Приветствую Вас Гость | RSS Среда
15.05.2024, 01:29
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Январь » 14 » 14.01.08 Правила користування газовими приладами
14.01.08 Правила користування газовими приладами
19:40
Взимку зростає кількість пожеж та трагічних випадків на них з причини порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації нагадує деякі основні правила користування нагрівальними приладами. Перед включенням газових приладів необхідно провітрити приміщення і на весь час роботи залишати кватирку відчиненою.

Перевіряти положення кранів на приладах і перед ними, вентиль на балоні. Спочатку слід підносити вогонь до пальника і тільки після цього відкрити кран на газовому приладі. Перш, ніж запалити пальники духовки газової плити, необхідно провітрити її помахом дверцят, або залишити відчиненою на 5-7 хвилин. Перед користуванням газовою колонкою слід перевірити тягу у димарі та вентиляційному каналі. Якщо тяги немає, то користуватися колонкою не можна, щоб не отруїтися продуктами згоряння газу. Якщо пальник газової колонки горить під час зниження напору холодної води або під час припинення постачання гарячої, то колонка несправна, її необхідно виключити і повідомити аварійну службу газу за телефоном 04. По закінченні користування газовими приладами треба закрити на них крани, а потім крани на спусках або вентиль на балоні, При експлуатації газового устаткування не дозволяється підігрівати балони із зрідженим газом, встановлювати їх поблизу опалювальних приладів, виявляти витікання газу за допомогою запаленого сірника, користуватися несправними газовими приладами чи використовувати їх не за призначенням. Не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади, бо у випадку затухання одного з пальників приміщення загазується, і може статися вибух. Необхідно стежити, щоб рідина, що кипить, не залила вогонь пальника, протяг чи вітер не загасили полум'я. Категорично забороняється сушити білизну над запаленими пальниками плити.Не допускайте до користування нагрівальними приладами дітей.

Отже, тільки при правильній експлуатації побутових газових приладів і дотриманні вимог безпеки при користуванні газом можна запобігти біді, врятувати тим самим себе і своїх близьких.

Будьте завжди уважні при користуванні газом - у цьому запорука безпеки!

Просмотров: 2098 | Добавил: dez | Рейтинг: 4.0/4 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024