооперативу; оплати послуг прибиральниці у гуртожитку; використання прибудинкової території у будинку, де не створено ОСББ; відселення мешканців та оформлення документів на капітальний ремонт аварійних будинків. За окремими зверненнями громадян, що потребують втручання Міністерства, буде направлено відповідні запити до облдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування.

Орест Лотоцький перед початком роботи прямої телефонної лінії проінформував представників центральних ЗМІ про основні напрямки діяльності Міністерства з питань житлово-комунального господарства України у 2009-му році. Так, зокрема, він наголосив, що нині завершується підведення підсумків роботи підприємств ЖКГ в опалювальний сезон. Основною проблемою цієї зими стали розрахунки підприємств теплокомуненерго за спожиті енергоносії. Бюджетом передбачено цього року 2 млрд. гривень на компенсацію різниці в тарифах, яка виникла за минулі періоди.
 - Міністерство має намір застосувати системний підхід, щоб не виникало подібних проблем у майбутньому, та щоб відійти від практики реструктуризації та компенсації заборгованостей за державний кошт, адже це не стимулює місцеву владу до введення економічно-обгрунтованих тарифів та запровадження заходів щодо зменшення витрат – повідомив Перший заступник Міністра Орест Лотоцький.

Серед актуальних завдань Міністерства – робота із залучення міжнародних інвестицій у реконструкцію об’єктів та розвиток житлово-комунальної галузі України в напрямку енергозбереження. Спільно зі Світовим банком розпочинається кілька регіональних проектів з модернізації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, спільно з компаніями Японії та за кошти, отримані за Кіотським протоколом, розробляються проекти щодо модернізації комунальної теплоенергетики, зокрема, шляхом впровадження теплових насосів.

Нещодавно розгорнула діяльність Державна житлово-комунальна інспекція, яка входить в систему Міністрества з питань ЖКГ України. Крім державних інспекторів вона залучатиме до участі у перевірках і громадських інспекторів. Підчас прямої телефоннної лінії Кабміну зателефонував мешканець Трускавця Львівської області й розповів про непорозуміння з місцевою владою з питання встановлення індивідуального опалення та відсутністю у місті перспективних планів розвитку централізованого теплопостачання. Для відстоювання інтересів споживачів комунальних послуг кілька активістів навіть утворили громадську організацію «Воля». Перший заступник Міністра з питань ЖКГ України Орест Лотоцький запропонував цим небайдужим громадянам співпрацювати з Державною житлово-комунальною інспекцією в якості громадських інспекторів.
Просмотров: 1959 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024