Приветствую Вас Гость | RSS Суббота
04.05.2024, 16:15
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Февраль » 16

Проблема держзакупівель цього тижня стала центром запеклих політичних дискусій та обміну взаємними докорами між «НУ—НС», ПР, БЮТ, Блоком Литвина і президентським секретаріатом. Приводом до «війни всіх проти всіх» стало прийняття парламентом за основу законопроекту про держзакупівлі №1476-д. Він «пройшов» завдяки 282 голосам БЮТ, ПР і КПУ. При повному бойкоті з боку Блоку Литвина і «НУ—НС».

Чому ж після цього основні гравці стали перекладати один на одного відповідальність за його прийняття? Куди зрушив, за висловом спікера Арсенія Яценюка, «віз» тендерних проблем? Кого слід звинувачувати у вибраному напрямі? І що робити, якщо він помилковий?

Що сталося?

Злощасний законопроект комітет ВР на чолі з комуністом О.Ткаченком спішно схвалив тиждень тому. Після то ... Читать дальше »

Просмотров: 1179 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Зростання заробітних плат і соціальних виплат, не пов’язане з продуктивністю праці, не рятує від зростання цін, а підстьобує інфляцію

«Прилетит к нам волшебник в голубом вертолете и бесплатно покажет кино…» Можливо, саме на чарівника розраховували чиновники, коли бадьоро рапортували про чергове підвищення заробітних плат і соціальних виплат, відірване від реальних результатів і показників економічного розвитку країни. Перша хвиля просто-таки обвального підвищення цін практично «на все» обрушилася на країну восени минулого року, що, втім, як показав час, було лише першим тривожним дзвіночком. Те, що «безкоштовного кіно» не буває, повною мірою підтвердив січень 2008 року, який став провісником другої хвилі практично тотального підвищення цін передусім на продовольство.

Автору вдалося дістати доступ і проаналізувати обновлені січневі прайс-листи н ... Читать дальше »

Просмотров: 1184 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

«Ми вітаємо підписання керівниками України клопотання про приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО на Бухарестському саміті Альянсу», — заявив в інтерв’ю «ДТ» міністр закордонних справ Литви Пятрас Вайтекунас. Литовський уряд, за словами міністра, має намір твердо підтримувати цю зовнішньополітичну ініціативу Києва.

«На наш погляд, приєднання України до Плану відповідає інтересам як вашої країни, так і всього євроатлантичного співтовариства», — вважає глава литовського зовнішньополітичного відомства.

При цьому він позитивно оцінює шанси України на приєднання до ПДЧ, хоча не впевнений, що це трапиться саме на саміті в Бухаресті. «Думаю, ми досягнемо всередині НАТО консенсусу щодо цього питання, — зазначив Пятрас Вайтекунас. — Що ж стосується шансів України приєднатися до ПДЧ у Бухаресті, ... Читать дальше »

Просмотров: 1077 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Компанії «Воля-Кабель» інкримінують монополізм на столичному ринку послуг кабельного телебачення і широкосмугового Інтернету. І вже в п'ятницю спливає 10-денний термін, даний Антимонопольним комітетом України «Волі» на виправлення.


Поштовхом до обурення антимонопольників стала та сама ще не забута подія, яка обурила переважну більшість столичних обивателів, що користуються послугами «Волі». А саме: відключення від віщання одного з найбільших столичних масивів – Троєщини. Як вже писав «Главред», одного чудового дня» всі жителі району, які не перейшли на цифрове телебачення, виявили відсутність сигналу. Причому трапилася ця неприємність на вихідних, коли Call-центр компанії не працював. Як, втім, і контролюючі органи, які повинні були б присікти цей нечуваний волюнтаризм монополіста.

Отже, в кінці 2007 року компанія «Воля-Кабель» оголосила про тотальне переведення своїх абонентів «на цифру» і повну відмову від аналогового телебачення найбл ... Читать дальше »

Просмотров: 1197 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Черкасский городской исполнительный комитет продлил карантин в школах города до 24 февраля включительно из-за эпидемии гриппа и повышения уровня заболеваемости острыми респираторными вирусными инфекциями.

Об этом Українським Новинам сообщила пресс-служба горисполкома.

"Чрезвычайная противоэпидемическая комиссия горисполкома объявила с 15 февраля в городе состояние эпидемии гриппа", - говорится в сообщении пресс-службы.

Горисполком также закрыл на карантин до 24 февраля все музыкальные и художественные школы города и все внешкольные учебно-воспитательные заведения.

Кроме того, горисполком запретил до 24 февраля проведение культурно-массовых мероприятий в детских коллективах, и ввел временный запрет на показ в кинотеатрах и театрах детских фильмов и спектаклей для детей.

Как сообщало агентство, Черкассы закрыли школы на карантин с 8 февраля до 17 февраля из-за повышения уровня заболевания гриппом и острыми респираторными вирусными инфекциями. ... Читать дальше »

Просмотров: 1607 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Візит прем'єра Юлії Тимошенко до Москви 21 лютого перебуває на межі зриву. Як повідомляють джерела Української правди, в п'ятницю, 15 лютого глава секретаріату президента Віктор Балога надіслав листа Тимошенко, в якому просить її скасувати візит до Москви у зв'язку з тим, що там буде президент.

«Попри те, що саміт лідерів СНД в Москві відбудеться 22 лютого, Ющенко ухвалив рішення поїхати до Росії 21 лютого – тобто того дня, коли має відбутися візит Тимошенко», – відзначив співрозмовник «Української правди».

За словами джерел, МЗС надіслало до Москви листа про скасування візиту Тимошенко, про що прем'єр дізналася від посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. Натомість у прес-службі Міністерства закордонних справ повідомили, що не володіють інформацією з цього приводу.

Співрозмовники з оточення Тимошенко стверджують, що зараз опрацьовується два варіанти розвитку подій – повторне перенесення ві ... Читать дальше »

Просмотров: 1123 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Комітет з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики рекомендує Верховній Раді відхилити законопроект про Національну комісію України з контролю за впровадженням, функціонуванням та удосконаленням Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги

(Інформаційне управління)

 

... Читать дальше »

Просмотров: 1339 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Законопроектом (реєстр. № 1237) пропонується доповнити перелік операцій, які не є об´єктом оподаткування, операціями з надання комунальних послуг фізичним особам, бюджетним установам, незареєстрованим платникам цього податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, іншим подібним установам і організаціям, що здійснюють збір коштів від покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких послуг.

Як зауважили члени Комітету, така пропозиція порушує загальноприйняті принципи справляння податку.

Голова Комітету С.Терьохін зазначив, "що прийняття цього законопроекту може зовсім і не привести до зменшення вартості комунальних платежів". Він зауважив, що "при такому звільнені суми податку на додану вартість, сплачені постачальникам матеріально-технічних ресурсів та послуг, пов´язаних з їх поставкою, не відноситимуться до податкового кредиту, а включатимуться ... Читать дальше »

Просмотров: 1098 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

С 20 февраля Харьков может остаться без горячей воды. Как сообщили корреспонденту УНИАН в пресс-службе Харьковской облгосадминистрации, об этом заявил заместитель председателя ОГА Олег ШАПОВАЛОВ на областном селекторном совещании.

Он отметил, что в ОГА поступило распоряжение Президента Украины Виктора ЮЩЕНКО о необходимости ликвидировать долги за газ до 1 марта. В связи с этим облгосадминистрация выставила всем должникам жесткое требование – рассчитаться за топливо. Заместитель председателя ОГА предупредил, что всем, кто не уплатит долг, будут отключать газоснабжение.

В Харьковской области задолженность за топливо имеют все районы области и город Харьков, хозрасчетные предприятия, предприятия местных бюджетов, предприниматели и население.

Больше всего задолжали коммунальные предприятия, в их числе, в частности, некоторые подразделения КП «Вода» и КП «Харьковские тепловые сети». В ОГА отмечают, что э ... Читать дальше »

Просмотров: 1126 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

На сьогодні Мінекономіки за участю зацікавлених центральних органів виконавчої влади розробило і подало до Кабінету Міністрів України проект плану антиінфляційних заходів, які спрямовані на:

- посилення ефективності грошово-кредитної та бюджетної політики в напрямку зниження інфляційного тиску, сформованого надлишковим попитом;

- зменшення тимчасових дисбалансів на продовольчих ринках, недопущення необґрунтованого підвищення цін на окремі соціально важливі товари;

- підвищення ефективності адміністрування цін (тарифів) на продукцію (послуги) суб’єктів природних монополій та посл ... Читать дальше »

Просмотров: 1143 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявив сьогодні на брифінгу, що Блок Юлії Тимошенко підготує та внесе до Верховної Ради України законопроект, що передбачає скасування всіх змін до закону “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, які вносились в період 2005-2007 років. “Це, - підкреслив Перший віце-прем’єр, - дозволить припинити дискусії навколо законодавства, що регламентує тендерні закупівлі”.

Олександр Турчинов пояснив, що у разі ухвалення цього закону Тендерну палату у тому вигляді, в якому вона зараз існує, фактично буде ліквідовано. При цьому він підкреслив, що Блок Юлії Тимошенко робить цей крок для того, “щоб не було ніяких спекуляцій і закидів на адресу депутатів фракції БЮТ щодо тіньової співпраці з Парті ... Читать дальше »

Просмотров: 1074 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)

Заступник голови облдержадміністрації Олег Шаповалов прокоментував публікацію на Інтернет-сайті "Українська правда", в якій говориться про те, що Дочірня компанія "Нафтогазу" "Газ України" надала доручення облгазам щодо обмеження газопостачання найбільшим теплопостачальним підприємствам – боржникам, серед яких є Харківське Обласне комунальне підприємство теплових мереж, що обслуговує Харківський район, і КП "Харківські теплові мережі".

Заступник керівника області підтвердив, що на сьогоднішній день в області склалася складна ситуація щодо розрахунків за енергоносії. За його словами, є доручення Президента щодо погашення заборгованості до 1 березня, а також доручення Прем’єр-міністра про підготовку до наради під її головуванням з питань розрахунків за спожитий природний газ та теплову енергію.

Що стосується ДК "Газ України", яка почала перекривати газ, то Олег Шаповалов повідомив, що на сьогоднішній день "Харківтрансгаз" отримав письмове доручення від свог ... Читать дальше »
Просмотров: 1129 | Добавил: dez | Дата: 16.02.2008 | Комментарии (0)


Copyright MyCorp © 2024