Приветствую Вас Гость | RSS Понедельник
13.05.2024, 00:36
Форма входа
Главная Регистрация Вход Поиск
Меню сайта
Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 382
Статистика
Главная » 2008 » Февраль » 6 » 06.02.08 Триває доопрацювання змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду»
06.02.08 Триває доопрацювання змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду»
18:51

6 лютого у Міністерстві з питань житлово-комунального господарства відбулася узгоджувальна робоча нарада з доопрацювання наданих співвиконавцями зауважень до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів ( мікрорайонів) застарілого житлового фонду».

У нараді взяли участь представники Міністерства економіки України, Мінфіну, Мінюсту, Мінприроди, Мінрегіонбуду, Держземагентства. Перед присутніми виступив Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Він наголосив, що проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» розроблено на виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації урядової програми «Територія якісного життя» та розвитку іпотечних відносин.

Законопроектом передбачається врегулювання питання щодо: визначення поняття «суспільної потреби» та його застосування; отримання згоди всіх власників співвласників та інших мешканців житлових і не житлових приміщень будинку на проведення реконструкції; ступеню зносу будинків; механізму застосування збільшуючого коефіцієнту в разі переселення громадян у нове житло. Запропоновані зміни повинні підсилити положення чинного Закону та дати йому змогу запрацювати.

Запропоновані зміни до Закону сформовано Мінжитлокомунгоспом спільно з Мінрегіонбудом, Мінекономіки, Мінфіном, Мінприроди, Мінюстом, Держземагентством, Держфінпослуг, Київською міською та обласною державними адміністраціями, представниками профільних науково-дослідних інститутів та будівельних компаній на основі проведеного аналізу чинного Закону України. При цьому враховано позитивний досвід інших країн.

На робочій нараді в Мінжитлокомунгоспі було обговорено пропозиції щодо змін у статті 12 Законопроекту. Вони стосувалися обґрунтування положень щодо достатньої кількості голосів власників житлових і нежитлових приміщень будинку для запровадження відселення у разі суспільної потреби. А також положень щодо граничного розміру житлової площі, яка надаватиметься безоплатно для компенсації втрати знесеного житла.

Набуття чинності Закону України „Про внесення змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» дасть змогу органам місцевого самоврядування розпочати реальну роботу з розробки та реалізації проектів комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду із залученням інвесторів-забудовників на конкурсних засадах. Що вирішить проблему попередження виникнення аварійних ситуацій у застарілому житловому фонді, забезпечить оновлення й розвиток інженерних мереж населених пунктів. Реалізація таких проектів за урядовою програмою «Територія якісного життя» у пілотних містах, а згодом їх поширення по всій Україні, сприятиме забезпеченню громадян якісним житлом .

Після схвалення Кабінетом Міністрів України законопроект буде розміщено на офіційній Інтернет-сторінці Міністерства з питань житлово-комунального господарства.

Просмотров: 1111 | Добавил: dez | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024