Приветствую Вас Гость | RSS Понедельник
29.04.2024, 14:31
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » Архив материалов

Президент України Віктор Ющенко проводить нараду щодо відновлення макроекономічної стабільності. Нарада відбувається в Секретаріаті Глави держави.

У нараді беруть участь: Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, Міністр економіки Богдан Данилишин, Міністр фінансів Віктор Пинзеник, Голова Національного банку Володимир Стельмах, заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук, керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Роман Жуковський, директор ДУ «Інститут економіки та прогнозування» НАН України Валерій Геєць, директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан.

За пропозицією Президента, нарада розпочалася із заслуховування доповіді Голови Національного банку Володимира Стельмаха щодо узгодження планів Національного банку у монетарній політиці із новим макроекономічним прогнозом уряду.


Як повідомила прес-секретар Президента Ірина Ванникова, Глава держави вважає відм ... Читать дальше »

Просмотров: 1032 | Добавил: dez | Дата: 07.07.2008 | Комментарии (0)

За півроку роботи Уряд та урядові структури забезпечили зростання економіки.  Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила на позачерговому засідання уряду.

Юлія Тимошенко зазначила, що на сьогоднішній день досягнуто темпи зростання ВВП 6,4%, а також зупинені інфляційні процеси. Вона нагадала, що Уряд брав на себе зобов’язання за 5-6 місяців продемонструвати нульову інфляцію. „Можна твердо сказати, що в червні місяці інфляція зупинена”, - підкреслила Прем’єр-міністр.

Також Глава Уряду зазначила, що внаслідок економічного зростання і детінізації всіх економічних процесів до бюджету додатково направлено 30,4 ... Читать дальше »

Просмотров: 1041 | Добавил: dez | Дата: 05.07.2008 | Комментарии (0)

Публічно-приватне партнерство - найкоротший шлях до залучення банківських та приватних коштів у житлово-комунальну галузь. Модернізувати інженерну інфраструктуру неможливо без залучення значних коштів. Україна має альтернативу: або вкладати у модернізацію та реконструкцію житлово-комунальної інфраструктури бюджетні кошти, які надходять до державної казни з кишень платників податків, таким чином збільшуючи навантаження на споживачів житлово-комунальних послуг, або ж використовувати для цього кредитні та інвестиційні ресурси, спрямовуючи бюджетну підтримку на залучення в галузь приватного сектору. Тому сьогодні необхідно створити законодавче підґрунтя для стимулювання розвитку співпраці між державним та приватним секторами.

Ця проблематика стала темою для обговорення на круглому столі «Розвиток публічно-приватного партнерства у житлово-комунальній сфері», ініційованому Міністерством з питань житлово-комунального господарства України.

Негативний досвід приват ... Читать дальше »
Просмотров: 2189 | Добавил: dez | Дата: 03.07.2008 | Комментарии (0)

В ході робочої поїздки до Богодухівського району голова облдержадміністрації Арсен Аваков та його перший заступник Володимир Бабаєв прийняли участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію 30-квартирного житлового будинку для медичних працівників. Будинок по вул. Комарова, 5 – це втілення проекту, запропонованого керівником області, щодо залучення молодих спеціалістів – лікарів, вчителів, робітників культури - в усі райони області та їх забезпечення житлом.

Будівництво у Богодухові було розпочато у 2006 році. Будинок розрахований на 12 однокімнатних, 15 - двокімнатних та 3 – трикімнатні квартири. Будівництво виконував трест "Житлобуд – 1", будівельників якого особливо подякував Арсен Аваков за якісну, на європейському рівні роботу у стислі строки.

Фінансування будівництва здійснено за рахунок програми міністерства регіонального розвитку та будівництва в сумі 6224,0 тис.грн., 750,0 тис.грн.- з обласного бюджету, 200,0 тис.грн.- з районного бюджету на ... Читать дальше »
Просмотров: 1171 | Добавил: dez | Дата: 03.07.2008 | Комментарии (0)

Дорогі друзі! Сьогодні саме молоде покоління є ініціатором і провідником нових поглядів, прогресивних і сміливих ідей в культурному, суспільному житті, в економіці, науці, освіті. Нинішні школярі і студенти, молоді робочі, інженери, вчителі, лікарі, підприємці вже в недалекому майбутньому візьмуть на себе відповідальність за долю не лише рідного краю, але і всієї України.

Є такий вираз: "Юність – час відваги". Упевнений, що ви зі всім своїм запалом і азартом, властивими молодим, вирішите всі проблеми, втілите в життя свої кращі прагнення і надії.

Харківщина не дарма вважається молодіжною й студентською столицею України. Молодь Харківщини – це понад 900 тисяч талановитих і активних молодих людей, які хочуть зробити цей світ кращим. Ви здатні на це!

Понад 300 тисяч студентів – ось внесок нашого регіону в інтелектуальний розвиток України. Наука і політика, культура і дозвілля – неможливо знайти такий напрямок, навколо якого б молодь не гуртувала свої ... Читать дальше »
Просмотров: 1458 | Добавил: dez | Дата: 29.06.2008 | Комментарии (0)

Дорогий Український народе!

Дорогі громадяни України!

Моє найбільше, справді щире і глибоке бажання – додати вам впевненості.

Сьогодні – День Конституції України.

Це – свято Держави. Це – ваш день. День вашого права і свободи. День вільного і відповідального громадянина. Кожному з нас ще належить ним стати.

Я не шукаю для вас красивих слів. Ми вийдемо зі стану нинішніх чвар. Політики, які зійшлися в протистоянні, дискредитують не вас, не державу і не нашу ідею. Вони дискредитують себе. Їхня дорога зайшла в глухий кут. Я усвідомлюю свою відповідальність перед вами.

Логіка моїх дій не в тому, щоб подобатись, а в тому, щоб відвернути наш корабель від рифів і вивести його на вільний простір. У нас є орієнтир. Кожен з нас повинен навчитися поважати і відстоювати власні права. Це треба робити щодня, у кожній життєвій ситуації – чи ви виборець, чи працівник, чи покупець. Не треба боятися, не треба зупинятися, не ... Читать дальше »

Просмотров: 1147 | Добавил: dez | Дата: 28.06.2008 | Комментарии (0)

Шановні співвітчизники !

Щиро вітаю вас із Днем Конституції України!

 

  Сьогодні ми святкуємо 12 річницю прийняття Основного Закону. Наша держава створила Конституцію, яка б об´єднувала суспільство, працювала на розквіт його економіки, давала можливість розвиватися людським талантам, гарантувала кожному громадянину достойне життя.

   Останнім часом в Україні все більше точиться розмов про зміну Основного Закону. Конституційна реформа почала використовуватись політиками як зброя у політичній боротьбі. Але Конституція  -  це документ нації, а не політиків.

    В Україні немає потреби  створювати нову Конституцію, мова може йти лише про доопрацювання Основного Закону. Сьогодні усім нам треба навчитися поважати та виконувати чинну Конституцію!

... Читать дальше »

Просмотров: 1202 | Добавил: dez | Дата: 28.06.2008 | Комментарии (0)

В облдержадміністрації проходить засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого розглядатимуться питання щодо забезпечення охорони громадського порядку, безпеки дорожнього руху, ведення боротьби зі злочинністю, охорони матеріальних та культурних цінностей, а також про технічний стан шляхопроводів у м. Харкові та області.

Як доповів начальник управління державної автомобільної інспекції УМВС України в Харківській області Ігор Швидкий, завдяки проведеним ДАІ заходам щодо профілактики ДТП з початку року рівень аварійності по області знизився на 5,1%. У 1448 ДТП загинуло 176 чоловік, ще 1921 людина була травмована.

При проведенні оперативно-профілактичних заходів співробітниками ДАІ було виявлено 209280 порушень Правил дорожнього руху. З них 19702 передбачають позбавлення водіїв права керування транспортним засобом.

Серед найбільш серйозних порушень:
- керування транспортним засобом у нетверезому ст ... Читать дальше »
Просмотров: 1015 | Добавил: dez | Дата: 27.06.2008 | Комментарии (0)

Шановні колеги! Щиро вітаю вас з 90-річчям державної служби! Всім державним службовцям в день професійного свята бажаю гордості за ту справу, якій ви присвятили своє життя. Нехай мудрими будуть ваші дії, вірність і відданість справі забезпечують ваші успіхи, а ваша діяльність знаходить повагу та довіру громадян до органів влади.

Всіляких гараздів, міцного здоров'я, миру, любові та злагоди у ваших родинах, віри у наш народ, у краще майбуття.

З повагою

Голова
Харківської обласної
державної адміністрації

Арсен АВАКОВ


Довідково:

Цього року ми маємо нагоду відзначити 90-річчя сучасної української державної служби. За результатами наукових досліджень з історії вітчизняної державної служби, своїм корінням державна служба сягає часів княжої Русі; паралельно з військовою структурою у козацьку добу Богдана Хмельницького також була розвинута ієрархія цивільних посад.

Але як окремий інститут національної держави ... Читать дальше »
Просмотров: 3321 | Добавил: dez | Дата: 23.06.2008 | Комментарии (0)

Загальна протяжність газопроводу складе близько 13 км., половина з яких повинна бути прокладена через житлові квартали безпосередньо Первомайського.

Крім прокладки самого газопроводу в місті будуть встановлені 11 газорегуляторних пунктів, які забезпечать належний тиск газу при його подачі в нові теплові пункти. Загальна сума робіт складає близько 12 мільйонів гривень.

Як відзначив представник генерального підрядчика, генеральний директор об'єднання "Укргазбуд" Сергій Гордієнко, всі будівельно-монтажні роботи планується виконати до 1 жовтня. До початку нового опалювального сезону повинні бути закінчені всі пуско-налагоджувальні роботи з тим розрахунком, щоб вже осінню поточного року жителі Первомайського отримали в свої квартири тепло.

Одне з основних ускладнень, яке долають будівельники, – необхідність виконання прокладки газопроводу у середині житлових кварталів без використання техніки. Через наявність вже існуючої мережі комунікацій, ці роботи п ... Читать дальше »
Просмотров: 1089 | Добавил: dez | Дата: 20.06.2008 | Комментарии (0)

У травні 2008р. населенням області сплачено за ЖКП (включаючи погашення боргів попередніх періодів) 131,5 млн.грн., що склало 134,0% від нарахованих за місяць сум. Заборгованість протягом місяця зменшилась на 3,7% і на кінець травня склала 871,7 млн.грн.

В області з початку року підприємствами-надавачами послуг було укладено 3440 договорів на погашення реструктуризованої заборгованості на суму 4126,3 тис.грн., у тому числі за травень – 635 договорів на суму 901,7 тис.грн. У частині погашення такої заборгованості населенням з початку року сплачено 4856,6 тис.грн., а протягом травня – 1047,9 тис.грн.

За травень сума боргу збільшилась: за платежі з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – на 2,2%; за централізоване водопостачання – на 0,9%; за водовідведення – на 1,5%, за вивезення побутових відходів – на 3,6%, зменшилась: за централізоване опалення – на 4,7%; за газопостачання – на 12,8%; за електроенергію – на 0,1%.

В загальній сумі ... Читать дальше »
Просмотров: 1087 | Добавил: dez | Дата: 19.06.2008 | Комментарии (0)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

                    Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
                  від 11 червня 2008 р. N 838-р
                               Київ

          Про оснащення житлового фонду засобами обліку
        та регулювання споживання води і теплової енергії


     1. З метою обов'язкового встановлення до кінця поточного року
побудинкових  засобів  обліку  споживання води підприємствами,&n ... Читать дальше »
Просмотров: 1114 | Добавил: dez | Дата: 19.06.2008 | Комментарии (0)

Нову редакцію Загальнодержавної програми реформування житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки, розроблену галузевим міністерством, найближчим часом буде ухвалено Урядом та передано на розгляд Верховної Ради. Про це повідомив Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко сьогодні під час прес-конференції в Будинку Уряду.

За словами Міністра, реформа спрямована на вирішення комплексу питань, основними серед яких є організація ефективного управління у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг, демонополізація галузі та створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, технічне переоснащення підприємств ЖКГ, забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів. При цьому О ... Читать дальше »

Просмотров: 1124 | Добавил: dez | Дата: 19.06.2008 | Комментарии (0)

За півтора роки Уряд має намір обладнати лічильниками води і тепла всі будинки в Україні. Про це Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко повідомив під час прес-конференції в Будинку Уряду.

За словами міністра, нова редакція Загальнодержавної програми реформування житлово-комунального господарства передбачає стимулювання підприємств галузі до зменшення непродуктивних витоків води і тепла. Олексій Кучеренко повідомив, що в середньому по Україні перевитрати води в житловому фонді становлять 40%, доходячи в деяких регіонах до 60-80%, а втрати тепла – 40-50%. “Ці витрати рахуються і потім покладаються на населення. Зрозуміло, що це шлях в нікуди”, – зауважив міністр.

... Читать дальше »

Просмотров: 1037 | Добавил: dez | Дата: 19.06.2008 | Комментарии (0)

НОВА РЕДАКЦІЯ ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОЇ ПРОГРАМИ РЕФОРМУВАННЯ ЖКГ

Нова редакція програми реформування житлово-комунального господарства пройшла низку ґрунтовних обговорень та була в цілому підтримана науковцями Національної Академії Наук, Асоціацією міст України, представниками громадськості.

Програма розглянута та прийнята за основу Міжвідомчою комісією з питань реформування ЖКГ, до складу якої входять представники міністерств, народні депутати України, громадські організації тощо.

На відміну від чинної на сьогодні програми, її нова редакція розглядає реформу з точки зору людини та її сприйняття того, що відбувається у цій надзвичайно важливій для життєзабезпечення суспільства сфері. Відповідно до нової програми реформування житлово-комунального господарства має стати складовою житлової політики України, яка визначатиме основні засади забезпечення людини житлом та організацію належної експлуатації і обслуговування житлового фонду.

Реалізація Прогр ... Читать дальше »

Просмотров: 1151 | Добавил: dez | Дата: 19.06.2008 | Комментарии (0)

Члени виконкому узгодили двом ОСББ нові тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Тариф збільшився з 60 копійок (був затверджений в квітні минулого року) до 1 грн. за 1 кв.метр. Це підвищення було зроблено з метою приведення тарифів у відповідність з економічно обґрунтованими витратами і підвищенням якості послуг, воно погоджено з жителями ОСББ на загальних зборах.
Просмотров: 1154 | Добавил: dez | Дата: 18.06.2008 | Комментарии (0)

За січень-травень п.р. до служб по наданню населенню субсидій звернулось за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг 50,2 тис. сімей, у тому числі у міських поселеннях – 40,5 тис. сімей (80,6%), у сільській місцевості – 9,7 тис. сімей (19,4%).

Повторно звернулись до служб по наданню субсидій 46,0 тис. сімей (91,8% із числа тих, які звернулись). Призначені субсидії на суму 3,8 млн.грн. 45,3 тис. сімей, що становило 90,2% від загальної кількості сімей, що звернулись за субсидіями. Із загальної кількості сімей, яким призначена субсидія, 92,6% складають сім’ї, яким повторно призначена допомога такого виду.

Сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у травні по області склала 44,4 грн., у тому числі у міських поселеннях – 51,9 грн., у сільській місцевості – 7,2 грн.

Найбільша сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю у травні – у Червонозаводському та Фрунзенськ ... Читать дальше »
Просмотров: 1086 | Добавил: dez | Дата: 18.06.2008 | Комментарии (0)

Захід організовано Комітетом з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики спільно з Директоратом з питань демократичних інституцій Ради Європи, Швейцарським агентством з питань розвитку та співробітництва, національними асоціаціями місцевих та регіональних влад та Центром досліджень питань регіонального та місцевого розвитку та сприяння адміністративній реформі.

Голова Комітету Володимир Рибак, відкриваючи семінар, зазначив, що питання реформування житлово-комунального господарства є "надзвичайно гострим і актуальним для України". За його словами, над його вирішенням працювали усі без винятку уряди. Після відновлення у 2005 році Міністерства з питань житлово-комунального господарства ця робота помітно активізувалася. Міністерство стало штабом проведення реформи. Навколо нього згуртувалися керівники місцевих органів влади, підприємств житлово-комунального господарства, представники громадських організацій, незалежні експерт ... Читать дальше »

Просмотров: 1055 | Добавил: dez | Дата: 18.06.2008 | Комментарии (0)

12-13 червня 2008 року в м. Запоріжжі, з метою проведення Четвертого засідання Міжвідомчої робочої групи з координації та контролю за ходом підготовки і реалізації проектів розвитку житлово-комунального господарства населених пунктів, перебувала делегація Мінжитлокомунгоспу на чолі із заступником Міністра І.В.Запатріною.

Після відвідування КП „Водоканал” делегацією було позитивно відзначено стан реалізації спільного проекту з ЄБРР „Розвиток системи водопостачання та каналізації міста Запоріжжя” і наголошено на важливості залучення досвіду м. Запоріжжя в реалізації інших спільних з міжнародними фінансовими організаціями проектів у галузі розвитку житлово-комунального господарства населених пунктів України.

Під час засідання Міжвідомчої робочої групи було підписано Договір про співробітництво Мінжитлокомунгоспу та Запорізької міської ради, в якому йдеться про поєднання зусиль для досягнення мети реформування міського житлово-комунального господарства.

Пре ... Читать дальше »

Просмотров: 1082 | Добавил: dez | Дата: 17.06.2008 | Комментарии (0)

Любі співвітчизники! Дорогі християни ! Від щирого серця вітаю всіх з великим святом Пресвятої Трійці. Це свято пов'язано з Днем народження Церкви, початком нового часу, коли Дух Святий зійшов на апостолів на п’ятидесятий день після Пасхи.

Завдяки вірі у Триєдиного Бога, наполегливій праці мільйонів людей наша славна Слобожанська земля, як і Україна в цілому розквітне назустріч майбутньому.

Держава і Церква сьогодні рівноправні партнери, які прагнуть досягнення спільної мети – відродження духовного та морального суспільства.

У День Святої Трійці бажаю Вам здоров’я, щастя, духовних та тілесних сил для здійснення усіх побажань та задумів, злагоди у суспільстві.

З глибокою повагою

Голова обласної державної
адміністрації

Арсен Аваков
Просмотров: 1718 | Добавил: dez | Дата: 15.06.2008 | Комментарии (0)

Дорогі мої!

Від усього серця вітаю вас з благословенним святом - Днем Святої Трійці.

Це світле свято, яке несе доброту, світло та любов. Я пам’ятаю, що навіть раніше, коли святкування релігійних свят, м’яко кажучи, не заохочувалося, Святу Трійцю вшановували завжди. Бо це свято, що виходить з глибини самої Душі, воно не покоряється часу та обставинам. Нам сьогодні якраз і не вистачає таких світлих святкових днів – днів ствердження справжніх людських цінностей, днів перемоги Духовного над буденним.

Я вітаю вас, дорогі мої, зі святом Святої Трійці! Я бажаю вам в ... Читать дальше »

Просмотров: 1147 | Добавил: dez | Дата: 15.06.2008 | Комментарии (0)

Дорогі співвітчизники!

Дозвольте привітати вас ... Читать дальше »

Просмотров: 1070 | Добавил: dez | Дата: 15.06.2008 | Комментарии (0)

12 червня п.р. у м. Харкові відбулись урочисті збори, присвячені Дню медичного працівника України. Святковий захід у великому залі Харківського обласного театру опери та балету, де зібрались представники медичної громади всіх районів області, розпочався з теплих слів витання медиків Слобожанщини головою обласної державної адміністрації Арсеном Аваковим.

На виконання Указу Президента України він вручив директору Інституту терапії АМН України ім.. Л.Т.Малої Олегу Бабаку орден "За заслуги" III ступеня; 4 кращих медичних працівника нашого краю одержали від губернатора посвідчення на звання "Заслуженого лікаря України". А.Б. Аваков також вручив Почесні грамоти ОДА дев’ятьом медикам області, ще 7 одержали Подяку ОДА, а четверо медичних працівників одержали з рук А.Б. Авакова пам’ятні губернаторські годинники.

Естафету визначення кращих перейняла директор департаменту організації та розвитку медичної допомоги населенню МОЗ України М.П. Жданова, яка привезла з собою із Києва 30 ... Читать дальше »
Просмотров: 1115 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

Як повідомив генеральний директор фірми "Стальконструкція", яка виконує об'єм робіт по відновленню житлового будинку, що постраждав від вибуху побутового газу в м. Ізюм, Сергій Євель, на сьогодні несуща здатність будинку повністю відновлена. Відповідно до проекту реконструкції будинку, розробленого фахівцями Харківського будівельного інституту, повністю розібрані і замінені на нові всі нестійкі і небезпечні конструкції, посилені сходові прольоти. У будинку повним ходом виконуються внутрішні роботи.

За словами Сергія Євеля, відповідно до проектно-кошторисної документації на всі відновлювальні роботи буде потрібно 4 мільйони 820 тисяч гривень. Фірма-підрядчик вже освоїла біля 3-х мільйонів гривень.

У найбільш постраждалому другому під'їзді, де і був епіцентр вибуху, а так само в прилеглих квартирах першого і третього під'їздів вже встановлені нові гипсокартонні перегородки, сучасні металопластикові вікна. Як наголосив генеральний підрядчик відновлювальних ро ... Читать дальше »
Просмотров: 999 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

Основна причина спроб відключення від газу харківських ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 - зловживання "Трансгазу", у тому числі і "Харківміськгазу". Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Йдеться про те, що "Харківські теплові мережі" заборгували ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 100 млн. грн. і погашати їх не поспішають. В результаті утворилася заборгованість теплоцентралей перед НАК "Нафтогаз" і ДК "Газ України".

Володимир Бабаєв заявив, що облдержадміністрація не допустить відключень від газу: "Ми наполягаємо, щоб питання було вирішене. Для цього підписані відповідні протоколи і графіки оплати за транспортування газу".

"Ці кавалеристські наскоки по відключенню не обґрунтовані. Потрібно відпрацьовувати питання, які є у взаєминах наших теплогенерируючих підприємств і НАК "Нафтогаз". Іншого шляху я не бачу", - підсумував перший заступник керівника області.
Просмотров: 1082 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

Роботи по будівництву 12 теплових вузлів, які вироблятимуть теплову енергію і гарячу воду в Первомайському, завершені. Зараз ведуться налагоджувальні роботи, всі системи знаходяться під тиском, заповнені водою. Про це на прес-конференції розповів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Але, за словами першого заступника керівника області, є проблема – необхідно, щоб Кабінет Міністрів України затвердив список об'єктів житлово-комунального господарства, які фінансуються через субвенції з держбюджету. Річ у тому, що тільки після цього можна провести тендерні торги по визнанню підрядчика робіт.

"Я вчора мав бесіду з міністром ЖКГ Олексієм Кучеренком. Він дотримується тієї ж позиції, що і ми. Думаю, що найближчим часом на рівні Прем'єр-міністра це питання буде вирішено", - розповів Володимир Бабаєв.

Не дивлячись на це, розпочатий завершальний етап - прокладка траси газопостачання. Наступного тижня будуть розпочаті земляні роботи. ... Читать дальше »
Просмотров: 1031 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

Прокурор Харківської області Василь Синчук вніс протест на рішення обласної ради "Про забезпечення позаблокового нейтрального статусу України і конституційних засад суверенітету та незалежності України на території Харківської області", яким передбачено вважати територію Харківської області територією, на яку не розповсюджуються будь-які нормативно-правові акти, що спрямовані чи безпосередньо передбачають будь-які дії чи зобов'язання по забезпеченню вступу чи безпосередньо по вступу до НАТО.

Як зазначено в протесті, рішення депутатів суперечить вимогам ч.2 ст.19, ст. 144 Конституції України, п.З ст.24, ст.58, п.1 ст. 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 8, 9 Закону України "Про основи національної безпеки України".

Василь Синчук звертає увагу депутатів, що, відповідно до вимог ст. 8 Закону України "Про основи національної безпеки України" основними напрямками державної політики з питань національної безпеки України є забезпечення п ... Читать дальше »
Просмотров: 1124 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

В мае реальный валовой внутренний продукт вырос на 7,2% по сравнению с маем 2007 года до 81 508 млн. гривен. Об этом сообщил Государственный комитет статистики.
За январь-май ВВП вырос на 6,4% по сравнению с январем-маем 2007 года до 348 083 млн. гривен.

Наибольший прирост валовой добавленной стоимости в январе-мае наблюдался в торговле - на 15,8%, перерабатывающей промышленности - на 9,5%, транспорте - на 7,9%.

Как сообщалось, ВВП в апреле вырос на 6,7% по сравнению с апрелем 2007 года до 76 807 млн. гривен.

За январь-апрель ВВП вырос на 6,2% по сравнению с январем-апрелем 2007 года до 266 575 млн. гривен.

По уточненным данным Госкомстата в 2007 году реальный валовой внутренний продукт вырос на 7,6% по сравнению с 2006 годом до 712 945 млн. гривен.

В 2006 году ВВП вырос на 7,3%.

Кабинет Министров утвердил основные макроэкономические показатели развития Украины на 2008 год, в том числе рос ... Читать дальше »
Просмотров: 1045 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

Особи, які ухиляються від виконання судового рішення та відносно яких в органах державної виконавчої служби Мінюсту перебувають на виконанні виконавчі документи, обмежуватимуть у праві виїзду за кордон. По це йдеться у спільному листі Міністра юстиції Миколи Оніщука та Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина щодо запровадження єдиного порядку застосування державними виконавцями деяких норм чинного законодавства.

Лист видано з метою міжвідомчого врегулювання існуючого на сьогодні порядку виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов’язан ... Читать дальше »

Просмотров: 1123 | Добавил: dez | Дата: 13.06.2008 | Комментарии (0)

Обласна рада прийняла рішення: "Вважати територію Харківської області територією, на яку не розповсюджуються будь-які нормативно-правові акти, що спрямовані чи безпосередньо передбачають будь-які дії чи зобов’язання по забезпеченню вступу до НАТО".

А також фактично призвала мешканців області "захищати позаблоковий нейтральний статус України".

Таке рішення викликає здивованість, та серйозне занепокоєння рівнем правової свідомості депутатів обласної ради та їхньої обізнаності у нормах діючої Конституції України. Варто нагадати народним обранцям обласного рівня, що в Конституції України відсутні будь-які згадки щодо позаблоковий та нейтральний статус України.

Крім того, відповідно до статей 92 та 106 Основного закону, розробка засад зовнішньої політики країни є компетенцією Президента та Верховної Ради України. Таким чином, приймаючи це авантюрне рішення, обласна рада вийшла далеко за межі своєї компетенції.

Неадекватним є також і рішення фактич ... Читать дальше »
Просмотров: 1098 | Добавил: dez | Дата: 12.06.2008 | Комментарии (0)

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк пропонує вжити низку антиінфляційних заходів, які суттєво зменшать темпи інфляції в Україні.

Виступаючи у четвер у Львівському інституті банківської справи Університету банківської справи НБУ перед професорсько-викладацьким складом та студентами, А.Яценюк дав оцінку сучасному економічному стану України.

За його словами, «зараз відбувається ключовий виклик не тільки для України, а і для всього світу - це виклик інфляції». А.Яценюк назвав «неймовірними» темпи інфляції в Україні, яка, за його словами, дорівнює 30%, і зазначив, що інфляційні процеси - «це не процеси, які знаходяться виключно в одній моногамній площині, це явище, з яким зіткнувся весь цивілізований світ і яке пов`язане з неймовірним ростом цін на енергетичні ресурси».

Головними чинниками інфляційних процесів Голова Верховної Ради України назвав енергетичну складову, продовольчу кризу у світі, глобальне потепління, «кредитну турбулентність».

Торкаюч ... Читать дальше »

Просмотров: 1132 | Добавил: dez | Дата: 12.06.2008 | Комментарии (0)

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Харківській області, індекс споживчих цін по Україні у травні 2008 року склав 101,3% до попереднього місяця та 114,6% до грудня попереднього року. Що стосується Харківської області, то за аналогічними показниками область займає друге місце по Україні: індекс споживчих цін до попереднього місяця дорівнює показнику по Україні – 101,3%, а до грудня попереднього року – 112,3%. Кращий показник лише у Тернопільській області – 109%.
Просмотров: 1160 | Добавил: dez | Дата: 11.06.2008 | Комментарии (0)

Специально уполномоченным представителям Государственной исполнительной службы Министерства юстиции Украины будет предоставлен доступ к автоматизированной информационно-поисковой системе «Автомобиль» Министерства внутренних дел. Как сообщили УНИАН в пресс-службе Министерства юстиции, об этом идет речь в совместном письме министра внутренних дел Юрия ЛУЦЕНКО и министра юстиции Николая ОНИЩУКА. В частности, в документе отмечается, что доступ государственных исполнителей к указанной автоматизированной системе позволит оперативно решать вопросы о розыске имущества должника, наложении на него ареста и обращении на него взыскания. Предусматривается, что, в конечном счете, это положительно отразится на своевременности выполнения решений судов, поскольку существующий сегодня порядок розыска имущества должника, в том числе автотранспортных средств, в ходе принудительного выполнения решений судов и других органов (должностных лиц) заключается в напра ... Читать дальше »
Просмотров: 1032 | Добавил: dez | Дата: 11.06.2008 | Комментарии (0)

6 червня 2008 року на спільному засіданні Міністерства з питань житлово-комунального господарства України та Національного університету ім. М.П. Драгоманова з підготовки постійно діючого семінару: «Ринкові форми управління житлом» було вирішено підтримати ініціативу щодо організації та проведення постійно діючого семінару для представників місцевих органів влади та місцевого самоврядування: «Ринкові форми управління житлом».

Недостатня поінформованість громадян у містах та нерозуміння основних засад діяльності, функцій та завдань ОСББ гальмують процес сталого розвитку житлового господарства. Тому Інститут соціології, психології та управління НПУ ім. М. П. Драгоманова та Міністерство з питань житлово-комунального господарства України виступили з ініціативою проведення постійно діючого навчального курсу.
Під час постійно діючого семінару представники місцевих органів влади та місцевого самоврядування матимуть змогу оволодіти практичними навичками, які сприятимуть про ... Читать дальше »
Просмотров: 1067 | Добавил: dez | Дата: 06.06.2008 | Комментарии (0)

Голова облдержадміністрації Арсен Аваков підписав розпорядження про виділення Ізюмській міській раді 1 млн. 500 тис. грн. з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася в Ізюмі внаслідок вибуху побутового газу та руйнування приміщень у житловому будинку.

Згідно розпорядження, Головне фінансове управління облдержадміністрації має перерахувати виділені кошти до 9 червня 2008 року за рахунок резервного фонду обласного бюджету.

В свою чергу, до 22 серпня 2008 року Ізюмська міська рада має проінформувати облдержадміністрацію про використання виділених коштів.
Просмотров: 1114 | Добавил: dez | Дата: 05.06.2008 | Комментарии (0)

Кабінет Міністрів України на засіданні 4 червня прийняв рішення про створення Державної житлово-комунальної інспекції.

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко наголосив, що головним завданням інспекції стане створення системи контролю за дотриманням стандартів надання житлово-комунальних послуг.

- Це інспекція, яка буде захищати споживачів, застосовувати санкції до підприємств ЖКГ, змусить їх контролювати якість, тарифи – сказав Міністр.

На повну потужність Державна житлово-комунальна інспекція запрацює в 2009-му році, коли будуть прийняти всі необхідні нормативно-правові акти з регулювання відносин у житлово-комунальному господарстві, а також сформовано штат цього контролюючого органу для представництва інспекції на місцях у всіх регіонах України.

За словами Міністра, цього року кількість скарг на якість послуг збільшилася вчетверо – у першому кварталі до Міністерства надійшло півтори тисячі скарг з усієї Украї ... Читать дальше »

Просмотров: 1221 | Добавил: dez | Дата: 04.06.2008 | Комментарии (0)

За інформацією начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергія Овсянникова, за оперативними даними зведений бюджет області за перші п'ять місяців року виконано на 108%. Власні і закріплені доходи - на 114/%. В цілому обласний бюджет по власних і закріплених доходах виконано на 104%.

Сергій Овсянников також відзначив, що витрати по обласному бюджету йдуть згідно бюджетного розпису.
Просмотров: 1130 | Добавил: dez | Дата: 02.06.2008 | Комментарии (0)

Голова облдержадміністрації Арсен Аваков і його перший заступник Володимир Бабаєв, знаходячись з робочою поїздкою в місті Ізюм, ознайомилися з ходом відновних робіт в житловому будинку, який недавно постраждав від вибуху побутового газу, й зустрілися з мешканцями пошкодженої п'ятиповерхівки.

Під час зустрічі з ізюмчанамі керівник області повідомив, що з резервного фонду області зараз своєчасно виділяються всі необхідні для ремонту кошти. За словами Арсена Авакова, вже повністю відновлений третій поверх 2-го під'їзду постраждалої будівлі і, як обіцяють підрядчики, вже в неділю, 1 червня, почнуться роботи на 4-му і 5-му поверхах.

Керівник області також звернув увагу людей на те, що після відновлення їх будинок стане найсучаснішим в Ізюмі: у нього буде новий двоскатний дах (замість старого плоского); у всіх пошкоджених квартирах будуть встановлені гіпсокартонні стіни, які обклеять шпалерами або офарбують залежно від бажання власників квартири; кухні і санвуз ... Читать дальше »
Просмотров: 1112 | Добавил: dez | Дата: 31.05.2008 | Комментарии (0)

Нормативне забезпечення процесу розвитку ринку послуг з управління житлом, організація міжнародної діяльності у сфері житлово-комунального господарства та результати комплексної перевірки Мінжитлокомунгоспом ВАТ «АК «Київводоканал» - такі питання було обговорено 29 травня на засіданні колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства України під головуванням міністра Олексія Кучеренка.

Одним з основних заходів щодо реалізації пріоритетів діяльності Міністерства, схвалених Кабінетом міністрів України, є формування нових відносин в системі житлово-комунального господарства, орієнтованих на потреби людини. Шляхом досягнення зазначеної мети є поглиблення демонополізації житлово-комунального господарства, створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, зокрема у сфері управління житловими будинками.

Стаття 10 закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» зобов’язує співвласників брати участь у загальних витратах на ... Читать дальше »

Просмотров: 1338 | Добавил: dez | Дата: 30.05.2008 | Комментарии (0)

Чи можна знайти хоч одного кременчужанина, кого більш-менш задовольняє стан міського комунального господарства та рівень послуг ГЖЕПів? Затяжний комунальний занепад може нарешті завершитися – так, у всякому випадку, прогнозує міська влада. У планах – створення приватних управляючих кампаній і реорганізація ГЖЕПів. Що з цього може вийти? «Кременчуцька Панорама» поспілкувалася з мешканцями інших міст, де комунальну революцію вже здійснили. Чи живуть вони тепер, як в раю?

Друге пришестя

У м. Краматорськ Донецької області з’явилася одна з перших управляючих компаній в Україні. Структура під назвою «Служба єдиного замовника» (СЕЗ) упродовж 5-ти років виконувала менеджмент (у простонародді – управління) житловим фондом. СЕЗ збирала кошти з мешканців, вирішувала, куди їх витрачати, і слідкувала за якістю виконання робіт ГЖЕПами. Досвід Краматорська вивчали інші міста України, а т ... Читать дальше »

Просмотров: 1192 | Добавил: dez | Дата: 29.05.2008 | Комментарии (0)

Национальная комиссия регулирования электроэнергетики повысила розничные тарифы на электроэнергию энергопоставляющим компаниям на 4,18-4,86%, или на 1,64-1,88 коп/кВт-час до 35,36-46,9 коп/кВт-час на июнь. Об этом говорится в постановлении НКРЭ №636 от 23 мая, передают Українські Новини.

НКРЭ повысила розничные тарифы для крупных потребителей на 4,86-5,13%, или на 1,64-1,73 коп/кВт-час до 35,36-35,45 коп/кВт-час и для мелких потребителей - на 4,11-4,18%, или на 1,84-1,88 коп/кВт-час до 46,59-46,9 коп/кВт-час.

НКРЭ начала с 1 сентября 2005 года переход на единые тарифы на электроэнергию, отпускаемую для каждого класса потребителей, кроме тарифов на электроэнергию, отпускаемую для бытовых нужд населения, населенных пунктов и внешнего освещения.

Ранее розничные тарифы для промышленных потребителей определялись в зависимости от себестоимости передачи электричества областными линиями электропередачи.

Просмотров: 1108 | Добавил: dez | Дата: 29.05.2008 | Комментарии (0)

С целью улучшения состояния расчетов за потребленный природный газ, повышения дисциплины газопотребления, ДК «Газ Украины» поручила предприятиям по газоснабжению и газификации «Ивано-Франковскгаз», «Луганскгаз» и «Харьковгоргаз», а также Государственной инспекции по энергосбережению отключить от газоснабжения Харьковскую ЗАО «Теплоцентраль-3», «Калушскую ТЭЦ», и «Лисичанскую ТЭЦ». Об этом сообщила пресс-служба «Нафтогаза».

Харьковская «ТЭЦ-3» задолжала перед ДК «Газ Украины» за потребленный с начала отопительного сезона 2007-2008 гг. (с 01.10.2007 г. по 26.05.2008 г.) природный газ - 17,6 млн грн. (оплата - 44%), «Калушская ТЭЦ» свыше 5 млн грн. (уровень оплаты за этот период составил 44%), а «Лисичанская ТЭЦ» без оформления договора с ДК «Газ Украины» без оплаты потребила в апреле природный газ на сумму 12,6 млн грн.

Общая сумма задолженности предприятий коммунальной теплоэнергетики (ТКЭ) перед ДК «Газ Украины» за потребленный с 01.10.2007 г. природный газ превышает 1,98 ... Читать дальше »
Просмотров: 1066 | Добавил: dez | Дата: 29.05.2008 | Комментарии (0)

В апреле средняя заработная плата в Украине составила 1735 гривен, что на 1,9% больше, чем в марте. Вместе с тем реальные доходы украинцев с учетом инфляции увеличились лишь в двух регионах, в остальных областях произошло их сокращение.
По данным Госкомстата, больше всех зарабатывают киевляне — 3045 гривен в месяц. По сравнению с предыдущим месяцем доходы киевлян выросли на 3,5%, что является самым высоким показателем. Примечательно, что в декабре прошлого года средняя зарплата в столице уже переходила черту в 3 тысячи гривен, но затем вновь снизилась до 2700 гривен. Эксперты объясняют это тем, что в канун Нового года увеличивается количество дополнительных выплат.

Традиционно больше других зарабатывают в экономически развитых регионах — Днепропетровской, Донецкой и Запорожской областях. Наиболее низкие зарплаты зафиксированы в Черниговской, Херсонской и Тернопольской областях.

В апреле сохранилась тенденция снижен ... Читать дальше »
Просмотров: 1071 | Добавил: dez | Дата: 29.05.2008 | Комментарии (0)

Для забезпечення сталого функціонування господарського комплексу області в осінньо-зимовий період 2007-2008 років був виконаний необхідний обсяг робіт згідно з організаційними заходами, затвердженими розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 4 червня 2007 року № 328.

Підготовчі роботи були проведені організовано і відповідно до встановлених термінів.

В той же час мали місце недоліки, які необхідно врахувати при визначенні завдань з підготовки господарського комплексу області до осінньо-зимового періоду 2008-2009 років.


Паливно-енергетичний комплекс

Підприємства паливно-енергетичного комплексу завдяки успішно проведеній ремонтній кампанії забезпечили стале енергопостачання споживачів області протягом осінньо-зимового періоду 2007-2008 р.р.

Підприємствами електроенергетики за IV квартал 2007 р. та I квартал 2008 р. вироблено 4,8 млрд.кВт•год електроенергії та відпущено майже 2,7 млн.Гкал теплов ... Читать дальше »
Просмотров: 1312 | Добавил: dez | Дата: 26.05.2008 | Комментарии (0)

В 2008 році за рахунок субвенцій з державного бюджету для виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства планується виділити 42,6 млн.грн. для виконання робіт з модернізації систем теплопостачання та 22,7 млн.грн. - з модернізації централізованих систем водопостачання та водовідведення. Крім того, передбачена субвенція з державного бюджету на заходи з енергозбереження в сумі 36 млн.грн.
Просмотров: 1109 | Добавил: dez | Дата: 26.05.2008 | Комментарии (0)

В цілому заборгованість за газ складає по області 482,9 млн.грн. в т.ч. за 2008 рік – 116,8 млн.грн. За словами заступника голови облдержадміністрації Олега Шаповалова, основним боржником залишається КП "Харківські теплові мережі", яке має борг 394,2 млн.грн., з початку року – 87,7 млн.грн.

На сьогодні борг КП "Харківські теплові мережі" за теплову енергію перед ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" складає 74,9 млн.грн., перед ЗАТ "ТЕЦ-3" - 27,4 млн.грн.

Недостатній рівень розрахунків за спожитий природний газ у Обласного комунального підприємства теплових мереж (34%), МРК "Теплоенергія" (50%).

За оперативними даними за отримані послуги теплопостачання з початку 2008 року загальний рівень розрахунків споживачів області складає 89,9%. Найнижчі рівні розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у м. Куп’янськ (82,5%), м. Люботин (82,3%), м.Первомайський (87,9%), Шевченківському (77,9%), Дергачівському (85,2%), Харківському (87,9%) районах.
Просмотров: 1136 | Добавил: dez | Дата: 26.05.2008 | Комментарии (0)

Молодой человек, назовем его Алексей, купил квартиру в престижном районе Киева. Все документы на квартиру были в полном порядке, никаких проблем с опекунским советом или совладельцами жилья не было. Сделка состоялась, стороны в присутствии нотариуса подписали и заверили договор купли-продажи, Алексей получил правоустанавливающие документы и ключи, бывший хозяин, назовем его Виктор, - деньги. Новый владелец отправился обживать свою собственность, а предыдущий - выехал за границу, не оставив никакой информации о новом месте пребывания.

Через несколько недель к Алексею вдруг заявился некий господин, утверждавший, что данная квартира принадлежит ему, и в доказательство предъявивший судебное решение, где сообщалось, что "именем Украины" договор между Алексеем и Виктором расторгнут, а бывший собственник квартиры обязан продать квартиру нежданному визитеру. Основанием для подобного судебного решения послужил заключенный между Виктором и визитером устный договор о про ... Читать дальше »
Просмотров: 1287 | Добавил: dez | Дата: 23.05.2008 | Комментарии (0)

Як повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, в м. Ізюм розпочали демонтаж конструкцій середнього (найбільш пошкодженого вибухом) під'їзду житлового будинку. Для цього використовується 25-тонний гусеничний кран, який сьогодні доставили до місця проведення робіт.

За інформацією Володимира Росохи, перед початком робіт всі мешканці були відселені з пошкодженого будинку й розселені по місцях тимчасового мешкання. При цьому, підкреслив він, скарг від людей не поступало.

Начальник ГУ НС також повідомив, що за сьогоднішній день на будівлі були проведені підготовчі роботи (у тому числі скління вікон квартир), а також погоджені проект і графік проведення робіт з представниками всіх служб. Розбирання пошкодженого під'їзду планується завершити до 8 червня, причому, паралельно з демонтажем проводитимуться роботи по відновленню дома.

За словами Володимира Росохи, Ізюмський міськвиконком ухвали ... Читать дальше »
Просмотров: 1116 | Добавил: dez | Дата: 22.05.2008 | Комментарии (0)

Як повідомив генеральний директор ТОВ "Стальконструкція" Сергій Євель, 22 травня 2008 року співробітники підприємства почнуть розбирати другий під'їзд будинку, в якому відбувся вибух, в Ізюмі.

За словами керівника "Стальконструкції", роботи були відкладені на добу тому, що протягом сьогоднішнього дня мешканці вивозили особисті речі. На даний момент біля будинку встановлені будівельні вагончики і техніка. Вже сьогодні на об'єкті працювала колесна техніка, а 22 травня 2008 року також підключиться гусенична і крани.

За словами Сергія Євеля, будівельники прагнутимуть закінчити роботи по відновленню будинку до 1 серпня 2008 року.
Просмотров: 1089 | Добавил: dez | Дата: 21.05.2008 | Комментарии (0)

Саме таке рішення ухвалили сьогодні депутати міськради. Це пояснюється тим, що в зв'язку зі створенням комунального підприємства «Жилкомсервіс» та передачею йому функцій балансоутримувача житлового фонду і одержанням ним плати за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій з 01.01.2007 р. виконати договірні умови комунальним виробничим житловим ремонтно-експлуатаційним підприємствам з ВАТ «Мегабанк» по кредитним зобов'язанням немає можливості. Тому депутатським корпусом і вирішено, що для забезпечення виконання договірних обов'язків перед ВАТ «Мегабанк» комунальному підприємству «Жилкомсервіс» необхідно продовжити строк дії договорів до 30.06.2009 р. з погашенням кредитів згідно із графіками їх повернення.
Просмотров: 1170 | Добавил: dez | Дата: 21.05.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 »

Copyright MyCorp © 2024