Приветствую Вас Гость | RSS Среда
01.05.2024, 07:09
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Декабрь » 12 » 12.12.08 Завдяки зусиллям Державної житлово-комунальної інспекції ще одне місто на Луганщині буде забезпечене цілодобовим водопостачанням
12.12.08 Завдяки зусиллям Державної житлово-комунальної інспекції ще одне місто на Луганщині буде забезпечене цілодобовим водопостачанням
21:58

24-29 листопада 2008-го року Державна житлово-комунальна інспекція проводила перевірку дотримання законодавства, норм, правил та стандартів при наданні послуг з водопостачання та водовідведення у Луганській області. Інспектори виїжджали до Краснодону, Красного Луча та Молодогвардійська, які були обрані невипадково, адже у двох з цих міст використовують воду, яку подає ТОВ «Луганськвода», водоканал Красного Луча працює як департамент, тобто підрозділ ТОВ «Луганськвода».

Результати перевірок прокоментував перший заступник начальника Державної житлово-комунальної інспекції Володимир Кірюшин.

- В ході перевірок виявлено грубі порушення чинного законодавства. Так, зокрема, у Красному Лучі департамент взагалі не має права надавати послуги з водопостачання, адже міська рада не визначила його виконавцем. Крім того у ТОВ «Луганськвода» немає ліцензії, не розраховані нормативи питної води (скільки спроможне подати підприємство) та норми водопостачання ( скільки може отримати населення). Якість питної води у Красному Лучі не відповідає Державним стандартам з вмісту хлоридів, сульфатів, твердим осадам. З’ясовано, що частині міста( близько трьох тисяч чоловік населення) зовсім не подається вода вже протягом трьох – п’яти років, інша частина міста поділена більш ніж на 20 зон і вода подається туди за графіком по 3-4 години 2-3 рази на тиждень. При цьому плата нараховується за цілодобове водопостачання. За приписом Державної житлово-комунальної інспекції у Красному Лучі мають забезпечити подачею води усе місто до 1 січня 2009-го року, затвердити всю необхідну нормативну базу та отримати ліцензію.

Комунальне виробниче підприємство водно-каналізаційного господарства міста Молодогвардійська також не має ліцензії на виконання робіт. При спілкуванні з керівництвом підприємства, інспектори зіштовхнулися з його повною некомпетентністю, непрофесійністю, нездатністю приймати рішення, навіть неволодінням термінологією та навичками, які потрібні для управління у водно-каналізаційному господарстві. Вочевидь вдалися знаки проявів містечкової політики, за якою місцева влада намагається зберегти під своїм керівництвом підприємство водопостачання. Показовим є той факт, що всю соціальну сферу, житло та теплопостачання Молодогвардійська місцева влада передала в управління Краснодону, а водопровідно-каналізаційне господарство залишила під своєю опікою. А найголовніше, що Молодогвардійського водоканалу є технічні можливості подавати споживачам воду цілодобово, але дають її, всупереч законодавству, по 3-5 годин на добу.

Державна житлово-комунальна інспекція поставила питання про відповідність займаній посаді керівника комунального виробничого підприємства водно-каналізаційного господарства міста Молодогвардійська О.І.Дементьєва. У приписі інспекції зазначена вимога про об’єднання підприємств водопостачання Молодогвардійська і Краснодону та забезпечення цілодобового постачання води. У разі невиконання рішення Державної житлово-комунальної інспекції, матеріали перевірок буде передано до прокуратури.

У Краснодоні також виявлені деякі порушення норм і правил, але загальна позитивна динаміка роботи засвідчує, що керівництво міста і відповідного підприємства приділяє значну увагу розвитку водопостачання. Так, з 107-ми тисяч населення Краснодону, нині отримує воду за графіком лише близько трьох тисяч. У місті розроблено заходи, за якими вже з 1 лютого 2009-го року вода буде подаватися цілодобово.

Просмотров: 1180 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024