Приветствую Вас Гость | RSS Пятница
29.03.2024, 07:53
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2009 » Июнь » 5 » [04.06.2009] Україна та Німеччина поглиблюють співпрацю у сфері водопостачання та ефективного використання водних ресурсів
[04.06.2009] Україна та Німеччина поглиблюють співпрацю у сфері водопостачання та ефективного використання водних ресурсів
10:01
4 червня 2009-го року в посольстві Федеративної Республіки Німеччини у Києві Міністр з питань ЖКГ України Олексій Кучеренко, заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України Дмитро Гурцький, заступник голови Державного комітету України водного господарства Микола Бабич разом із проректором Дрезденського технічного університету професором Йоргом Вебером та керівником КП «Штадтенвессерунг Дрезден ГмбГ», членом правління «Німецького Водного Партнерства» Гундою Рьостель підписано Угоду про співпрацю в рамках міжнародного дослідницького проекту «Міжнародний Альянс Водних Досліджень Саксонії» (IWAS).

Зазначений міжнародний дослідницький проект має на меті розробку заходів, необхідних для реалізації стандартів Європейської Водної Рамкової Директиви за допомогою створення моделі для басейну річки Західний Буг. Ця модель в подальшому могла б бути використана і для басейнів інших річок України.

Крім того, в рамках проекту передбачається створення мережі українських та німецьких організацій у сфері водопостачання та водовідведення для вирішення спільних питань. В рамках програми підвищення кваліфікації кадрів планується проведення конференцій, тренінгів, лекцій, екскурсій, а також надання доступу до міжнародних навчальних програм Дрезденського технічного університету, в тому числі сучасних форм дистанційного навчання через Інтернет.

Спільні заходи, такі як – водна виставка в Берліні «Вассер Берлін 2009» у квітні цього року або велика наукова конференція в Івано-Франківську в грудні минулого року, заклали хорошу основу для співпраці між німецькими та українськими колегами.

- Німеччина – єдина європейська держава, яка володіє цінним досвідом, здобутим під час об’єднання Німеччини і який є гідним наслідування – наголосив у своєму вітальному слові посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот. Саме цей досвід має бути успішно застосований в рамках IWAS – проекту з метою модернізації водного господарства України.

- Ми приділяємо значну увагу проектам, які стосуються підвищенню якості води, очищенню стічних вод, ефективному використанню водних ресурсів і, безумовно, будемо сприяти реалізації проекту щодо поліпшення екологічного стану у басейні річки Західний Буг та поширенню цього досвіду на басейни інших річок нашої держави. Міністерство з питань житлово-комунального господарства України підтримує розвиток співпраці науковців України та Німеччини і сподівається, що підписання Угоди стане першим кроком у розвитку широкого експертного та наукового співробітництва в сфері забезпечення населення України високоякісною питною водою шляхом проведення спільних наукових досліджень, обміну технологіями, створення спільних навчальних структур для інтегрованого водного менеджменту, розвитку публічно-приватного партнерства у сфері водопостачання та водовідведення. – наголосив у своєму виступі Міністр з питань ЖКГ України Олексій Кучеренко.

Довідково:
Міністерство з питань житлово-комунального господарства України активно співпрацює з Національною Академією Наук України та її окремими інститутами, має відповідні Меморандуми про співпрацю. При Міністерстві створена і діє Стратегічна Рада, до складу якою входять провідні вчені України, у тому числі в галузі економіки, природоохоронної політики, водопостачання та водовідведення. В структурі Мінжитлокомунгоспу також діє Державна академія житлово-комунального господарства України, яка опікується питаннями підготовки фахівців для системи життєзабезпечення, в тому числі і тих, що працюють в сфері водопостачання та водовідведення.
Просмотров: 1892 | Добавил: DreaMeR | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024