Приветствую Вас Гость | RSS Вторник
30.04.2024, 16:56
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Март » 19 » 19.03.08 Незадовільна фахова підготовка спеціалістів органів місцевого самоврядування призводить до невикористання як коштів державної субве
19.03.08 Незадовільна фахова підготовка спеціалістів органів місцевого самоврядування призводить до невикористання як коштів державної субве
17:39
Таку думку висказав перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв по результатах зустрічі з керівником проекту з питань регіонального розвитку та оточуючого середовища Представництва Європейської Комісії в Україні, відповідальним за діяльність проекту "Сталий місцевий розвиток в Україні" паном Домініком Шарпант'є.

Як зазначив перший заступник керівника області, за півтора роки дії проекту в м. Ізюмі не було використано жодної копійки з майже 30 мільйонів гривень, які передбачені Євросоюзом на реформу ЖКГ м. Ізюма. "Нажаль, - підкреслив Володимир Бабаєв, - така сумна ситуація характерна не лише для відносно невеликого міста Ізюм". У якості приклада можна навести столицю Слобожанщини місто Харків, керівники якого за підсумками минулого року не освоїли 22 мільйони гривень коштів, передбачених державною субвенцією на реформу ЖКГ. 5 мільйонів з них було передбачено державою на закупівлю нових трамваїв та тролейбусів для КП "Міськелектротранс". Як вважає Володимир Бабаєв, причина втрати значних коштів державної субвенції полягає в безвідповідальності керівників міської влади перед жителями міста, в їх безладності та непорозумінні важливості питання.

"Я втомився протягом 2007 року повторювати керівництву міста Харкова, переконувати його, пояснювати йому, що для отримання 5 мільйонів гривень, які дозволять закупити конче потрібні тролейбуси та трамваї, необхідно лише провести тендерні торги. Нажаль, мене не бажали почути. Результат – місто та харків’яни не отримали новий громадський транспорт, а кошти повернулись у бюджет країни"

Що стосується повернутих державі 22 мільйонів гривень, то перший заступник голови облдержадміністрації вимушений констатувати, що безвідповідальність керівників місцевого самоврядування міста Харкова призвела до того, що зазначена сума загублена для міста назавжди.

Втім, якщо б керівництво міста відверто заявило, що воно не спроможне, або не бажає освоювати кошти державної субвенції, то, за словами Володимира Бабаєва, можливо було б провести перерозподіл цих коштів та спрямувати їх на реконструкцію та розвиток ЖКГ в районах Харківщини. Що значать додаткові 22 мільйони гривень для районів області? Як зазначив перший заступник керівника області, це – сума, порівняна з тією, яка була витрачена на повну реконструкцію системи опалення у місті Первомайський.

"Саме тому, - наголосив Володимир Бабаєв, - обласна державна адміністрація не дозволить органам місцевого самоврядування Ізюма повторити сумнозвісний досвід керівників міста Харкова". За словами заступника керівника області, проект ЄС "Сталий місцевий розвиток в Україні" в місті Ізюмі буде реалізований під керівництвом саме облдержадміністрації.
Просмотров: 1065 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024