Приветствую Вас Гость | RSS Воскресенье
12.05.2024, 19:19
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Февраль » 1 » 01.02.08 Юлія Тимошенко: Уряд має намір комплексно розв'язувати проблеми малих міст
01.02.08 Юлія Тимошенко: Уряд має намір комплексно розв'язувати проблеми малих міст
18:17

Уряд має намір комплексно розв’язувати проблеми малих міст. На цьому наголосила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час наради з міськими головами малих міст.

“Насамперед, Уряд зробить усе, щоб міські громади відчули, що гроші до них ідуть майже адресно”, - зазначила вона. “Ми будемо серйозно перерозподіляти баланс між центральним і місцевими бюджетами. Звичайно, є потреби загальнодержавного характеру. Але для себе ми мусимо політично визначитися, що люди живуть не в віртуальному державному бюджеті, а вони живуть в містах, селах, де безпосередньо складається їх життя і те, що сьогодні ці проблеми потрібно нарешті радикально розв’язувати, беззаперечно. Не можна залишати існуючий баланс і це об’єктивно”, - зауважила Керівник українського Уряду.

Юлія Тимошенко пообіцяла, що Кабінет Міністрів проаналізує державні видатки і попрацює над тим, щоб максимально збільшити місцеві видатки. Уряд також уважно проаналізує, як складаються міжбюджетні відносини міст з районами та областями, що перепадає містам, як доходять до них гроші і в якому обсязі.

Щодо податку на доходи фізичних осіб, Юлія Тимошенко зазначила, що за логікою, він мусить залишатися там, де людина живе, і це запроваджено в законі. “Не може податок на доходи фізичних осіб, які працюють у ваших містах, сплачуватися десь у Києві або в обласному центрі. У цьому питанні ми досить швидко наведемо лад, тут є відповідні механізми і можливості”, - зауважила Прем’єр-міністр.

Юлія Тимошенко також зазначила, що Уряд відпрацьовує Концепцію реформування житлово-комунального господарства, участь в обговоренні якої зможуть взяти представники міської влади. “Це є наша спільна з вами робота, яка мусить бути проведена достатньо швидко”, - підкреслила Керівник Уряду.

Також Прем’єр-міністр зауважила, що необхідно розібратися, як витрачаються кошти на ремонт і будівництво доріг. “Баланс коштів, які виділяються на ці цілі, має бути змінений у бік бюджетів міст, а не розподілятися лише на центральному рівні - Укравтодором, щоб самі місцеві громади могли визначати пріоритети. Тому тут також відбудеться суттєвий перерозподіл видатків на користь місцевих бюджетів”, - зазначила вона.

Окрім того, Глава Уряду висловилася за те, щоб так звані екологічні збори залишалися у місцевих бюджетах, а не надходили до центру.

Прем’єр-міністр доручила Міністерству будівництва та регіональної політики в найкоротший термін підготувати концепцію підготовки кадрів для органів місцевого самоврядування. Керівник Уряду зазначила, що органи місцевого самоврядування мають бути обов’язково кадрово забезпечені юристами, спеціалістами, які займаються землеустроєм, житлово-комунальним господарством.

За словами Юлії Тимошенко, однією з найбільш гострих проблем, що хвилює сьогодні міста, є проведення тендерних закупівель. Звертаючись до міських голів, керівник Уряду зазначила: “Ми з вами знайдемо той варіант, який поєднує з одного боку просту, зрозумілу і абсолютно безкоштовну модель доступу до участі в тендері усіх бажаючих, яка передбачає спрощення усіх процедур і витрат, а з іншого – потрібно залишити систему контролю”.

Щодо проведення аукціонів, Глава Уряду наголосила: “Ми підемо вам на зустріч з усіх питань, які вас хвилюють. Ми спробуємо зробити так, щоб ваші бюджети були максимально збалансовані і щоб вам не ставили таких завдань, які ви не можете виконати. Але з іншого боку – ми очікуємо від вас прозорості усіх процедур, ринкової вартості при продажі землі несільськогосподарського призначення та комунального майна. Якщо сьогодні, наприклад, ми продаємо землю в десятки разів дешевше або здаємо в оренду майно за безцінь, то це означає, що ми не матимемо фонду розвитку, ми не зможемо розв’язувати безліч проблем”.

“Не може бути землі поза межами населених пунктів, тому що вся земля належить тій чи іншій громаді. А те, що сьогодні окремі приватні структури ріжуть землю, навіть не радячись з місцевими громадами, є неприпустимим”, - сказала Юлія Тимошенко. Прем’єр-міністр доручила Держкомзему розібратися з цим питанням, зокрема, допомогти місцевим радам чітко встановити межі населених пунктів.

Керівник Уряду доручила Секретаріату Кабінету Міністрів внести до протоколу наради усі без винятку питання, які піднімали у своїх виступах міські голови, а також проаналізувати та систематизувати їх. “Кожне з цих питань буде розписане у дорученнях на міністерства та відомства, які дадуть чітку відповідь на них”, - підкреслила Юлія Тимошенко.

Просмотров: 1035 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024