Приветствую Вас Гость | RSS Четверг
02.05.2024, 16:05
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Март » 27 » 27.03.07 Про досягнення Уряду у сфері житлово-комунального господарства протягом перших 100 днів його роботи
27.03.07 Про досягнення Уряду у сфері житлово-комунального господарства протягом перших 100 днів його роботи
18:42

Діяльність Міністерства з питань житлово-комунального господарства України протягом перших 100 днів роботи Уряду спрямовувалась на виконання завдань Програми діяльності Кабінету Міністрів України “Український прорив: для людей, а не політиків”.

Мінжитлокомунгоспом здійснено наступні конкретні кроки:

1. За результатами обговорення з науковими, громадськими організаціями, народними депутатами України та органами місцевого самоврядування доопрацьовано проект Житлового кодексу України.

2. Розроблено нову редакцію “Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки”, яка передбачає здійснення структурних реформ у сфері формування нової житлової політики України.


3. Урядовим комітетом ухвалено, доопрацьований Мінжитлокомунгоспом проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про комплексну реконструкцію застарілого житлового фонду”.

4. Утворено у складі Мінжитлокомунгоспу Департамент державного регулювання, на базі якого у 2009 році буде створено незалежну Національну регулюючу комісію на ринку комунальних послуг.


5. Підготовлено проект Концепції розвитку системи державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій на ринку комунальних послуг.

6. Розроблено Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії, окремо для кожного виду діяльності.


7. Розроблено та подано на повторне погодження центральними органами виконавчої влади проект Концепції “Комплексної державної програми модернізації комунальної теплоенергетики на 2009-2013 роки”.

8. Міністерством вперше розпочато в областях України перевірку діяльності підприємств водопровідно-каналізаційного господарства та комунальної теплоенергетики щодо ефективного використання бюджетних коштів, виділених на підтримку галузі у 2007 році.


9. Проаналізовано ефективність використання бюджетних коштів підприємствами житлово-комунального господарства у минулі роки та з урахуванням отриманих результатів підготовлено Порядок використання бюджетних коштів у 2008 році, яким передбачено виділення бюджетних коштів відповідно до загальнодержавних пріоритетів та з урахуванням ефективності їх використання у 2007 році.

10. Розроблено і запроваджено Порядок конкурсного відбору інноваційних та інвестиційних проектів, спрямованих на реалізацію пріоритетних напрямів державної житлової політики, які реалізуються за рахунок кредитів банків, з відшкодуванням відсоткових ставок за рахунок коштів державного бюджету.


11. Підготовлено підписання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо здійснення проекту “Розвиток міської інфраструктури” на загальну суму 140 млн. дол. США, директиву якої вже затверджено Урядом.

12. Підписано Меморандум між Мінжитлокомунгоспом та Національною академією наук України про співпрацю та координацію зусиль по реформуванню та розвитку житлово-комунального господарства, в рамках якого розпочалася розробка державної та регіональних програм розвитку теплозабезпечення населених пунктів.

Позитивними соціальними результатами діяльності Міністерства з питань житлово-комунального господарства України за перші 100 днів роботи Уряду є:

1. зменшення на 30% (від 31,7 до 23,2 млн. гривень) заборгованості із виплати заробітної плати працівникам сфери житлово-комунального господарства;

2. збільшення середнього по Україні рівня оплати населенням за спожиті житлово-комунальні послуги.

З усіма вищеназваними законодавчими актами, проектами законів, концепцій, інших нормативних актів, розробленими Мінжитлокомунгоспом, можна детально ознайомитися на Інтернет-сайті Міністерства: http://www.minjkg.gov.ua/

Просмотров: 1076 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024