Проект
Затверджено постановою
Кабінету Міністрів України
від____________№______
Порядок перевірки кількісних і якісних показників
надання послуг
1. Загальні положення
1.1. Цей Порядок визначає процедуру проведення перевірки температури повітря, температури гарячої води (у точці розбору) за допомогою повірених ртутних термометрів і спеціальних ємностей, та постачання холодної води в житлових приміщеннях споживача.
Порядок обов’язковий для застосування усіма виконавцями послуг з централізованого опалення та постачання холодної та гарячої води у житловому фонді (далі – виконавець) незалежно від форм власності і підпорядкованості при розгляді претензій до нього споживача зазначених послуг (далі – споживач) щодо якості їх надання.
2. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:
норми споживання – кількісні показники споживання житлово-комунальних послуг, затверджені згідно із законодавством відповідними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування;
точка розбору — місце розташування водорозбірних кранів або змішувачів холодної та гарячої води у квартирі (будинку садибного типу);
централізоване опалення — послуга, спрямована на задоволення потреб споживача у забезпеченні нормативної температури повітря у приміщеннях квартири (будинку садибного типу), яка надається виконавцем з використанням внутрішньобудинкових систем теплопостачання;
централізоване постачання гарячої води — послуга, спрямована на задоволення потреб споживача у гарячій воді, яка надається виконавцем з використанням внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання;
термометр — засіб вимірювальної техніки, призначений для виміру температури води та повітря у житловому приміщенні, який пройшов повірку та калібрування в територіальному органі Держспоживстандарту;
ємність Дьюара — ємність, виготовлена з матеріалу, що має низьку тепловіддачу (термос).
Інші терміни вживаються у значеннях, наведеномих у Законах України „Про житлово-комунальні послуги” (1875-15) та „Про питну воду та питне водопостачання” (2918-3).
|