Приветствую Вас Гость | RSS Вторник
14.05.2024, 06:32
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » Архив материалов
Відбувся урочистий прийом на честь Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, який країна відзначає 16 березня. За вагомий внесок у розвиток галузей кращі з кращих працівників були нагороджені Почесними грамотами міськвиконкому та Подяками Харківського міського голови. Почесну місію, від імені Харківського міського голови, виконав перший заступник міського голови Олександр Кривцов.

Нагородами, зокрема, відзначені працівники таких провідних комунальних підприємств міста, як „Жилкомсервіс” та „Харківські теплові мережі” „Міськелектротранс” та „Міськсвітло”, „Харківміськліфт” та „Муніципальна парковка”. Всього нагороджено 52 чоловіка.

"…Ваша работа – это работа, которая видна каждую секунду, - відзначив у вітальному слові Олександр Кривцов. - И дома, и на работе мы нуждаемся в том, чтобы было тепло, чисто и уютно; чтобы работало все то, что обеспечивает деятельность любого здания и сооружения. Ва ... Читать дальше »
Просмотров: 1070 | Добавил: dez | Дата: 14.03.2008 | Комментарии (0)

Сомнений в том, что жилкомхоз Харькова нужно срочно реформировать, ни у кого давно уже нет. Но каким путем идти — в этом мнения расходятся. Один из главных спорных вопросов — можно ли пускать в эту сферу частников?
В одном из интервью мэр Харькова Михаил Добкин, рассказывая о реформе системы жилкомхоза города, подчеркнул, что власти решили привлечь в эту сферу бизнес и со временем создать новые структуры, которые поставляли бы харьковчанам горячую и холодную воду, электроэнергию, тепло и следили за техническим состоянием домов. Пока — на переходный период — этим занимаются несколько городских коммунальных предприятий. 

Инициатива мэрии вызвала неоднозначную реакцию в городе — среди депутатов горсовета, работников коммунальных служб, представителей общественных организаций и простых горожан. Оппоненты говорят о возможных рисках реформы, ведь в самом ее начале ЖЭКи были ... Читать дальше »
Просмотров: 966 | Добавил: dez | Дата: 14.03.2008 | Комментарии (0)

Дорогі друзі!


Від імені Уряду України прийміть найщиріші вітання з професійним святом — Днем працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

Підвищення якості життя населення, створення умов для наближення до європейських стандартів в усіх сферах суспільного життя — мета діяльності нашого Кабінету Міністрів, і саме ці завдання визначені в урядовій програмі "Український прорив: для людей, а не політиків".

Із приємністю відзначаю, що за останні кілька місяців значно активізовано роботу ряду підприємств та установ житлово-комунальної сфери із запровадження заходів тепло- та енергозбереження, удосконалення нормативно-правової бази реформування галузі.

Ваша щоденна невтомна праця спрямована на забезпечення реалізації права громадян на доступне і комфортне житло, що обслуговується за високими стандартами якості.

Тільки завдяки Вашій сумлінній праці, розумінню значимості реформ, що запроваджуються ... Читать дальше »
Просмотров: 1084 | Добавил: dez | Дата: 14.03.2008 | Комментарии (0)

Прийміть найщиріші вітання із професійним святом – Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення!

Ваша щоденна праця забезпечує життєво важливі потреби громадян і належне функціонування всього народногосподарського комплексу. Від вашого професіоналізму і сумлінності залежить загальний соціальний настрій суспільства. На стабільності роботи галузі та якості послуг, на жаль, ще позначаються економічні проблеми, але тим ціннішими є ваші прагнення досягти реального підвищення ефективності діяльності підприємств житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

Верховна Рада України всіляко сприятиме формуванню законодавчої бази, спрямованої на вдосконалення роботи та розвиток житлово-комунального господарства та сфери обслуговування населення.

У День свята зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, добра, благополуччя!


Голова
Верховної Ради України


Арсеній Яценюк

Просмотров: 1062 | Добавил: dez | Дата: 14.03.2008 | Комментарии (0)

Дорогі колеги!

Щиро вітаю працівників підприємств, установ та організацій галузі з професійним святом – Днем працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення!


На нас з вами покладено високу місію реалізації нової житлової політики України, в центрі якої потреби кожної людини у забезпеченні житлом та якісними житлово-комунальними послугами. Ми разом починаємо суттєве якісне перетворення галузі, тому сподіваюся на розуміння і підтримку кожного з вас. Ваш високий професіоналізм та відповідальне ставлення до справи мають стати запорукою успішного розвитку галузі, поліпшення якості житлово-комунальних послуг та оптимізації їх вартості, раціонального використання ресурсів, запровадження сучасних енергозберігаючих технологій.

Тільки спільними зусиллями ми забезпечимо реалізацію права українців – мати сучасне комфортне та доступне житло, яке обслуговується за європейськими стандартами! І це головний результат.

У Д ... Читать дальше »

Просмотров: 1545 | Добавил: dez | Дата: 14.03.2008 | Комментарии (0)

Шановний Олексію Юрійовичу!

Народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики щиро вітають Вас, фахівців Міністерства та весь багато чисельний колектив працівників галузі з професійним святом – Днем працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення!

На нас з вами покладено високу місію розроблення та реалізації нової житлової політики України, орієнтованої на потреби кожної людини, забезпечення гідних умов проживання та отримання житлово-комунальних послуг належної якості та кількості. Ми разом, пліч-о-пліч, розпочинаємо суттєве перетворення галузі. Тільки спільними зусиллями ми забезпечимо реалізацію конституційних прав українських громадян мати сучасне комфортне та доступне житло, що обслуговується за європейським стандартом якості життя. І це головна наша мета.

У День професійного свята бажаємо вам, дорогі кол ... Читать дальше »
Просмотров: 1203 | Добавил: dez | Дата: 14.03.2008 | Комментарии (0)

13 березня відбулось засідання Стратегічної ради при Міністрі з питань житлово-комунального господарства України, на якій було обговорено проект «Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки».

У засіданні, що відбулось під головуванням Міністра з питань житлово-комунального господарства України Олексія Кучеренка, взяли участь: заступники Міністра Орест Лотоцький та Ірина Запатріна, члени Стратегічної ради Мінжитлокомунгоспу: Валерій Геєць, Директор Інституту економіки та прогнозування НАН України, академік НАН України, радник Прем’єр-міністра України; Георгій Почепцов, доктор філософських наук, професор; Валерій Ворона, Директор Інституту соціології НАН України, академік НАН України; Михайло Хвесик, в.о.Голови Ради по вивченню продуктивних сил України НАН України, доктор економічних наук, професор; Іван Плачков, радник Президента України; Анатолій Долинський, Директор Інституту технічної теплофізики НАН України, ... Читать дальше »

Просмотров: 1022 | Добавил: dez | Дата: 13.03.2008 | Комментарии (0)

В облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування. З професійним святом всіх присутніх поздоровили перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв і заступник голови обласної ради Микола Тітов.

Вітаючи працівників житлово-комунального господарства, перший заступник керівника області зазначив, що на святкуванні присутні люди, які з честю вирішують питання навіть найбільш складних аварій.

"Рівень майстерності робітників ЖКГ Харківщини настільки високий, що ні одна ліквідація серйозної аварії в країні не обходиться без їхньої участі", - підкреслив Володимир Бабаєв.

Перший заступник керівника області також передав всім присутнім щирі поздоровлення від голови облдержадміністрації Арсена Авакова, а також побажання здоров’я, благополуччя, а також впевненості в собі і завтрашньому дні.

Найкращі працівники житлово-комунального господарства та побутово ... Читать дальше »
Просмотров: 1150 | Добавил: dez | Дата: 13.03.2008 | Комментарии (0)

Начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрія Бесараба нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам’ятного знака.

Як зазначено у протоколі засідання Уряду, нагорода надається за вагомий особистий внесок у забезпечення ліквідації наслідків аварії на теплових мережах міста Первомайський та високий професіоналізм.

За багаторічну сумлінну працю в органах виконавчої влади, вагомий особистий внесок у розвиток економіки Харківської області та високий професіоналізм начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Анатолія Дуленка нагороджено нагрудним знаком Міністерства економіки України "За сумлінну працю" ІІІ ступеня.
Просмотров: 1075 | Добавил: dez | Дата: 13.03.2008 | Комментарии (0)

Основной поставщик тепла и горячей воды в Черкассах "Черкасская ТЭЦ" решила повысить для населения тариф на отопление на 15,9%, или 0,32 гривны до 2,33 гривны/кв. м отапливаемой площади, и на горячую воду на 18,3%, или 1,24 гривны до 8,03 гривны/кубометр.

Об этом говорится в сообщении ТЭЦ, текстом которого располагают Українські Новини.

Кроме того, ТЭЦ решила повысить тарифы на горячую воду для абонентов, не имеющих счетчиков горячей воды, на 18,2% или на 3,9 гривен до 25,29 гривен с человека в месяц.

ТЭЦ мотивировала изменение тарифов удорожанием электроэнергии, топлива и ростом минимальной заработной платы.

"Черкасская ТЭЦ" является подразделением предприятия "Черкасское химволокно", отапливает и подает горячую воду на 60% территории Черкасс.

В Черкассах проживает 295 тыс. жителей.

Просмотров: 1243 | Добавил: dez | Дата: 12.03.2008 | Комментарии (0)

В Харківському академічному театрі опери та балету ім.Лисенка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного жіночого Дня. Під час заходу голова облдержадміністрації Арсен Аваков поздоровив16 мешканок Харківщини, яким указом Президента України Віктора Ющенко присвоєно почесне званням України "Мати-героїня".

Також керівник області вручив найвидатнішим представницям прекрасної статі області державні нагороди.

Звертаючись до присутніх на заході жінок, Арсен Аваков побажав їм, аби в їхньому домі завжди був мир, радість, благополуччя і галасливий сміх дітей, а чоловіки завжди дарували їм квіти, любов і турботу.

В продовження святкування, усі присутні змогли насолодитися концертом - привітанням від кращих майстрів мистецтв, творчої молоді і художніх колективів Харківщини.
Просмотров: 1045 | Добавил: dez | Дата: 06.03.2008 | Комментарии (0)

З 1 березня 2008 року в Харкові діє нове Положення про нормативну грошову оцінку землі. Це означає, що підприємці вже повинні розпочати роботу щодо переукладання договорів оренди і перерахунку орендної платні, звернувшися до міського управління земельних відносин. Нововведення торкається всіх суб'єктів землекористування, у тому числі - тих, хто проживають і користуються землею в приватному секторі. Про перспективи реалізації даного Положення сьогодні журналістам розказали начальник управління земельних відносин Борис Баронін і голова постійної депутатської комісії з промисловості, економічного розвитку та власності Євген Савін.

Згідно з вимогами Закону про платню за землю, нормативна грошова оцінка земель міста виконується не рідше, ніж раз в 7-10 років, відзначив Борис Баронін. Останній раз така оцінка виконувалася в Харкові в 1999 році. В 2007 році – фахівці-практики у сфері оціночної діяльності та учені провели нові розрахунки, які були затвер ... Читать дальше »
Просмотров: 2068 | Добавил: dez | Дата: 06.03.2008 | Комментарии (0)

«Я вітаю російську сторону - «Газпром», українську - НАК «Нафтогаз» із тим, що досягнуто порозуміння. Я не є прихильник газової війни, я є прихильник діалогу. Я переконаний, що зараз нам треба поменше використовувати емоції, а слід керуватися саме прагматичними національними інтересами», - сказав Глава держави.

Віктор Ющенко нагадав про домовленості, досягнуті між Україною та Росією на найвищому рівні у середині лютого 2008 року. Перша з них - розрахунки за спожитий у 2007 році газ здійснюються за ціною 130 доларів за 1000 кубометрів. «Це досягнуто. Ця проблема практично, окрім спірних 200 млн. доларів, вичерпана», - зазначив В. Ющенко.

Другою домовленістю було, починаючи з 1 січня 2008 року, залишити статус-кво за схемою організації ринку і ціни поставок - тобто 179,5 доларів за тисячу кубометрів газу.

Третьою домовленістю, нагадав Віктор Ющенко, було продовжити у рамках цих домовленостей переговори між НАК «Нафто ... Читать дальше »

Просмотров: 1024 | Добавил: dez | Дата: 05.03.2008 | Комментарии (0)

Многие жители Киева интересуются, почему город не экономит тепло - батареи такие горячие, что приходится открывать настежь окна, информирует "Комсомольская правда в Украине" .
"Мы сейчас не можем отключить отопление, - говорит начальник отдела по вопросам энергосбережения ГУ топлива и энергетики КГГА Наталья Третьякова, - поскольку на данный момент среднесуточная температура составляет +5°C. По правилам мы можем прекратить поставку тепла в квартиру, если этот показатель держится на уровне +8°C и выше".

По словам Третьяковой, температуру воды в домах уже понизили. Вода, которая сейчас циркулирует по трубам, уже не такая горячая, как зимой. А отключить тепло нельзя, иначе в домах станет очень холодно.

Причину небывалой жары в квартирах специалисты объясняют тем, что люди хорошо утеплили свое жилье: поставили пластиковые окна, установили радиаторы больших размеров, нежели предполагает квадратура, и т.д.

В двадцатых числах марта ГУ топлива и энергетики ... Читать дальше »
Просмотров: 933 | Добавил: dez | Дата: 05.03.2008 | Комментарии (0)

Дата проведення 13 березня 2008 року, 12-00.

Місце проведення - м. Харків, вул. Сумська, Будинок рад, 2 пов., мала зала засідань.


13 березня 2008 року о 12-00 в малій залі засідань Будинку рад відбудеться прийом голови обласної державної адміністрації А.Б.Авакова представників кращих підприємств житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення з нагоди святкування Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, який щорічно відзначається в третій вихідний березня (16 березня 2008 р.).

На зустрічі будуть присутні:
- начальники галузевих управлінь облдержадміністрації,
- керівники та кращі працівники підприємств житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення області.

З привітальним словом до працівників галузей звернеться голова облдержадміністрації Арсен Борисович Аваков.

В привітанні буде відмічено, що сфера житлово-комунальних послу ... Читать дальше »
Просмотров: 1164 | Добавил: dez | Дата: 05.03.2008 | Комментарии (0)

Заступник голови облдержадміністрації Олег Шаповалов повідомив про те, що підприємства, які забезпечують транспортування газу споживачам територією Харківської області - "Харківгаз", "Харківміськгаз" і "Харківтрансгаз" (магістральні газопроводи), - на сьогоднішній день не мають доручень з боку Уряду і НАК "Нафтогаз України" щодо обмежень постачання природного газу населенню, комунальній теплоенергетики, промисловості та бюджетним споживачам.

"Більш того, поки що ми не очікуємо таких попереджень,- заявив заступник керівника області.- Звичайно, все це стосується виключно тих, хто своєчасно розраховується за спожиті обсяги природного газу та має відповідні договори. Такі споживачі будуть повністю забезпечені блакитним паливом. Ті ж, хто не розраховується за спожитий природний газ, згідно правил надання послуг газопостачання, попереджаються й обмежуються у газопостачанні".

За інформацією Олега Шаповалова, тиск в магістральних газопроводах і обсяги природного ... Читать дальше »
Просмотров: 1039 | Добавил: dez | Дата: 04.03.2008 | Комментарии (0)

У зв’язку з наближенням свята Міжнародного жіночого дня 8 березня, яке цього року припадає на суботу, варто нагадати порядок перенесення святкових або вихідних днів.

Відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю у 2008 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться у такі святкові і неробочі дні:

1 січня - Новий рік;

7 січня - Різдво Христове;

... Читать дальше »

Просмотров: 2174 | Добавил: dez | Дата: 03.03.2008 | Комментарии (0)

Львов увеличил суточную норму воды, подлежащую оплате жителями квартир без приборов учета, на 26,7%, или 0,08 кубометра до 0,38 куб. м в сутки с 1 марта.

Такое решение исполнительный комитет Львовского горсовета принял 29 февраля.

Члены исполкома считают, что данное решение будет стимулировать установку счетчиков воды.

Как сообщало агентство, Львов повысил с 1 января тариф на холодную воду и водоотвод для населения на 40,76%, или на 0,75 гривны до 2,59 гривны за куб. м.

Во Львове проживает 0,8 млн. человек.

Просмотров: 1019 | Добавил: dez | Дата: 03.03.2008 | Комментарии (0)

183 населенных пункта в 10 областях остались без электроснабжения в ночь на воскресенье из-за срабатывания автоматических систем защиты линии электропередач в результате сильного дождя и шквалистых порывов ветра.

Об этом Українським Новинам сообщила пресс-служба Министерства по вопросам чрезвычайных ситуаций и делам защиты населения от последствий Чернобыльской катастрофы.

Отключены от электроснабжения в Закарпатской области 47 населенных пункта, во Львовской - 44, Ивано-Франковской - 20, Киевской - 20, в Ривненской и Тернопольской по 13, Волынской и Черновицкой по 10, Черниговской - 4, Житомирской -2.

Жертв и пострадавших нет.

Просмотров: 966 | Добавил: dez | Дата: 02.03.2008 | Комментарии (0)

Другий всеукраїнський з'їзд депутатів усіх рівнів у Сєверодонецьку завершив свою роботу прийняттям резолюції з'їзду, передає кореспондент «Главреда». У ній констатується, що «так звана коаліція демократичних сил, підтримувана главою держави, сповідує філософію минулого, ідеологію реваншу, практику соціального популізму, технології інформаційного маніпулювання і мораль політичної безвідповідальності».

Делегати з'їзду заявляють, що «дедалі частіше політичні кроки влади виглядають неприхованим нашестям на історію країни, її гуманітарну сферу, систему моральних цінностей».

Розглянувши питання, внесені до порядку денного з'їзду, його делегати вважали за необхідне, зокрема, вдосконалити розділ Конституції України про місцеве самоврядування, підсиливши фінансове забезпечення і владні повноваження місцевих рад; схвалити Декларацію прав російської культури і культур інших народів, розробити і внести до ВР закон ... Читать дальше »

Просмотров: 1065 | Добавил: dez | Дата: 02.03.2008 | Комментарии (0)

Уряд розробив програму скорочення споживання природного газу. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. За її словами, Уряд напрацював “лаконічну, але дуже дієву програму скорочення споживання природного газу в Україні”. За словами Прем’єр-міністра, програма містить 15 пунктів дій, виконання яких дозволить вже до наступної зими радикально зменшити обсяги природного газу, який споживатиме Україна.

Юлія Тимошенко заявила, що програма енергозбереження має пріоритетне значення для Уряду, і саме над цією програмою урядовці працюють зараз. “Кожен день я особисто буду займатися тим, щоб на наступну зиму ми вийшли з суттєвим скороченням споживання природного газу”,- зазначила Прем’єр-міністр України. ... Читать дальше »

Просмотров: 1032 | Добавил: dez | Дата: 01.03.2008 | Комментарии (0)

Юлія Тимошенко заявляє, що з 1 березня постачання газу в Україну ніхто не перекриє. Сьогодні на прес-конференції Прем’єр-міністр заявила: “Я переконана, що ніякого вимкнення газу не буде, я ще раз говорю – нікому нічого вимикати не будуть”.

Юлія Тимошенко повідомила, що ніяких офіційних документів про припинення постачання газу в Україну не існує, і тому Україна і надалі отримуватиме газ у повному обсязі. У той же час за її словами, Уряд силою, тиском, шантажем примусили розрахуватися за корупційними схемами “РосУкрЕнерго” і “УкрГазЕнерго”, не дивлячись на те, що Уряд був проти того, щоб розраховуватися за старими схемами.

Юлія Тимошенко також заявила про невиконання домовленостей, ... Читать дальше »

Просмотров: 1023 | Добавил: dez | Дата: 01.03.2008 | Комментарии (0)

В связи с перемещением активных атмосферных фронтов 1-2 марта в Украине ожидается ухудшение погодных условий.

Об этом Українським Новинам сообщил Гидрометеорологический центр.

1 марта в западных областях сильные дожди, в Карпатах и в Закарпатье очень сильные дожди, в горах с мокрым снегом.

В Украине, начиная с запада, усиление ветра 17-22 м/с; в западных, а днем и в северных областях местами 25-27 м/с, в Карпатах 30-35 м/с, кое-где грозы.

В связи с ожидаемыми 1 марта сильными (в Закарпатье очень сильными) дождями на реках Карпат ожидаются наводнения с повышением уровней воды.

1-2 марта в высокогорье Карпат возможны снежные лавины.

2 марта в Украине штормовой ветер 15-20 м/с, на высокогорьях Карпат, в Крыму, Приазовье и на акватории Черного и Азовского морей 25-30 м/с.

Просмотров: 975 | Добавил: dez | Дата: 29.02.2008 | Комментарии (0)

Ивано-Франковский областной совет просит Верховную Раду отменить изменения в законодательство о закупках товаров, работ и услуг за государственные средства и временно, до разработки нового законопроекта, возобновить действие редакции закона "О закупке товаров, работ и услуг за государственные средства" по состоянию на 31 декабря 2004 года.

Об этом говорится в обращении к Раде, принятом на 19-ой внеочередной сессии Ивано-Франковского облсовета.

Депутаты приняли его в связи с критической ситуацией в организации питания и подвоза детей, приобретении продуктов питания и медикаментов, совершении закупок топливно-смазочных материалов для заведений образования и здравоохранения области.

В частности, в 6 районах области не состоялись тендеры на услуги питания и подвоза более 48 тыс. учащихся 210 общеобразовательных школ, угрожающая ситуация с приобретением топлива для станций скорой медпомощи.

Депутаты считают, что виной тому требования закона "О внесении изм ... Читать дальше »

Просмотров: 1009 | Добавил: dez | Дата: 28.02.2008 | Комментарии (0)

«Главреду» вдалося отримати горезвісний проект Конституції з джерел у Секретаріаті Президента. Ми публікуємо його повністю, щоб посприяти виконанню поставленого Президентом завдання – проведенню в країні «щонайширшої суспільної дискусії про конституційну реформу».


Дискусії навколо проекту чи то нової Конституції, чи то змін у чинний Основний Закон України тільки починаються. Динаміки процесу надав Президент, оголосивши 2008-й Роком конституційних змін.

Віктор Ющенко заявив про створення Конституції національного розвитку, яка, за його словами, має стати «справжньою всенародною справою», новим суспільним договором єдиної політичної нації. Процес, на думку Президента, мусить завершитися ухваленням Основного Закону на всенародному референдумі.

При Президентові створено Національну конституційну раду, яка й повинна напрацювати остаточний варіант нового головного документа країни. Хоча не секрет, що в Секретаріаті Президента є якийсь проект Конституції, ... Читать дальше »

Просмотров: 1128 | Добавил: dez | Дата: 28.02.2008 | Комментарии (0)

По причине значительной задолженности перед ДК Газ Украины за потребленный в течение отопительного сезона 2007-2008 годов природный газ ограничено газоснабжение Северодонецкой ТЭЦ.

За период с первого января 2007 года теплоснабжающее предприятие задолжало ДК Газ Украины свыше 26,7 млн. грн.

Напомним, что в соответствии с требованиями постановления Кабинета Министров Украины от 27 декабря 2001 №1729, обеспечение потребителей природным газом осуществляется при условии стопроцентных расчетов за него.

Напомним, что 1 марта в Северодонецке пройдет съезд Партии Регионов. Партия арендовала центральное помещение города за один миллион долларов.

СБУ уже заявила, что съезд будет носить сепаратистский характер.

Напомним, что НАК
Нафтогаз України предложил в ноябре 2007 года Кабинету министров перевести предприятия коммунальной теплоэнергетик ... Читать дальше »
Просмотров: 1106 | Добавил: dez | Дата: 28.02.2008 | Комментарии (0)

Проблеми розвитку водопровідно-каналізаційного господарства України в умовах запровадження нової державної житлової політики, спрямованої на забезпечення потреб громадян у якісних та доступних житлово-комунальних послугах стали темою обговорення на нараді під головуванням Міністра з питань житлово-комунального господарства України Олексія Кучеренка, яка відбулася у Мінжитлокомунгоспі 26 лютого.

У заході взяли участь заступники міністра з питань житлового господарства України Ірина Запатріна та Анатолій Козленко, керівники обласних і окремих міських підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, представники зацікавлених органів державної влади, громадських організацій та науковці.

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко окреслив завдання галузі на 2008 рік, зупинився на конкретних напрямках роботи Міністерства щодо відпрацювання системи залучення інвестицій на розвиток підприємств водопровідно-каналізаційного господар ... Читать дальше »

Просмотров: 1132 | Добавил: dez | Дата: 27.02.2008 | Комментарии (0)

На Харківщині видано збірник "Що зроблено. 2007 рік". Вже другий рік поспіль Харківська обласна державна адміністрація звітує перед мешканцями області за свою діяльність. В збірнику можна отримати відповіді на питання стосовно діяльності керівництва облдержадміністрації, усіх її управлінь, а також 27 райдержадміністрацій.

"Харків'яни мають знати об'єктивну інформацію про наші спільні здобутки, аби вони дійсно відчули, ЩО ЗРОБЛЕНО. Рік минулий - це, по-перше, рік конкретних, відчутних справ. Ми багато й плідно працювали. Як наслідок, наш звіт збагатився сьогоденням районів області. Вкрай важливо для жителів, як то кажуть, "глибинки", показати та зафіксувати наші здобутки й плани на майбутнє", - зазначає в передмові до збірника Арсен Аваков.
Просмотров: 1147 | Добавил: dez | Дата: 27.02.2008 | Комментарии (0)

 
Шановний Арсене Борисовичу, Василю Вікторовичу!


Шановні присутні!


Підводячи підсумки за 2007 рік, хотів би відзначити, отримані сьогодні показники, – це результат нашої трирічної роботи. База, що була закладена в 2005 році, наявні здобутки, дають всі підстави стверджувати – стратегія і тактика нашої спільної роботи були обрані вірно.

За ці три роки діяльність адміністрації супроводжувалась неодноразовою зміною політичної обстановки в країні.

Спроби наших опонентів очорнити методи і форми нашої роботи, її результати, так і залишились лише спробами.

В питаннях соціально-економічного розвитку регіону робота адміністрації будувалась, винятково, з орієнтацією на соціальні і економічні пріоритети.

Зупинюсь на наступних показниках і окремих прикладах.

За минулий рік виготовлено і реалізовано промислової продукції на суму понад 30,5 млрд. грн.

Приріст ... Читать дальше »
Просмотров: 1768 | Добавил: dez | Дата: 27.02.2008 | Комментарии (0)

Підводячи підсумки соціально – економічного розвитку області за 2007 рік, збори господарського та управлінського активу області констатують, що зусилля обласної державної адміністрації, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств та організацій протягом року спрямовувались на вирішення проблем в економіці, удосконаленні процесу формування бюджету, соціальній сфері, створенні необхідних умов для розвитку підприємництва регіону і ряду інших.

Вірно вибрані пріоритети дали можливість підвищити рівень життя населення області, про що свідчать показники діяльності у соціальній сфері:
- середній рівень зарплати склав 1251 грн., що на 28,5% більше ніж у 2006 році;
- середній рівень пенсій за рік зріс на 56,9% і склав 739,2 грн.;
- обсяг роздрібного товарообігу за 2007 рік склав майже 24,2 млрд. грн. і проти попереднього року збільшився на 26,6%. У розрахунку на душу населення середньомісячний товарообіг склав 365 грн.;
- ... Читать дальше »
Просмотров: 1456 | Добавил: dez | Дата: 27.02.2008 | Комментарии (0)

Депутаты Верховной Рады Александр Омельченко, Анатолий Матвиенко, Александр Бондарь (все - члены фракции Блока «Наша Украина - Народная Самооборона»), Виктор Тихонов (фракция Партии регионов), Сергей Гордиенко (фракция Коммунистической партии) предлагают парламенту ускорить процесс создания органов самоорганизации населения и уточнить их правовой статус.

Об этом говорится в проекте закона №2108 "О внесении изменений к закону Украины "Об органах самоорганизации населения", зарегистрированном в Раде 21 февраля.

Действующий закон относит к органам самоорганизации населения домовые, уличные, квартальные комитеты, комитеты микрорайонов, а также комитеты в городах, поселках и селах, а законопроектом предусматривается предоставление вышеупомянутым органам статуса представительских органов микрообщин, как органов самоорганизации населения, которые создаются на некоммерческой основе и на неограниченный срок.

При этом микрообщина в законопроекте определяется как часть членов ... Читать дальше »
Просмотров: 1277 | Добавил: dez | Дата: 26.02.2008 | Комментарии (0)

За словами заступника голови облдержадміністрації, якщо "ХТМ" не розрахуються за спожитий природний газ, без блакитного палива можуть залишити всі котельні комунального підприємства "Харківські теплові мережі" й буде опломбоване газове обладнання.

"Це приведе не тільки до того, що у літній період в місті Харкові не буде гарячої води, але й буде зірвана підготовка до опалювального сезону і до погашення боргів будуть великі труднощі с початком наступного опалювального сезону",- сказав заступник керівника області.

Олег Шаповалов також звернув увагу на те, що із загальної суми обласної заборгованості за газ у 467 млн. гривень тільки 66 млн. гривень – це борг районних підприємств теплових мереж Харківщини. Решта – борги міста Харків.

"Крім того, на сьогоднішній день "Харківські теплові мережі" винні "ТЕЦ-5" - 74 мільйони гривень і "ТЕЦ-3" 26 мільйонів гривень",- повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Він нагадав про доручення Президент ... Читать дальше »
Просмотров: 1198 | Добавил: dez | Дата: 26.02.2008 | Комментарии (0)

У поточному році в органах праці та соціального захисту населення різні види державних соціальних допомог одержували майже 245 тис. осіб або сімей. За інформацією першого заступника начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Василя Григор’єва, сума витрат на соціальні виплати склала більше 548 млн. грн.

Житлові субсидії в області отримують майже 97 тис. сімей, або 9 % від їх загальної кількості. Простроченої заборгованості по виплаті субсидій немає.

Майже 1700 особам була призначена компенсація за надання соціальних послуг, але виплачені кошти лише 934. Не передбачали кошти у місцевих бюджетах на виплату цієї компенсації у Борівському, Валківському, Краснокутському, Шевченківському районах, містах Куп'янськ, Первомайський, Харків.

Внаслідок чого заборгованість по виплаті станом на 1 січня 2008 року склала 763,0 тис. грн. На 2008 рік рішенням Харківської міської ради виділені кошти на фінансування ком ... Читать дальше »
Просмотров: 1063 | Добавил: dez | Дата: 26.02.2008 | Комментарии (0)

Віктор Ющенко у своєму телеграфному повідомленні звертає увагу Прем’єр-міністра на невиконання домовленостей Президентів України і Російської Федерації щодо врегулювання проблем постачання газу в Україну і  розрахунків за нього.

Президент зобов’язав Юлію Тимошенко вжити негайних вичерпних заходів для повного погашення заборгованостей української сторони за спожитий природний газ. Уряд також має вжити таких кроків для повного виконання усього пакета домовленостей,  досягнутих на найвищому міждержавному рівні.

Про виконання цих вимог Прем’єр має доповісти Главі держави особисто до 9 години 27 лютого.

Просмотров: 1060 | Добавил: dez | Дата: 26.02.2008 | Комментарии (0)

Техническая компания "Мега" работает на рынке глобальных компьютерных сетей и Интернет-технологий c осени 1999 года.

Основные направления деятельности нашей компании - предоставление организациям и частным лицам доступа к сети Интернет по коммутируемым и выделенным линиям, размещение веб-серверов, разработка и реализация коммерческих и некоммерческих проектов с использованием сети Интернет.

Компания "Мега" за 7-ь лет работы на рынке Интернет-услуг зарекомендовала себя как надежный партнер. Качество услуг в сочетании с оперативной реакцией на технические вопросы наших клиентов, конкурентоспособные цены и индивидуальный подход к каждому делают нашу небольшую компанию привлекательной для ведения совместного бизнеса.

Квалифицированный персонал, круглосуточная служба поддержки и оригинальные системы управления сетью дают возможность обеспечить высокую надежность и качество услуг. Об этом говорит то, что нашими клиентами с момента открытия узла в г. Лозовая вот уже в теч ... Читать дальше »

Просмотров: 1087 | Добавил: dez | Дата: 25.02.2008 | Комментарии (0)

В Україні значно збільшено державну допомогу при народженні дитини, яка народилася після 31 грудня 2007 р. З 1 січня 2008 року вона становитиме 12 240 грн. — на першу дитину (раніше – 8500 грн.), 25 000 грн. — на другу дитину, 50 000 грн. — на третю і наступних дітей. Механізм призначення та виплати такої допомоги визначено постановою Уряду від 22 лютого ц.р. № 57.

Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні першої дитини в сумі 4 800 грн., другої дитини — 4 840 грн., третьої та наступних дітей — 5 000 грн. Решта суми на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців (по 620 грн. щомісяця), на другу дитину — 24 місяців (по 840 грн. щомісяця), на третю і наступних дітей — 36 місяців ... Читать дальше »

Просмотров: 4083 | Добавил: dez | Дата: 25.02.2008 | Комментарии (0)

Як заявив начальник управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Василь Без'язичний, станом на сьогоднішній день підприємства теплоенергетики Харківщини розрахувалися за природний газ на 56% (в середньому по Україні - 57%).

Що стосується розрахунків населення, то на 22 лютого 2008 року вони склали 62,4% (в середньому по країні - 63%).
Просмотров: 1187 | Добавил: dez | Дата: 25.02.2008 | Комментарии (0)

Специалисты Национальной акционерной компании (НАК) "Нефтегаз Украины" и дочерней компании "Газ Украины" выехали в ряд областей Украины с целью ограничения газоснабжения ряда предприятий теплокоммунэнерго (ТКЭ). Речь идет о предприятиях, имеющих неудовлетворительный уровень расчетов за природный газ, потребленный на протяжении отопительного сезона 2007-2008 годов.
Как сообщили
ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе "Нефтегаза", общая задолженность перед "Газом Украины" предприятий коммунальной теплоэнергетики за потребленный с 1 октября природный газ превышает 2 млрд.грн., а уровень их расчетов составляет всего 54%.
При этом наихудший уровень расчетов теплопоснабжающих предприятий ... Читать дальше »
Просмотров: 1096 | Добавил: dez | Дата: 25.02.2008 | Комментарии (0)

У Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України відбулася зустріч Міністра Олексія Кучеренка з виконавчим директором Європейської асоціації муніципалітетів «Енерджі сіте» Жераром Маньєном та керівником регіонального координаційного центру у країнах Центральної та Східної Європи Агенції з питань навколишнього середовища та управління в сфері енергетики (ADEME) Тьєрі Меро.

Метою зустрічі з представниками Франції стало визначення спільних інтересів у сфері енергозбереження, адже вищезазначені організації саме презентують Європейський досвід з енергозбереження та надають державну підтримку для участі широкого кола муніципалітетів країн-учасниць у відповідних програмах. У заході взяли участь Заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства України Олександр Мазурчак та виконавчий директор Асоціації енргоефективних міст України Анатолій Копець.

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко наголосив під час ... Читать дальше »

Просмотров: 1097 | Добавил: dez | Дата: 25.02.2008 | Комментарии (0)

84 населенных пункта обесточены 23 февраля вследствие шкальных ветров и срабатывания автоматики защиты линий электропередач в 6 областях.

Об этом говорится в сообщении Министерства по чрезвычайным ситуациям и защите населения от последствий Чернобыльской катастрофы, текстом которого располагают Українські Новини.

Обесточены, в частности, 34 населенных пункта в Житомирской области, 21 - в Ривненской, 12 - в Черниговской, 7 - в Киевской, по 5 - в Волынской и Ивано-Франковской областях.

В Волынской, Ривненской и Ивано-Франковской областях порывистым ветром частично повреждены крыши административных и коммунальных зданий, учебных заведений, жилых домов и хозяйственных сооружений в частном секторе.

К восстановительным работам привлечены коммунальные службы районов и бригады облэнерго.

Просмотров: 1040 | Добавил: dez | Дата: 24.02.2008 | Комментарии (0)

 МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ 
Н А К А З 05.02.2008 N 40

Про затвердження Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників та одержувачів бюджетних коштів

Відповідно до Бюджетного кодексу України ( 2542-14 ),
підпункту 9 пункту 4 Положення про Державне казначейство України,
затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2005
N 1232 ( 1232-2005-п ), та на виконання розпорядження Кабінету
Міністрів України від 17.10.2007 N 888-р ( 888-2007-р ), "Про
схвалення Стратегії модернізації систем ... Читать дальше »
Просмотров: 3247 | Добавил: dez | Дата: 23.02.2008 | Комментарии (0)

Шановні захисники Вітчизни! Прийміть сердечне вітання від Уряду України з Днем захисника Вітчизни. 23 лютого — це особливий день, коли Український народ вшановує громадян, які присвятили себе захисту Батьківщини, та віддає належне ... Читать дальше »

Просмотров: 1326 | Добавил: dez | Дата: 23.02.2008 | Комментарии (0)

Сегодня Президент Украины Виктор Ющенко отмечает 54-й день рождения, напоминает УНИАН.

Он родился 23 февраля 1954 года в селе Хоруживка Сумской области в семье учителей.

В 1975 году закончил Тернопольский финансово-экономический институт. Кандидат экономических наук. Академик Академии экономических наук Украины, академик Украинской Академии экономической кибернетики.

С 1993 по 1999 годы был председателем правления Национального банка Украины, главой НБУ.

С 1999 г. по 2001 г. - премьер-министром Украины.

Был народным депутатом IV созыва.

В декабре 2004-го избран Президентом Украины.

Женат, имеет пятерых детей и двух внуков: сыновья Андрей и Тарас, дочери Виталина, София и Кристина, внуки Яринка и Виктор.

Жена – Екатерина Михайловна Ющенко.

Просмотров: 1140 | Добавил: dez | Дата: 23.02.2008 | Комментарии (0)

20 февраля Харьковский горисполком принял первое в этом году решение о сносе деревьев. Под бензопилу пойдет 61 дерево на улице Сидора Ковпака.

 Городские власти утверждают, что взамен инвестор, для которого от зеленой поросли будет освобожден земельный участок, берет на себя обязательства высадить 305 деревьев ценных пород возрастом 8 лет.

Данная схема формально была задействована городскими властями еще в прошлом году. В 2007-ом практически на каждом заседании исполкома выдавались разрешения на снос деревьев. Однако известны лишь два случая, когда деревья высаживались. В ноябре при непосредственном участии городского головы и под пристальным вниманием видеокамер операторов региональных телеканалов высадили два десятка лип на площади Свободы. Еще один случай был зафиксирован в январе, когда на проспекте 50-летия СССР работники КП «Зеленстрой» высаживали деревья.

Всего по данным управления коммунального хозяйства в прошлом году было высажено ... Читать дальше »

Просмотров: 1064 | Добавил: dez | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Юлія Тимошенко заявляє, що Уряд здолає інфляцію в Україні. Відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України, Юлія Тимошенко заявила, що Уряд для цього має всі передумови і прораховані кроки. “Країна може бути спокійною - наш Уряд здолає інфляцію, яка нам залишилася у спадок від попередньої урядової команди”, - заявила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр повідомила, що під час сьогоднішнього засідання члени Уряду розглянуть пакет антиінфляційних заходів на 2008 рік, які відпрацьовані Міністерством економіки і Міністерством фінансів та узгоджені з іншими міністерствами, а також погоджені з Президентом України та Національним банком.

“Думаю, що антиінфляційні заходи дозволять нам спокійно, без істерик ... Читать дальше »

Просмотров: 1106 | Добавил: dez | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Шановні захисники України! Прийміть щирі вітання зі святом, що уособило доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі, - Днем захисника Вітчизни!

Свою вірність справі та заповітам героїв Великої Вітчизняної, полеглих і живих, ми покликані підтверджувати активною і свідомою участю в будівництві нової України – заможної, процвітаючої, знаної і шанованої у світі. Керуючись при цьому головним уроком війни і Перемоги, що її увінчала: великі цілі і великі здобутки по плечу лише єдиному, згуртованому народові, народові-патріоту.

Від щирого серця поздоровляю всіх, хто відчуває себе захисником України, зі святом!

У цей святковий день бажаю вам щастя, здоров’я і бадьорості духу, впевненості у собі і своїй Вітчизні.

Хай ваше життя освітлює слава перемог, сила і потужність української зброї, любов і відданість своїй Батьківщині.

З повагою,

Голова
Харківської обласної
державної адм ... Читать дальше »
Просмотров: 1403 | Добавил: dez | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Около полумиллиона жителей Днепропетровска и прилегающих населенных пунктов остались без водоснабжения. Аульский водовод, обеспечивающий их водой, задолжал предприятию «Днепрооблэнерго» свыше 18 миллионов гривен, за что и был отключен от электричества. Энергетики не собираются идти на уступки до погашения задолженности.

Руководство Аульского водовода утверждает, что во всем винит местные водоканалы, закупающие воду для рядовых потребителей, но не обеспечивающие своевременную оплату.

В свою очередь коммунальщики считают, что во всем виноваты именно потребители, которые не полностью рассчитываются за водоснабжение.

Как сообщил в вечернем выпуске новостей телеканала «Интер» главный инженер КП «Днепроводоканал» Анатолий Алексеенков «сборы по платежам в январе составили по населению всего 50%». По его мнению, это вызвано слишком большими очередями за получением выплат по вкладам в сберкассах, в связи с чем население очень не охотно шло оплачивать коммуналь ... Читать дальше »
Просмотров: 1026 | Добавил: dez | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

22 лютого Міністерство з питань житлово-комунального господарства провело розширене засідання колегії з питання «Про підсумки роботи житлово-комунального господарства України у 2007 році та основні завдання на 2008 рік».

Колегія Мінжитлокомунгоспу України зазначає, що протягом 2007 року Міністерством, обласними державними адміністраціями, органами місцевого са¬моврядування, підприємствами та іншими учасниками процесу розвитку житлово-комунальної інфраструктури основна увага приділялась питанням експлуатації житлового фонду та розподілу коштів на його поліпшення та оновлення, але головним стратегічним завданням Міністерства є формування нової житлової політики та здійснення реалістичних кроків щодо розвитку житлово-комунального господарства.

Проведений аналіз напрямків спрямування та ефективності використання державних коштів свідчить про наявність суттєвих недоліків, які необхідно детального опрацювати та усунути їх у поточному та наступних роках, а саме:
- ... Читать дальше »

Просмотров: 1450 | Добавил: dez | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків у всьому світі вже давно стали звичним і безальтернативним інструментом забезпечення достойних умов проживання. Але, незважаючи на те, що створення ОСББ в Україні розпочалося ще у 1995 році, колективним власникам будинків по країні на даний час належить всього 9% житлового фонду серед будинків 5 і вище поверхів.

Причин гальмування процесу створення ОСББ чимало, але головні такі: недосконалість базового Закону «Про Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку»; прихований, але сильний спротив влади на місцях, невиконання передбачених законодавством податкових пільг; нав’язування невластивих ОСББ функцій; дискримінаційні стосунки з постачальниками комунальних послуг; недофінансування з бюджетів усіх рівнів; тяганина під час виділення у власність ОСББ земельних ділянок та проведенні першого капітального ремонту за участю колишнього власника будинку; приватизація сторонніми особами приміщень, що належать співвласника ... Читать дальше »

Просмотров: 2560 | Добавил: dez | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Голова "Газпрому" Олексій Міллер і прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні провели зустріч в Москві, на якій сторони обговорили питання в газовій сфері. Як повідомив сьогодні журналістам офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов, "зустріч закінчилася, переговори будуть продовжені", передає РБК-Украина.

Очікувалося, що сьогодні сторони підпишуть документи за новими умовами постачань газу до України.

Просмотров: 1113 | Добавил: dez | Дата: 21.02.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 »

Copyright MyCorp © 2024