Приветствую Вас Гость | RSS Четверг
02.05.2024, 13:47
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Март » 28 » 28.03.08 Уряд затвердив тимчасове Положення про проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти - Міністр економіки
28.03.08 Уряд затвердив тимчасове Положення про проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти - Міністр економіки
14:57

Міністр економіки України Богдан Данилишин повідомив про те, що Уряд затвердив тимчасове Положення про проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

"Це хороший період для того, щоб викорінити ті негативні прояви, які в нас відбувалися протягом 2 років» - наголосив Богдан Данилишин.

За словами керівника економічного відомства, функції спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань координації закупівель покладено на Міністерство економіки.

Таким чином,  під контроль Мінекономіки переходять тендери на здійснення послуг вартістю понад 100 тисяч гривень та робіт вартістю понад 300 тисяч гривень.

Крім того, відповідно до Постанови передбачено при відповідному органі влади існування контрольно-методичної ради.

«Ця рада є консультативно-методичним органом, яка дозволяє ефективно аналізувати процедуру, пов'язану із закупівлями, і виносити відповідні пропозиції щодо діяльності спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади» - підкреслив Міністр.

При цьому, передбачається запровадити безкоштовні публікації стосовно держзакупівель у «Віснику державних закупівель» та державних друкованих органах, зокрема, на Інтернет-ресурсах замовників та інших засобах інформації.

Згідно з міжнародним досвідом, попередня інформація про закупівлі (оголошення), оприлюднюється на офіційному державному ресурсі, а оприлюднення докладної інформації про хід ведення торгів здійснюється через власні сайти замовників, адреси яких обов’язково зазначаються в оголошенні про закупівлю.

Також, за словами Б. Данилишина, збільшується вартісна межа для закупівель товарів і послуг, виключаються норми щодо ведення Тематичного каталогу та реєстрів учасників процедур закупівель.

 Б. Данилишин також поінформував, що визначено перелік випадків, на які не поширюється дія тимчасового Положення.

Прийняття цього Положення, вважає Міністр, суттєво спростить та здешевить процедури закупівлі і дасть відповіді на найнагальніші проблеми.

«Крім того, відтепер, всі процедури, пов'язані із закупівлею,  будуть максимально прозорі» - запевнив Міністр економіки України Богдан Данилишин.

Згідно з рішенням Верховної Ради, у двотижневий термін на зміну тимчасового положення буде розроблена нова редакція закону, яка відповідатиме міжнародним стандартам, зокрема вимогам ЄС та СОТ, а також сучасним потребам суспільства.

«Основна мета закону полягає у посиленні ролі Уряду і виконавчої влади в системі держзакупівель, концентрацію основних регуляторних і контролюючих функцій в уповноваженому органі з питань держзакупівель» - резюмував Міністр економіки України Богдан Данилишин.

 

Просмотров: 1408 | Добавил: dez | Рейтинг: 4.0/4 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024