Приветствую Вас Гость | RSS Понедельник
29.04.2024, 17:44
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » Архив материалов
Оперативний штаб очолив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв, який в даний час знаходиться на місці події.

За інформацією Володимира Бабаєва, сьогодні в 7.20 в одній з квартир житлового будинку в місті Ізюм відбувся вибух газу. Причиною вибуху стала забудькуватість господаря квартири, який не вимкнув газ.

В результаті вибуху постраждали 2 людини. Господар квартири одержав 70% опіків тіла і зараз його транспортують в Харківський обласний опіковий центр.

Друга потерпіла - жінка, що одержала черепно-мозкову травму. Зараз харківські нейрохірурги, які оперативно прибули до Ізюму на літаку санітарної авіації, роблять їй операцію. За словами медиків, загрози життю жінки немає.

У даний час члени комісії оцінюють ступінь пошкодження інженерних комунікацій будинку. Всього в результаті вибуху постраждало 6 квартир і у всьому домі вилетіли шибки.

На місце події прибули підрозділи МНС, міліції і бригада будівельників, які ... Читать дальше »
Просмотров: 1200 | Добавил: dez | Дата: 20.05.2008 | Комментарии (0)

Сьогодні о 7.20 ранку у місті Ізюм в 3-х під’їзному п’ятиповерховому будинку стався вибух. У результаті зруйновано декілька квартир, постраждало 2 чоловіка.

У районі створений оперативний штаб по ліквідації наслідків аварії. На місце випадку виїхав перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв. Працюють рятувальні бригади МЧС, та працівники райдержадміністрації.

Причини вибуху з’ясовуються.
Просмотров: 1228 | Добавил: dez | Дата: 20.05.2008 | Комментарии (0)

Верховная Рада приняла за основу проект закона "О закупках товаров работ и услуг за государственные средства" N2263-1. За это решение проголосовали 229 народных депутатов. Принять правительственный законопроект демократической коалиции помогли 7 народных депутатов от фракции коммунистов. Кроме того, документ поддержали 156 БЮТовцев и 66 "нашеукраинцев".

Как передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, правительственный вариант законопроекта N2263-1, внесенный Кабминетом Министров на рассмотрение парламента несколько дней назад, предусматривает создание комиссии из десяти членов, в которую войдут представители центральных органов исполнительной ... Читать дальше »
Просмотров: 1169 | Добавил: dez | Дата: 20.05.2008 | Комментарии (0)

16 травня Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко провів селекторну нараду з актуальних питань сучасного стану й розвитку галузі та поставив конкретні завдання керівникам регіональних житлово-комунальних підприємств та відомств щодо виправлення ситуації.

Заборгованість по зарплаті на підприємствах ЖКГ напряму залежить від проплат за комунальні послуги

За даними Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій станом на 01.04.2008 року заборгованість із виплати заробітної плати мали 278 підприємств галузі (8,3 wacko на суму 32,7 млн. гривень. З початку 2008 року заборгованість збільшилась на 16,0 млн. грн. (або у 2,3 рази).

У структурі боргу 8,4 млн. грн. (або 25,6 wacko припадає на підприємства житлового ... Читать дальше »
Просмотров: 1310 | Добавил: dez | Дата: 16.05.2008 | Комментарии (0)

За січень-квітень п.р. до служб по наданню населенню субсидій звернулось за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг 35,1 тис. сімей, у тому числі у міських поселеннях – 27,5 тис. сімей (78,3%), у сільській місцевості – 7,6 тис. сімей (21,7%).

Повторно звернулись до служб по наданню субсидій 31,4 тис. сімей (89,5% із числа тих, які звернулись). Призначені субсидії на суму 3,3 млн.грн. 33,1 тис. сімей, що становило 94,5% від загальної кількості сімей, що звернулись за субсидіями. Із загальної кількості сімей, яким призначена субсидія, 90,9% складають сім’ї, яким повторно призначена допомога такого виду.

Сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у квітні по області склала 55,1 грн., у тому числі у міських поселеннях – 84,8 грн., у сільській місцевості – 14,6 грн.

Найбільша сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю у квітні – у Московському, Ленінському, Комі ... Читать дальше »
Просмотров: 1133 | Добавил: dez | Дата: 15.05.2008 | Комментарии (0)

Як повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Василь Без'язичний, вночі з 13 на 14 травня невідомі особи злили масло з трансформаторів, внаслідок чого без електропостачання залишилися 205 домоволодінь в Ізюмському, Барвінківському і Зміївському районах.

За словами Василя Без'язичного, з ладу вийшло 6 трансформаторів, при чому 2 з них прийшли в непридатність, потребують серйозного ремонту і заміни частині деталей. Більш того, ремонту потребують не тільки трансформатори, але і місткості, в яких знаходилося масло, - в них були просвердлені дірки.

За інформацією АК "Харківобленерго", станом на 16.00 14.05 електропостачання більшої частини домоволодінь було відновлено. Фахівці акціонерної компанії обіцяють подати електрику в решту будинків найближчими годинами.

За словами Василя Без'язичного, співробітники "Харківобленерго" звернулися до правоохоронних органів із заявою про те, що трапилося. Розмір завданого збитк ... Читать дальше »
Просмотров: 1052 | Добавил: dez | Дата: 14.05.2008 | Комментарии (0)

"УкрСиббанк", "Райффайзен Банк Аваль" и "Укрсоцбанк" остановили выдачу кредитов в гривне на покупку жилья. Эти финучреждения до сих пор являлись лидерами украинского ипотечного рынка.
На начало 2008 года на их долю приходилось 45,6% от всех выданных ипотечных кредитов. Тем не менее взять гривневый кредит на покупку жилья можно. Правда, банки, которые готовы его предоставить, установили заоблачные проценты. К примеру, в "ПриватБанке" выдают ипотечные кредиты в гривне под 22,9% годовых, под 25% можно взять гривневый заем в "Уникредит Банке".

Немного лучше условия в банке «Финансы и Кредит», где ставка составляет 19,2%, и "ОТП Банке" — 18,2% годовых.

Приостановку кредитования в самих банках объясняют по-разному. «Учитывая, что НБУ усилил резервные требования к банкам, которые выдают долгосрочные кредиты, банк в целях экономии издержек продолжает кредитовать только в иностранной валюте», — говорит председатель правления ... Читать дальше »
Просмотров: 1105 | Добавил: dez | Дата: 13.05.2008 | Комментарии (0)

У житлово-комунальному секторі країни завершився опалювальний сезон 2007-2008 років. Його підсумки підбито днями на Всеукраїнській нараді у м. Судак (АР Крим), окреслено стратегічні завдання модернізації галузі та її підготовки до роботи в новому опалювальному сезоні.  

  Було відмічено, що нинішньої зими аварійні ситуації виникали час від часу на підприємствах теплоенергетики Луганської, Харківської, Дніпропетровської областей. Проте ситуація була напруженою з іншої причини – постачальники газу відмовляли підприємствам теплоенергетики в укладанні договорів й відповідно не давали ліміту на газ. ... Читать дальше »

Просмотров: 1170 | Добавил: dez | Дата: 13.05.2008 | Комментарии (0)

Президент України Віктор Ющенко привітав Український народ з Днем Перемоги.

«Цей день - святий для кожного з нас. Сьогодні ми відзначаємо велику перемогу українського народу, який разом з іншими націями у смертельній боротьбі врятував світ від фашистського мороку», - сказав Глава держави у своєму виступі на урочистостях біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни в Києві. «...Від імені всього українства я кажу слово вдячності представникам усіх націй, які наближали наш спільний тріумф на всіх фронтах війни».

Вшановуючи пам'ять усіх загиблих у цій війні, Президент сказав: «Весь наш народ схиляє голови перед світлою пам'яттю співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу Батьківщини, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна».

У цьому контексті В. Ющенко підкреслив: Український народ був серед тих, хто під час війни зазнав найбільших втрат і віддав найбільше сил, щоб врятувати світ від нацизму. Він зокрема нагадав, що у лавах Радянсь ... Читать дальше »

Просмотров: 1126 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

В День Победы на главной харьковской площади готовится массовое действо. Без многолетних традиций, конечно, не обойтись, но многое будет происходить впервые.
Еще за несколько дней до красной даты календаря, чтобы город заранее окунулся в предпраздничную атмосферу — в разных местах Харькова раздавали Георгиевские ленточки. А 9 мая их будут предлагать у выходов из метро. Все желающие могут украсить этой символикой одежду или прикрепить ее на антенну автомобиля. 

Праздничные события 9 мая начнутся в 10.00 торжественным возложением цветов на Мемориале Славы, а ровно в полдень на площади Свободы стартует театрализованное представление «Салют Победы». В торжественном марше по площади пройдет больше тысячи людей в погонах: представители Харьковского гарнизона, военных учебных заведений, МВД и МЧС. Впервые в параде задействуют Чугуевский гарнизон: на площадь выйдут военнослужащие, выполнявшие миротворческую миссию в Ираке ... Читать дальше »
Просмотров: 1084 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

                  МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

                            Н А К А З

                        04.04.2008  N 110

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                           ... Читать дальше »
Просмотров: 1266 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

  МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

                            Н А К А З

                        14.04.2008  N 126

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                                      юстиції України
 &n ... Читать дальше »
Просмотров: 1143 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

              МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

                            Н А К А З

                        15.04.2008  N 128

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                              ... Читать дальше »
Просмотров: 1476 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни!

Прийміть мої найщиріші вітання з великим святом українського народу — Днем Перемоги. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність нинішнього та майбутніх поколінь українців за Ваш безсмертний подвиг.

9 травня — це суміш печалі й радості. За роки війни народ України заплатив за свою свободу, за право жити на своїй землі мільйонами життів синів і дочок. І хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на нашій землі українська нація, — країна завжди вклонятиметься ветеранам Великої Вітчизняної, складатиме Вам глибоку синівську шану. ... Читать дальше »

Просмотров: 1024 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни!

Прийміть мої найщиріші вітання з великим святом українського народу — Днем Перемоги. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність нинішнього та майбутніх поколінь українців за Ваш безсмертний подвиг.

9 травня — це суміш печалі й радості. За роки війни народ України заплатив за свою свободу, за право жити на своїй землі мільйонами життів синів і дочок. І хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на нашій землі українська нація, — країна завжди вклонятиметься ветеранам Великої Вітчизняної, складатиме Вам глибоку синівську шану. ... Читать дальше »

Просмотров: 1206 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

 
Шановні харків’яни!
Дорогі ветерани Другої світової війни,
Захисники Вітчизни !


У низці свят, які щороку приходять на нашу землю, незгасною і нетьмяніючою зіркою першої величини залишається День Перемоги. В цей день, як барви на вічному полотні історії та людського буття, переплелися радість і скорбота, гордість і гіркота, біль і надія.

Я щиро радий привітати вас, дорогі слобожанці , з 63-ю річницею Великої Перемоги - доблесних ветеранів і спадкоємців їхньої невмирущої слави.

Врятований світ пам’ятає і не забуде тих, хто став на шляху нацизму і зупинив його, здавалося, нестримний поступ. І жодні слова, гори літератури про війну і все те, що ще буде про неї написано та сказано, не в змозі передати всю велич подвигу і ціну, якою заплачено за незабутній травень 1945-го.

Ми в неоплатному боргу перед ними всіма, живими і полеглими. Перед мільйонами тих, хто стояв до останнього на передовій і за лінією ... Читать дальше »
Просмотров: 1175 | Добавил: dez | Дата: 09.05.2008 | Комментарии (0)

В соответствии с распоряжением, подписанным секретарем горсовета Геннадием Кернесом генеральный директор КП «Производственно-технологическое предприятие «Вода» Виктор Колотило освобожден от занимаемой должности 5 мая 2008 года в связи с окончанием срока действия контракта.

Как передает официальный сайт Харьковского горсовета, выполнение обязанностей генерального директора КП «ПТП «Вода» возложено на
главного инженера этого предприятия Владимира Паболкова.
Просмотров: 1158 | Добавил: dez | Дата: 08.05.2008 | Комментарии (0)

Шановні ветерани!
Щиро вітаю вас з Днем Перемоги – священним святом народної мужності і звитяги!

Цей день – 9 Травня - уособлює героїзм, силу духу, ратний подвиг нашого народу й вічну скорботу за мільйонами загиблих.

Наш земний уклін усім, хто воював з ворогом на фронтах Великої Вітчизняної, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідну Батьківщину. Подвиг ваш – безсмертний, пам’ять про вас, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу – безмежна.
Дорогі ветерани! Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це високий приклад для наслідування. Наш обов’язок – бути гідними вашого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир та суспільну злагоду на українській землі.

Від імені колективу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України та себе особисто щиро бажаю вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років активного життя, тепла людс ... Читать дальше »

Просмотров: 5976 | Добавил: dez | Дата: 08.05.2008 | Комментарии (0)

Президент України Віктор Ющенко висловлює занепокоєння ситуацією щодо стрімкого зростання інфляції і наполягає на необхідності розробки дієвої антиінфляційної програми.

"Сьогодні ми повинні оголосити загальнонаціональну, зрозумілу для всіх реальну програму боротьби з інфляцією", – сказав Президент на прес-конференції у Харкові.

Глава держави нагадав, що за чотири місяці цього року рівень інфляції становив 13%. Таким чином, у річному обчисленні цей показник може становити понад 30%.

"При таких цифрах ми повинні говорити про серйозний виклик, який склався не тільки на ринку споживчих цін, а й, що найнебезпечніше, більш руйнівний процес іде на ринку цін виробника. Це та уповільнена інфляція, яка через 2-3 місяці може наздогнати нас другою хвилею", - зазначив Президент. За його словами, така тенденція починає демонструвати загрози охолодження виробничої активності.

Президент наголосив, що сьогодні має бути створений робочий механізм управління ... Читать дальше »
Просмотров: 1117 | Добавил: dez | Дата: 08.05.2008 | Комментарии (0)

Во время подготовки к следующему отопительному сезону городские власти планируют потратить 244,8 млн. грн. Об этом рассказал директор Департамента жилищно-коммунального хозяйства и энергетики Сергей Кадыгроб.

По его словам, в этом году существенно увеличится собственный вклад коммунальных предприятий в ремонт. К примеру, «Харьковские тепловые сети» увеличат расходы на ремонт своих сетей с 40 млн. грн. до 50,5 млн. грн. За эти деньги ХТС заменит около 40 км труб, проведет ремонт котельных с заменой их поверхности нагрева, восстановит 4,5 км теплоизоляции, подготовит к отопительному сезону около 12 км бесхозных сетей, принятых от предприятий-банкротов.

Кроме того, городские власти планируют отремонтировать к зиме кровли в 806 домах.

69,6 млн. грн. будет направлено на ремонт магистральных и внутриквартальных дорог.

Для подготовки к зиме в городе будет работать специальный штаб, который два раза в неделю будет выезжать в районы и проводить там совещания. Кро ... Читать дальше »
Просмотров: 1111 | Добавил: dez | Дата: 07.05.2008 | Комментарии (0)

ДК "Газ Украины", являющаяся структурным подразделением НАК "Нафтогаз Украины", поручила предприятиям по газоснабжению и газификации (облгазам) и Государственной инспекции по энергосбережению прекратить газоснабжение 28 предприятиям ТКЭ.

Как сообщает пресс-служба "Нафтогаза", это решения принято из-за значительной задолженности и неудовлетворительного уровня расчетов теплоснабжающих предприятий перед ДК за газ, потребленный с начала отопительного сезона 2007-2008 годов.

Среди самых больших должников – "Дирекция развития инфраструктуры территории" (Харьков, 24,07 млн. грн., 28%) и Харьковское областное КПТМ (20,2 млн. грн., 23%).

Газоснабжения предприятиям ТКЭ для производства тепловой энергии будет восстановлено после погашения задолженности за потребленный с 1 октября прошлого года природный газ.

"Газ Украины" подчеркивает, что в случае неосуществления до 1 июня текущего года полных расчетов за газ, потребленный на протяжении отопительного сезона 2007-20 ... Читать дальше »

Просмотров: 1068 | Добавил: dez | Дата: 07.05.2008 | Комментарии (0)

Житловий фонд області на початок 2008р. склав 62,2 млн.м2 загальної площі, з якого – 48,7 млн.м2 (78,3%) – житловий фонд міських поселень, 13,5 млн.м2 (21,7%) – сільської місцевості.

У порівнянні з минулим роком приріст по області склав 1,2%. Більшість житла області склав приватний і приватизований житловий фонд – 51,7 млн.м2 загальної площі (83,1%), житловий фонд підприємств, організацій і установ лише 10,5 млн.м2 (16,9%).

В середньому на одного жителя області припадало 22,0 м2 загальної площі (у міських поселеннях – 21,6 м2, у сільській місцевості – 23,5 м2).

На початок року в області налічувалось 1208,8 тис. квартир, з яких 34,4% – двокімнатні, 30,7% – трикімнатні, 24,7% – однокімнатні, квартири з більшою кількістю кімнат складали лише 10,2%. Із загальної кількості квартир 0,5% – комунальні.

Водопроводом обладнано 67,3% загальної площі житлового фонду, каналізацією– 66,4%, центральним опаленням – 80,7%, ванними (душовими) – 64,5%, газом – ... Читать дальше »
Просмотров: 1233 | Добавил: dez | Дата: 06.05.2008 | Комментарии (0)

Саме таку оцінку – «стабільно» - дав роботі українських теплоенергетиків Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко 6 травня у Судаку на Всеукраїнській нараді з підбиття підсумків опалювального сезону 2007-2008 років. І окреслив стратегічні завдання модернізації галузі до нового опалювального сезону та роботи в умовах економії енергоносіїв.

Під час підготовки до опалювального сезону на підприємствах галузі виникали проблеми, зокрема, на Одеській теплоцентралі, ТЕЦ ДП Первомайський «Хімпром» та Херсонській ТЕЦ. Але практично у всіх регіонах України опалювальний сезон було розпочато вчасно - 15 жовтня. Взимку аварійні ситуації виникали час від часу на підприємствах теплоенергетики Луганської, Харківської, Дніпропетровської областей. Проте ситуація була напруженою з іншої причини – постачальники газу відмовляли підприємствам теплоенергетики в укладанні договорів й відповідно не давали ліміту на газ.

Міжвідомчою робочою групою, ство ... Читать дальше »

Просмотров: 1080 | Добавил: dez | Дата: 06.05.2008 | Комментарии (0)

Згідно із звітом Державного казначейства України, за перший квартал 2008 року Державний бюджет України виконано без дефіциту, більше того – з профіцитом у 1 млрд. 193 млн. 200 тис. грн. А Зведений Бюджет держави (центральний та місцеві бюджети) виконано з профіцитом у сумі 5 млрд. 665 млн. 600 тис. гривень.

Загальна сума доходів зведеного бюджету України за січень-березень 2008 року становила 61696,2 млн. грн., що на 17697,3 млн. грн., або на 40,2% більше за відповідний показник 2007 року. Загальна сума касових видатків зведеного бюджету України за січень-березень 2008 року ... Читать дальше »

Просмотров: 1319 | Добавил: dez | Дата: 06.05.2008 | Комментарии (0)

2 мая в Харькове произошла трагедия. На улице Полтавский шлях были убиты люди – 6 человек, в том числе двое детей.

Убиты пьяным негодяем за рулем!

Просто ли это дорожное происшествие, повлекшее человеческие жертвы? Нет!

Это прямое следствие вседозволенности у нас на дорогах, сложившейся системы, при которой все сходит нарушителям с рук – особенно владельцам дорогих и ОЧЕНЬ дорогих автомобилей…

Была ли трагедия 2 мая единичным случаем? Снова нет!

У нас стало системой – ДТП по вине пьяных, а то и просто наглых (читай – "крутых"!) нарушителей. Гибнут на дорогах Харькова люди. А возмездия нет. Управы нет! Общество не чувствует власти закона!

Мы что, превращаемся в общество, где деньги, связи и возможности определяют меру неподсудности? Меру соблюдения законов и права?

Обладая полнотой власти, которой наделен глава областной государственной администрации Конституцией и законами Украины, я требую от органов МВД и прокуратуры в ... Читать дальше »
Просмотров: 1202 | Добавил: dez | Дата: 03.05.2008 | Комментарии (0)

Дорогі браття та сестри! Дорогий український народе! Щиро вітаю із Святим Воскресінням Христовим! Уся Україна, увесь православний світ радіє сьогодні - Божий Син переміг смерть і вічне небуття, добро перемогло зло, а світло темряву.

"Багаті і вбогі, радійте один з одним. Стримані і ліниві, вшануйте день. Ті, хто постить і не постить, веселітеся сьогодні...", - ці слова Іоана Златоуста лунають на Великодній службі Божій у всіх православних церквах світу.

Немає для віруючих більшого свята, ніж свято Воскресіння Христового. Нехай Великодня радість осяє Україну, кожен дім і оселю, зігріє теплом любові наші серця і душі.

У цей Великий день бажаю всім Божої благодаті, міцного здоров'я, щастя, злагоди і миру.

Христос Воскрес!

Воскресне Україна!

Віктор ЮЩЕНКО
Просмотров: 1142 | Добавил: dez | Дата: 26.04.2008 | Комментарии (0)

Шановні харків’яни! Вітаю вас з святом над святами і торжеством всіх торжеств – Воскресінням Христовим – Пасхою! Воскресіння Христове дає нам силу жити, боротися зі злом, із гріхом і бути впевненими, що правда завжди перемагає, що любов сильніше смерті. Вся історія людства підтверджує це.

Нехай Великдень, входячи до наших душ як вічне підтвердження перемоги добра й любові над темними силами, возвеличить земне буття й наповнить нас вірою у світле майбутнє.

Нехай Воскреслий Спаситель благословляє вас, всіх християн нашої Слобожанщини своєю любов’ю і благодаттю.

З глибокою повагою,

Голова
Харківської обласної
державної адміністрації


Арсен АВАКОВ
Просмотров: 1139 | Добавил: dez | Дата: 26.04.2008 | Комментарии (0)

Президент Виктор Ющенко приостановил действие постановления Кабинета Министров № 394 от 17 апреля, которым Кабмин повторно утвердил порядок проведения земельных аукционов в 2008 году с учетом замечаний Секретариата Президента.
Об этом говорится в указе Президента № 406/2008 от 25 апреля.

Ющенко считает повторное утверждение Кабмином порядка проведения земельных аукционов неконституционным.

В частности он отмечает, что, согласно Конституции, право собственности на землю приобретается и реализовывается исключительно в соответствии с законом (часть 2 статьи 14).

При этом Земельный кодекс предусматривает осуществление продажи земельных участков государственной и коммунальной собственности гражданам и юридическим лицам на конкурсных принципах путем проведения земельных торгов - аукциона (статьи 127, 134, 135) и устанавливает требования относительно определения порядка проведения земельных торгов законом (часть 5 ст ... Читать дальше »
Просмотров: 1093 | Добавил: dez | Дата: 25.04.2008 | Комментарии (0)

Щиро вітаю вас із світлим Великоднем!

Величне свято Воскресіння Христового спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями, дає нам добру нагоду наповнити свої серця любов’ю, зміцнює кожного з нас духовно.

З настанням Пасхальних днів пробуджується не тільки земля, а й усі людські надії й сподівання на добру долю.

Бажаю вам і вашим близьким у ці весняні дні відчути повноту життя, щедрість української землі та родинне тепло. Любові вам, радості, миру та злагоди на довгі літа!

Христос воскрес!

Міністр з питань житлово-комунального
господарства України
Олексій Кучеренко

Просмотров: 1291 | Добавил: dez | Дата: 25.04.2008 | Комментарии (0)

24 квітня в Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України за участі Посла України в Данії Наталії Зарудної, Міністр Олексій Кучеренко та Директор-розпорядник Йес Крістенсен підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між МінЖКГ України та «Датським бюро районного опалення».

Організація з цікавою назвою «Датське бюро районного опалення» (ДБРО) є відомим об’єднанням виробників обладнання, надавачів та постачальників житлово-комунальних послуг Данії, яке має не лише комерційні інтереси, а й ставить перед собою завдання з надання консультаційних послуг.

За словами Йеса Крістенсена, ДБРО готове ділитися досвідом запровадження енергозберігаючих технологій, здійснювати інвестиційні проекти в Україні, адже вважає нашу країну добре розвиненою і готовою прийняти таку допомогу.

Підписанню Меморандуму передувало проведення переговорів між представниками сторін щодо участі фахівців МінЖКГ України у серії міжнародних семінарів з метою вивче ... Читать дальше »

Просмотров: 1224 | Добавил: dez | Дата: 25.04.2008 | Комментарии (0)

Про порядок надання пільг, компенсацій та гарантій



Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що пільги, компенсації та гарантії, зазначені у пунктах 22, 38, 40, 41, 45, 49, 52, 61, 67, 68, 72, 77, 78, 82, 84 і 94 розділу II Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України", надаються у порядку, що діяв до набрання чинності цією постановою:

ветеранам праці;

особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;

пенсіонерам з числа прокурорів та слідчих прокуратури;

інвалідам, дітям-інвалідам та особам, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше ніж один супроводжуючий);

суддям у відставці;

дітям війни;

звільненим з військової служби особам, які стали інвалідам ... Читать дальше »
Просмотров: 2649 | Добавил: dez | Дата: 25.04.2008 | Комментарии (0)

Заступник голови облдержадміністрації Олег Шаповалов прокоментував ситуацію, яка склалася навколо "Харківської ТЕЦ-5". Заступник керівника області нагадав, що 24 квітня 2008 року представники ДК "Газ України" намагалися відключити теплоелектроцентраль від газопостачання.

Олег Шаповалов зазначив, після закінчення опалювального сезону теплова енергія, яку виробляє "ТЕЦ-5", використовується на підігрів води. Зараз, коли багато котелен "Харківських теплових мереж" ідуть на плановий ремонт і фактично вже зупинені, єдиним джерелом гарячої води для майже половини мешканців Харкова є саме "ТЕЦ-5".

В той же час, заступник голови облдержадміністрації наголосив, що харківська теплоелектроцентраль не споживає природний газ, постачальником якого є НАК "Нафтогаз України" або його структурні підрозділи.

"Для виробництва електричної енергії є трейдер, є офіційні договори, які на сьогоднішній день діють, підписані протягом всіх місяців цього року відповідні угоди п ... Читать дальше »
Просмотров: 1164 | Добавил: dez | Дата: 25.04.2008 | Комментарии (0)

Начальник Держінспекції з контролю за цінами в Харківській області Микола Шумаков повідомив про початок роботи офіційного веб-сайту Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області.
 
Просмотров: 1428 | Добавил: dez | Дата: 24.04.2008 | Комментарии (0)

Світовий досвід та вітчизняні підходи

Протягом кількох останніх десятиліть розвинені країни приділяють особливу увагу проблемам енергозбереження та енергоефективності. Поштовхом до цього стала світова енергетична криза 70-х років, наприкінці 90-х проблема глобальної зміни клімату викликала необхідність перегляду принципів енергетичної політики. Попри неоднаковість провідних концепцій енергозбереження, шляхи та етапи розв’язання енергетичних проблем є спільними для більшості країн, в тому числі й для України.

Про це йшлося 23 квітня на міжнародній науково-практичній конференції «Енергоефективність у житловому секторі – світовий досвід та можливості його застосування в Україні», організованій Міністерством з питань житлово-комунального господарства та Академією наук України.

Віталій Гайдук, керівник групи радників Прем`єр-міністра України, який взяв участь у роботі заходу, підтвердив готовність Уряду взяти до уваги рекомендації конференції із запрова ... Читать дальше »

Просмотров: 1232 | Добавил: dez | Дата: 23.04.2008 | Комментарии (0)

Як повідомила начальник відділу з питань звернень громадян Ніна Ісаєнко, в першому кварталі 2008 року в облдержадміністрацію надійшло 2615 звернень громадян, що на 0,1% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Всього до керівника області звернулося 11933 громадян, які в своїх листах порушили 2936 різних питань.

Найбільш актуальними для жителів області залишаються питання соціального захисту (25%), комунального і дорожнього господарства (17,6%), житлові (8,3%), паливно-енергетичного комплексу (7,4%), вирішення земельних питань (7,3%), охорони здоров'я (6,5%), забезпечення законності та правопорядку (5,7%).

Серед всіх жителів міста Харкова, які звернулися до обласної адміністрації, 29% харків'ян пишуть про свою незгоду з приводу будівництва житлових будинків, торгівельно-розважальних центрів на прибудинкових територіях, дитячих і спортивних майданчиках.

На 40% збільшилася кількість звернень з питань отримання житла, вирішення яких від ... Читать дальше »
Просмотров: 1173 | Добавил: dez | Дата: 22.04.2008 | Комментарии (0)

У березні 2008р. населенням області сплачено за ЖКП (включаючи погашення боргів попередніх періодів) 188,9 млн.грн., що склало 97,4% від нарахованих за місяць сум.

Заборгованість протягом місяця збільшилась на 0,5% і на кінець березня склала 975,5 млн.грн.

В області з початку року підприємствами-надавачами послуг було укладено 1987 договорів на погашення реструктуризованої заборгованості на суму 2342,3 тис.грн., у тому числі за березень 754 договори – на 918,9 тис.грн. У частині погашення такої заборгованості населенням з початку року сплачено 2540,3 тис.грн., а протягом березня – 917,3 тис.грн.

За березень сума боргу збільшилась: за платежі з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – на 2,0%; за централізоване водопостачання – на 1,1%; за водовідведення – на 1,0%; за централізоване опалення – на 1,9%; за вивезення побутових відходів – на 4,7%, зменшилась: за газопостачання – на 8,6%; за електроенергію – на 1,2%.

В загальній ... Читать дальше »
Просмотров: 1061 | Добавил: dez | Дата: 21.04.2008 | Комментарии (0)

Президент України Віктор Ющенко наполягає на здійсненні конституційної реформи через Національну конституційну раду. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів сьогодні у Донецьку. «Я б не хотів, щоб ми повторили помилки 2004 року під благими намірами. Це призведе до протистояння», - упевнений Президент.

Він аргументував необхідність проведення реформи через Національну конституційну раду тим, що цей орган має широке представництво не лише політичних сил, але й громадськості та експертів. «Процедура підготовки, формування і обговорення цієї ініціативи повинна бути якнайширша», - сказав В. Ющенко. Він запевнив журналістів у тому, що проект нової редакції Основного Закону не омине проходження через парламент. Проте створення зараз для цього тимчасової комісії у парламенті не відповідає Конституції України. Адже вона передбачає, що підставами для створення комісії мають бути подані до парламенту законопроекти щодо змін до Конституції або її нова редакція.

Президе ... Читать дальше »

Просмотров: 1165 | Добавил: dez | Дата: 17.04.2008 | Комментарии (0)

Відбулася робоча поїздка першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва до Первомайського. В ході поїздки Володимир Бабаєв ознайомився з готовністю дванадцяти нових котельних, які дозволять в опалювальному сезоні 2008/2009 років ліквідовувати залежність міських теплових мереж від роботи ТЕЦ ДП "Хімпром" і підприємства "Енергохімпром". В ході наради, в якій взяли участь представники керівництва міста Первомайський, проектних організацій, підрядчиків, "Обленерго", Володимир Бабаєв поставив ряд завдань, рішення яких дозволить вже в серпні поточного року здати всі котельні в експлуатацію.

Як відзначив перший заступник керівника області, він задоволений підсумками першого етапу будівництва автономних котельних в Первомайському. На всіх дванадцяти об'єктах вже змонтовано промислове обладнання, в даний момент проводяться роботи по впорядкуванню прилеглої території. До 1 червня 2008 року повинні закінчитися пневмогідравлічні випробування систем.

... Читать дальше »
Просмотров: 1148 | Добавил: dez | Дата: 16.04.2008 | Комментарии (0)

14 квітня на нараді у Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко за участі Мінжитлокомунгоспу, міських голів, заступників керівників облдержадміністрацій з питань ЖКГ, представників Асоціації міст України та громад, провідних вчених НАН України було обговорено стан реформування житлово-комунального господарства та завдання щодо його прискорення.

Функціонування житлово-комунальної галузі безпосередньо стосується кожної людини і тому будь-які зрушення у цій сфері, як позитивні, так і негативні, одразу відображаються на якості життя будь-якої української родини та громади в цілому. Рівень задоволеності населення станом житлово-комунального обслуговування є оцінкою діяльності влади та органів місцевого самоврядування. З огляду на це реформування цієї галузі має здійснюватися дуже виважено і обережно та враховувати суспільну думку.

Реформи в сфері житлово-комунального господарства України тривають більш ніж 12 років, розпочавшись з ухвалення у 1995 році Верховною Радою ... Читать дальше »

Просмотров: 1297 | Добавил: dez | Дата: 15.04.2008 | Комментарии (0)

За січень-березень п.р. до служб по наданню населенню субсидій звернулось за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг 26,3 тис. сімей, у тому числі у міських поселеннях – 22,4 тис. сімей (85,3%), у сільській місцевості – 3,9 тис. сімей (14,7%). Повторно звернулись до служб по наданню субсидій 23,2 тис. сімей (88,2% із числа тих, які звернулись).

Призначені субсидії на суму 2,8 млн.грн. 24,6 тис. сімей, що становило 93,5% від загальної кількості сімей, що звернулись за субсидіями. Із загальної кількості сімей, яким призначена субсидія, 89,7% складають сім’ї, яким повторно призначена допомога такого виду.

Сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у березні по області склала 84,2 грн., у тому числі у міських поселеннях – 99,6 грн., у сільській місцевості – 28,0 грн.

Найбільша сума призначеної субсидії в середньому на одну сім’ю у березні – у містах обласного підпорядкува ... Читать дальше »
Просмотров: 1263 | Добавил: dez | Дата: 15.04.2008 | Комментарии (0)

Станом на 11.04.2008 року рівень розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики Харківщини за природний газ з ДК "Газ України" за опалювальний сезон 2007-2008 рр. складає 65%. Як повідомив начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури Андрій Бесараб, за аналогічний період минулого опалювального сезону рівень складав 64,9%.

Загальна заборгованість теплопостачальних підприємств області за природний газ перед ДК "Газ України" складає 487,1 млн. грн., в тому числі борг КП "Харківські теплові мережі" - 395,0 млн. грн.

За інформацією Андрія Бесераба, заборгованість за опалювальний період 2007-2008 років складає - 227,4 млн. грн., у тому числі КП "Харківські теплові мережі" - 178,9 млн. грн.

Краще всього розрахувались за природний газ такі підприємства як Вовчанське ПТМ - 102%, ТОВ Близнюківський "Райсільгоспкомунгосп" - 99%, Борівське ПТМ - 92%, ТОВ "ТЦРП" - 91%, Лозівське районне КП "Теплові мережі" -91%.
Просмотров: 1166 | Добавил: dez | Дата: 15.04.2008 | Комментарии (0)

11 квітня відбулось спільне засідання Міністерства з питань житлово-комунального господарства України та Асоціації міст України та громад, на якому обговорено проблемні питання розвитку галузі на місцях, узгоджено позиції та вимоги щодо порядку фінансування на 2008-й рік, розглянуто засади нової редакції Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

Відкриваючи засідання, Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко зазначив, що необхідність такої незаполітизованої зустрічі давно назріла, адже у Мінжитлокомунгоспі розуміють, що реформування житлово-комунальної сфери безпосередньо здійснюватиметься на місцях, в першу чергу за розуміння і підтримки органів місцевого самоврядування, яке має стати відповідальнішим за майно громади. Міністерство і міські голови, є не опонентами, а партнерами у цій державній справі.

Президент Асоціацій міст України та громад, Дніпропетровський міський голова Іван ... Читать дальше »

Просмотров: 1090 | Добавил: dez | Дата: 14.04.2008 | Комментарии (0)

Кабинет Министров Украины определил страховые компании, через которые будет производиться компенсация гражданам Украины потерь от обесцененнных денежных сбережений, вложенных в учреждения госстраха СССР.
Соответствующее правительственное распоряжение подписано Премьер-министром Украины 9 апреля 2008 года. Так, согласно распоряжению, сбережения будут выплачивать правопреемники «Укргосстраха»: страховая компания «Оранта», "Страховая компания "Днепр", "Страховая компания "Оранта-Сич", "Страховая компания "Астарта", "Страховая компания "Орадон" и акционерная страховая компания "Оранта-Лугань".

Выплаты будут осуществляться на основании картотеки лицевых счетов по долгосрочным договорам страхования и другим документам, которые подтверждают уплату страховых взносов и проведение страховых выплат.
Просмотров: 1383 | Добавил: dez | Дата: 11.04.2008 | Комментарии (0)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 9 квітня 2008 р.  № 581-р

Київ ... Читать дальше »

Просмотров: 1152 | Добавил: dez | Дата: 11.04.2008 | Комментарии (0)

10 квітня відбулось установче засідання Громадської ради при Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України.

До складу Громадської ради увійшли представники близько тридцяти Всеукраїнських громадських організацій, що представляють інтереси приватних інвесторів житлово-комунального господарства, об’єднання енергоефективних міст України, власників житла, надавачів послуг з обслуговування житла, міжгалузевої асоціації теплоенергетиків та інших організацій.

Основними завданнями Громадської ради є: сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, створення громадської підтримки процесів реформування житлово-комунального господарства, забезпечення зворотного зв’язку та врахування громадської думки у діяльності Міністерства.

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко, відкриваючи засідання, зазначив, що Міністерство вбачає у співпраці з Громадською радою справедл ... Читать дальше »

Просмотров: 1123 | Добавил: dez | Дата: 11.04.2008 | Комментарии (0)

Депутат Верховной Рады от фракции Партии регионов, экс-министр экономики Анатолий Кинах прогнозирует инфляцию по итогам 2008 года на уровне 22%. Об этом он сообщил журналистам, пишут Українські Новини.

«Инфляция в текущем году может достигнуть уровня, как минимум, 20-22%», - сказал Кинах.

По его мнению, в настоящее время существует значительные инфляционные предпосылки в промышленном секторе.

Напомним, что в марте инфляция составила 3,8%, в январе-марте - 9,7%. Сейчас в госбюджете-2008 предусмотрен прогноз инфляции на уровне 9,6%. Международный валютный фонд ухудшил прогноз инфляции в Украине (в измерении декабрь к декабрю) на 2008 год с 10,6% до 17%.

Просмотров: 1178 | Добавил: dez | Дата: 10.04.2008 | Комментарии (0)

Індекс споживчих цін по області у березні 2008 року становив 103,6% (по Україні – 103,8%).

Індекси споживчих цін по області


(до попереднього місяця; відсотків)


березень
2008р. 2007 р.
Індекс споживчих цін 103,6 100,3
Продукти харчування 105,4 100,7
Хліб та хлібопродукти 102,2 100,7
Макаронні вироби 104,2 100,1
Борошно 101,1 101,6
М’ясо та м’ясопродукти 110,2 99,2
Риба та рибопродукти 102,1< ... Читать дальше »
Просмотров: 1279 | Добавил: dez | Дата: 10.04.2008 | Комментарии (0)

В марте уровень инфляции в Украине составил 26 процентов, что было вызвано резким ростом цен на продовольствие и чрезмерной щедростью государства, пишет британское издание The Economist в статье, опубликованной сегодня, 9 апреля.

Хотя рост цен на продукты питания и энергоресурсы явление глобальное, ситуация в Украине усугубляется из-за бюджетной политики государства. Более того, возникшая политическая ситуация снижает шансы на то, что правительство пойдет на коренные изменения, чтобы справиться с инфляционными проблемами.

Быстро растущие цены

Рост инфляции в марте составил 26,2 процента по сравнению с тем же периодом прошлого года. Это выше показателей февраля и января, которые, соответственно, составили 21,9 и 19,4 процента. Таковы данные государственной статистики. Цены на продовольствие и напитки в марте по сравнению с тем же периодом прошлого года выросли на 40,4 процента, услуги здравоохранения и образования подорожали более чем на 17 про ... Читать дальше »

Просмотров: 1130 | Добавил: dez | Дата: 09.04.2008 | Комментарии (0)

По итогам отопительного сезона КП «Харьковские тепловые сети» обязательно сделает перерасчет.
Об этом заявил директор КП «ХТС» Сергей Андреев. По его данным, перерасчетами за отпущенную тепловую энергию предприятие занимается уже с 1996 года, для этого разработана специальная методика. Немногие города Украины, а особенно миллионники, могут похвастаться такой практикой.

Снижение оплаты за услуги централизованного отопления, оказываемые населению, проживающему в жилых домах, не оснащенных приборами учета тепловой энергии на отопление, проводится, по данным Сергея Андреева, при наличии следующих факторов:
при несоответствии (повышении) фактической температуры наружного воздуха за отопительный период к расчетной температуре, заложенной в действующем тарифе; при несоответствии фактической продолжительности отопительного периода расчетной, заложенной в действующем тарифе.

Так, фактическая температура за отопительный сез ... Читать дальше »
Просмотров: 985 | Добавил: dez | Дата: 09.04.2008 | Комментарии (0)

Лозівський ковальсько-механічний завод (найбільше ковальсько-штампувальне й механооброблююче підприємство України) в 2008 році має намір інвестувати 25 млн. гривень у проекти по зниженню енергоспоживання. Комплекс заходів щодо енергозбереження - головна задача, поставлена перед підприємством на поточний рік.

Зокрема, протягом року планується завершити заміну устаткування по виробництву стиснутого повітря, провести модернізацію й заміну нагрівальних печей, перейти на локальні системи опалювання виробничих та побутових приміщень. В результаті завод повинен в цілому скоротити споживання газу на 30%, а електроенергії - на 20%.

Термін окупності вказаних інвестицій складе до чотирьох років.

Крім того, у рамках впровадження енергозберігаючих технологій будуть проведені роботи по утепленню фасадів й заміні скління виробничих корпусів.



Довідка. ЗАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод" - найбільше ковальсько-штампувальне й механообро ... Читать дальше »
Просмотров: 1138 | Добавил: dez | Дата: 08.04.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »

Copyright MyCorp © 2024