Приветствую Вас Гость | RSS Воскресенье
05.05.2024, 08:45
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Март » 13 » 13.03.08 Стратегічна рада при Міністрі з питань житлово-комунального господарства України підтримує нову концепцію "Загальнодержавної програ
13.03.08 Стратегічна рада при Міністрі з питань житлово-комунального господарства України підтримує нову концепцію "Загальнодержавної програ
12:11

13 березня відбулось засідання Стратегічної ради при Міністрі з питань житлово-комунального господарства України, на якій було обговорено проект «Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки».

У засіданні, що відбулось під головуванням Міністра з питань житлово-комунального господарства України Олексія Кучеренка, взяли участь: заступники Міністра Орест Лотоцький та Ірина Запатріна, члени Стратегічної ради Мінжитлокомунгоспу: Валерій Геєць, Директор Інституту економіки та прогнозування НАН України, академік НАН України, радник Прем’єр-міністра України; Георгій Почепцов, доктор філософських наук, професор; Валерій Ворона, Директор Інституту соціології НАН України, академік НАН України; Михайло Хвесик, в.о.Голови Ради по вивченню продуктивних сил України НАН України, доктор економічних наук, професор; Іван Плачков, радник Президента України; Анатолій Долинський, Директор Інституту технічної теплофізики НАН України, академік НАН України; Владислав Гончарук, член Президії НАН України, академік НАН України; Олександр Палагін, заступник директора Інституту кібернетики ім. В.М.Глушкова, доктор технічних наук, професор, академік НАН України.

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко підкреслив, що в новій редакції «Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки» реформування розглядається в контексті формування нової житлової політики України, в центрі уваги якої, в першу чергу, стоять потреби людини.
Метою Програми є створення моделі забезпечення населення доступним, високоякісним і комфортним житлом та здійснення його обслуговування з урахуванням потреб і можливостей людини.
– Реалізація Програми має запустити таку модель, яка по завершенні реформ, дозволить галузі функціонувати на ринкових засадах в умовах розвинутого державного регулювання суб’єктів природних монополій, – заявив Міністр.

Говорячи про пріоритетні завдання Програми, Міністр наголосив, що підприємства житлово-комунального господарства мають стати звичайними прибутковими та ефективними компаніями та поступово позбавлятися бюджетної підтримки. Програмою передбачено зміну підходів до використання бюджетної підтримки розвитку галузі.

Заступник Міністра Ірина Запатріна нагадала, що на сьогодні діє декілька державних цільових програм: Загальнодержавна програма реформування та розвитку житлово-комунального господарства, програма «Питна вода України», Програма поводження з побутовими відходами, Програма розвитку місцевого електротранспорту, Програма попередження підтоплення територій тощо.
Загальнодержавна програма реформування та розвитку житлово-комунального господарства має стати свого роду «парасолевою програмою», яка запровадить систему ринкових відносин в сфері ЖКГ і в межах якої будуть реалізовуватись інші підгалузеві програми. Вона має встановити стандарти, правила, систему координат розвитку житлової політики на найближчі 5 років.

Присутні на засіданні члени Стратегічної ради взяли участь в обговоренні і в цілому підтримали програму. Водночас науковці надали рекомендації та пропозиції до проекту Програми, які будуть враховані при її доопрацюванні.

Зокрема, Директор Інституту технічної теплофізики НАН України, академік НАН України Анатолій Долинський нагадав про високу ступінь технічної зношеності інфраструктури комунальної теплоенергетики. На його думку розбудова цієї інфраструктури має здійснюватись з використанням досвіду Швеції, Білорусі, Росії та США. Потрібно застосовувати комплексний перехід щодо нових технологій, що має стати одним з основних завдань країни.
Як повідомив Анатолій Долинський, Інститутом технічної теплофізики НАН України розробляється Державна програма розвитку комунальної теплоенергетики, яка розрахована на 5 років, та регіональних програм. Головним результатом реалізації цієї програми стане скорочення споживання газу.

Член Президії НАН України, академік НАН України Владислав Гончарук переконаний, що одним з першочергових завдань реформ має стати стандартизація в сфері ЖКГ.

Академік НАН України Валерій Геєць зауважив про необхідність зосередження на реалізації «точок зростання», головною з яких є програма енергоефективності в сфері ЖКГ.

У своїх коментарях, Міністр наголосив на необхідності максимального використання потенціалу науково-дослідних інститутів для формування та реалізації Програми реформування ЖКГ.

Просмотров: 1021 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024